Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co do jedzenia dla gosci na jutro

Polecane posty

Gość gość

Dzis rano napisala do mnie kuzynka ze jutro bede u nas w okolicy przejazdem i czy moga zajechac.Byliby ok 12-13 i chca posiedziec do wieczora np. 18/ wypadalo by cos ugotowac i jakies ciasto zrobic.Czekam na prozpozycje?

Gość gość
Ja bym nie szalala. Tradycyjny obiad, rosol, pieczone ziemniaczki ze schabowym, do tego szarlotka z lodami.

Gość gość
Zupa z trupa, rosół z gaci i łupane wrzody.

Gość gość
Rosol\ pomidorowa do tego jakies mięso/ ziemniaki/ surowka. No i deser. Jak nie masz czasu czegoś upiec to kup. Kawa i moze jekies wino i juz. Ja robie czesto roladki z kurczaka, robi sie kieszonke, nadziewa czym chcesz np suszone pomidory i ser, wiąże wykalaczkami, obsmazasz w tym oleju z pomidorow albo na masle i pieke w rekawie. Po wyjęciu poczekac chwile, pokroic i polozyc na talerz. Meeega szybie sa tez kotleciki z piersi kurczaka pokrojonych w kostke , dodaje sie jajko, make, ja daje kukurydzę jeszcze i papryke pokrojona i sie smazy jak placki.

Gość gość
Ja jutro robię makaron z sosem beszamel i brokułami. Zastanawiam się czy łososia jeszcze do tego dać.

Gość gość
A skąd ja mam wiedzieć? Zależy co masz w lodówce, zamrażarce, co masz ochotę zrobić... Ja bym nie kombinowała, tylko zrobiła to, co mam zaplanowane na jutro tylko ciut więcej, i tyle.

Gość gość
Dokladnie: skad my mamy wiedziec co ty umiesz zrobic, jakie masz plany na jutrzejszy obiad, co masz w lodowce i ile mozesz wydac.

Gość gość
mam rosol i planowalam zrobic roladki schabowe. wiec zrobie porpstu weiecej a i upieklam sernik.

Gość gość
Polecam piersi z kurczaka nadziewane papryką, serem feta i szynką. Mięso przyprawione sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka pikantna. U mnie kazdy się zajada. Do tego frytki lub ćwiartki ziemniaków z piekarnika zrobione samemu i surówka.

Gość gość
do pani z 0.55 ja to samo tylko ze ze schabu zrobie.

Gość gość
a co masz do jedzenia w domu?? ja akurat na jutro przygotowałam typowy polski obiad taki tłusty, zapychający haha mielone i gowka kapustę zasmazana z keielbasa z koperkiem, ziemniaki do tego jutro dogotuje no i rosół mam dla dzieci. dla gości to lipa im dac takie zarcie:) masz schab? poledwice wieprzowa? zrob sos z miesa do tego kasza gryczana i brokuł, albo mizeria, buraczki. holera wie co masz w lodowce, a przecież planowalas jakiś obiad na jutro wiec zrob to co planowalas. wiesz cos ci napisze, jak ja mam gości to się głowie co tu zrobić, wymyślam jakies roladki ze szpinakiem, lososia, kleje kopytka, a jade do nich w gości i wiesz co dostaje do jedzenia? pieczone mieso bez zadnych przypraw ze ciężko nawet to pogryźć bo twarde, tłuste, do tego rukola zakropiona oliwa z oliwek i kluski, k***a kluski , zwykle swiderki bez zadnego sosu!!!!! innych ryż , brzoskwinia z puszki i indyk pieczony . zupa brokułowa, no te obiady u innych to jakas lipa straszna taka latwizna wiec mysle , ze warto aby dac jesc i nie wydziwiać bo można spiepszyc cos