Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pralka 7 kg czy faktycznie tyle władacie

Polecane posty

Gość gość

Dziwi mnie to że pralka ma bęben na 7 kg a nie które programy są na 4 kg i co ja mam ważyc ubrania?stara miała 10 lat ładowwalam do pełna 40 stopni i wsio. Ręczniki pościel na 60. A dziś kupiłam nowa i się trochę zdziwiłam

Gość gość
mi mechanik mówił, ze b wazne zeby nie wkładac za duzo, i to najczesciej jest przyczyna usterek słabszych pralek. i trzeba miec na uwadze, ze mokre rzeczy waza jeszcze wiecej

Gość gość
W stara pralkę wkladalam ile się zmieści. Teraz mama nowa i ona sama waży pranie.

Gość gość
Nie wiem, ile wkladam, patrzę ilościowo - ma być ok. 3/4 pojemności, żeby się dobrze uprało.

Gość gość
To super maszybka pralke moja niestety nie waży. W stara jeszcze drzwi nie mogłam zamknąć tylko się siłowałam teraz zamierzam to zmienić

Gość gość
No właśnie moja stara się zepsuła, a do niej też pchalam ile się uda. Do tej się nie bo jak jest za dużo to się nie włączy

Gość gość
Nie ważę ubrań czy pościeli itd do prania, bo niby jak. dbam o to, by po włożeniu rzeczy do pralki - ale w miarę poskładane a nie wepchnięte byle jak jakieś kłęby - było wolne miejsce tak 1/5 na pewno, a nie na siłę na maksa. piorę zawsze w 40 st, wszystko; czasem w 30, a bardzo rzadko w 60. zw względu na środowisko. poza tym obecne proszki sa bardzo skuteczne. jak raz na 3-4 miesiace robię puste pranie z sodą octem, to wtedy na 90 st ale wybieram opcję "krótkie" pranie i zamiast 2:25 pierze 1:15. pralkę mam tą samą od 7 lat. wymieniane były szczotki dwa razy. filtr czyscimy moze raz na rok.

Gość gość
aha dodam ( gość z 14:55), że pranie u nas jest włączone 4-5 razy w tygodniu, a bywa że 6.

Gość gość
Poukładane pranie w pralce? Jak to? Wtedy dobrze się wybierze?

Gość gość
W pralkę nie powinno się wkładać ani za dużo ani za mało by nie niszczyły się zbyt szybko części.

Gość gość
Poskladane ubrania w pralce ? A moze je wloz w worki prozniowe i je w tych workach pierz. O matko...

Gość gość
o rany, nie poukladane pięknie w kosteczkę, jak do szafy oczywiście, lecz tak ogólnie nieco złożone, a nie wepchnięte ! ciężko się domyśleć? Tak, wypierze się wszystko dobrze. zresztą, nie mamy nie wiem jak brudnych rzeczy... dziecko wyrosło już z tarzania się w błocie, oboje mamy prace umysłowe więc ubrania nie są brudne od jakiś nie wiem, farb, olejów, smaru i takich tam. Ręczniki zmieniam co ok 4 dni - do rąk codziennie-co dwa dni - wiec nie są sztywne z brudu ...

Gość gość
Ja mam teraz taką 7kg. Jak kupowałam to sprzedawca mi tłumaczył, że nowe pralki mają wbudowaną wagę i jeśli jest za dużo prania to zwyczajnie nie pójdzie. Nie było to na zasadzie wmawiania mi czegokolwiek. On sobie opowiadał ja szukałam. Bardzo wpadła mi w oko taka 4 czy 5kilówka ale jak opowiedział o tych wagach a ja pomyślałam o kocach, pościelach, kołdrach zdecydowałam się na tą 7kg

Gość gość
Nir ważę (znam osoby, które tak robią), wrzucam max 3/4 pralki, żeby się dobrze wyprało, wypłukało.