Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaautortematu29

POMOCY. Byc z Tą dziewczyną czy zerwac ???

Polecane posty

Gość jaautortematu29

Mam 29 lat, Ona 24. Jest z Ukrainy ale bardzo dobrze zna polski bo Jej babcia była polką. Od kilku już lat mieszka w Polsce. Jej rodzice są rozwiedzeni i mieszkają na Ukrainie, Ona też jest po rozwodzie. Ślub brała z Ukraińcem jako 18 latka. Czy Waszym zdaniem powininem angażowac się w ten związek ? Jest sporo rzeczy , które mi trochę przeszkadzają. Ja jestem spokojny, Ona potrafi przekląc. Widzę, że lubi też bardzo seks. Poznałem Jej znajomych i u nich to normalne jak żartują w grupie na ten temat. Np. Jej koleżanka wysyła Jej zdjęcie nagiego faceta, który sprząta mieszkanie i podpisane jest , żeby u Niej też posprzątał. Jest też przeszkoda taka, że gdybyśmy mieli dziecko to musimy mieszkac u moich rodziców. Oni są nam przeciwni. No i ja sam jestem za mało ogarnięty, taka sierota ze mnie. Czuję się już wiekowy i wiem, że polskie dziewczyny sporo wymaają. Co o tym myślicie ? Ktoś pogada ? Potrzebuję czyjegoś zdania. Może ktoś ma jakieś doświadczenia, porady ?

Gość gość
kochasz ja?

Gość jaautortematu29
Tak, kocham. Mam tylko złe myśli wiesz ? Patrzę na inne związki to charaktery mają bardziej podobne. A u nas jest pewna różnica. Ona przebojowa. Jeszcze niedawno chodziła ciągle na imprezy, paliła też papierosy. A ja nie chodziłem, papierosów też nie paliłem. Palenie rzuciła dla mnie.

Gość gość
a wiec chcesz zerwac z dziewczyna ktora kochasz przez swoj strach?

Gość jaautortematu29
Przeszkadza mi też to, że Ona lepiej dogaduje się z facetami niż z dziewczynami. Rozmawia w ten sposób, że faceci ją zaczepiają. Gdy któryś powie za dużo to Ona go zgasi ale jednak trochę irytujące. Ja jestem taki, że gdbym zagadywał do dziewczyny to tak aby nie widziała we mnie takiego który na nią leci tylko normalnie aby poznac się i z czasem docierac. Ona jest trochę inna niż normalna spokojna dziewczyna

Gość jaautortematu29
Nie chcę zerwac. Wiesz .... mam obawy co do tego czy damy sobie radę w życiu. Ona nie może liczyc na pomoc od swoich rodziców. A ja mam takich rodziców, którzy są zagorzałymi katolikami. Wiem, że byłaby trudna atmosfera w domu. Pozostaje tylko wynając coś. Niestety ale nie dorobiłem się jeszcze aby kupic mieszkanie. Znajomi mają takie sytuacje, że łatwiej im w życiu a ja nie. No i nie należę do osób przebojowych które potrafią robic pieniądze.

Gość gość
a jej zalezy na pieniadzach? poznaj jej priorytety zyciowe to bedziesz wiedzial jaka szanse ma zwiazek z nia poza tym co maja zagorzali katolicy do tego wszystkiego? ukraincy raczej biora sluby cywilne, ewentualnie cerkiewnw, wiec jakbys chcial koscielny to daloby sie

Gość gość
a swoja droga, ty zawsze jestes taki sceptyczny? napisales o dziewczynie trzy posty i w kazdym jednym wytykasz jej wady.. ona ma jakies zalety?

Gość jaautortematu29
Nie jest materialistką. Ona chce ułożyc sobie życie. Nie ma nic. Dlatego też dużo nie wymaga. Problem jest taki, że Jej siostra z Jej szwagrem są bogaci i może w przyszłości gdzieś do tego dążyc, oczekiwac ode mnie. No nie wiem. Ale to nie powinno byc problemem. Bardziej martwi mnie to, że inni znajomi mają jakieś wsparcie u rodziców aby mogli się pobudowac albo kupic mieszkanie. My nie, moi rodzice słabo zarabiają. Jeżeli dzieci to musimy zamieszkac u mnie. Trochę boję się o atmosferę.

Gość jaautortematu29
Ma zalety. Oczywiście. Jest zaradna, odpowiedzialna, nie jest pusta blondyna, konkretna. Tu z kolei ja jestem na minus. Nie jestem w tym związku jak głowa rodziny, która wszystko ogarnia. Brak mi asertywności.

Gość gość
a ona akceptuje twoje wady?

Gość gość
A ja wam kibicuje :D

Gość gość
poza tym co znaczy: musimy zamieszkac u mnie? chyba u twoich rodziców? nie, to nie jest przymus tylko twoje przywiazanie do wygody jak sądze jesli nie mieszkasz w warszawie to wynajem kawalerki nie powinien was zabic finansowo

Gość jaautortematu29
Znosi je wiesz .... właśnie przez to, że nie jestem stanowczy złości się na mnie i potrafi przeklnąc. Wydaje mi się też, że nie wymaga dużo bo też nie ma zbyt dużego wyboru. Poznaje facetów ale nikt nie wykazuje Jej większego zainteresowania. Chodzi mi o okres zanim poznała mnie. W Polsce jest już parę lat.

Gość jaautortematu29
W Warszawie akurat kawalerki są chyba nawet tańsze niż w tej miejscowości co pracujemy. Mamy na oku mieszkanko 1pokojowe za 1500zł. Tu też mam obawę bo ja pracuję w firmie, która ma się coraz gorzej a Ona nie ma pobytu tu na stałe. Robi dokumenty na pobyt na 3 lata.

Gość gość
sąsiad byl 2 lata z taką z ukrainy,pojechala na swieta w tym roku tam sama i nie wrocila juz do pl. Na fb profilu ma zdjecia z innym

Gość gość
Czemu sie rozwiodla?

Gość gość
Mysle ze ma spore doswiadczenoe z facetami,wybor nalezy do ciebie ,osobiscie bym sie takiej baby obawial ,moze potem ci na kark sprowadzic calą mafie ukrainską bedziesz mial przerąbane a jak sie bedziesz buntowal to wiesz jak oni to zalatwiają Ak47 w łeb i do wora sumy cie zjedzą w wisle a ty bedziesz w programie 'Ktaokolwiek widzial kto kolwiek wie" ;-)

Gość gość
Skoro ona nic nie ms to bierze obojetnie kogo aby kase miec:) skonczy sie kasa i ucieknie

Gość gość
jak są drogie mieszkania to jest najczesciej sporo pracy... ktos cie przyspawał do stołka w tej firmie? dlaczego nie szukasz czegos innego? ty jej nie ufasz, prawda?

Gość gość
Rozrywkowa dziewczyna i cielak, pewnie z czasem zabraknie jej emocji i dorobisz się rogów.

Gość gość
Prawda, zaskoczyla mnie i nie wiem, co o tym wszystkim myslec.

Gość jaautortematu29
Rozwiodła się bo mąż oszukał ją na pieniądze. Wziął kredyt a Ona musiała go spłacac. Dlatego też przyjechała do Polski. I tu mnie trochę to dziwi. Bo na taką poszkodowaną to Ona nie wygląda z zachowania. Fakt, że jest też silna psychicznie.

Gość gość
czym cie zaskoczyła? bo mnie sie wydaje ze zaskoczyła cie tym, ze w ogole isnieje :D

Gość jaautortematu29
Wiem też, że w tamtym roku spotykała się ze swoją koleżanką na imprezy i tamta koleżanka zdradzała tam swojego męża polaka. Tam sytuacja miała się tak, że mieli 2 dzieci ale On miał 44 lata a Ona 30. On się spasł i pił piwo. To co mnie martwi u mojej dziewczyny to to, że Ona bardzo potrzebuje kogoś miec. Nie potrafi byc sama. Gdy jest sama to z byle kim pogada aby nie byc sama.

Gość gość
a ty sie czujesz jak byle kto?

Gość jaautortematu29
Ja nie mam chyba nic takiego co by przykuwało uwagę dziewczyn. Nie należę do przystojnych, do zaradnych. Czuję się trochę jak sierota. Taki domowy jestem, nudny. Najchętniej to bym z dziewczyną w domu spędzał czas, przytulał się, oglądał TV a jak gdzieś wyjśc to w spokojne miejsce.

Gość gość
Wygląda na to, że jesteś kundlem, którego złapała za ogon ładna i dużo młodsza dziewczyna tylko dlatego, że wyczuła w tobie piniondz, ale i mały mózg, którego nie potrafisz użyć do realnej oceny sytuacji. Masz jakieś nadzieje i wątpliwości, a ona w tym czasie zaradnie ciągnie twoje pieniądze i fistaszka kolegi z pracy ;)

Gość gość
to moze dla odmiany poczuj sie jak glowa rodziny? jak zaczniesz myslec innymi kategoriami to przestaniesz wyszukiwac sobie problemy

Gość jaautortematu29
Nie, Nie ciągnie ze mnie pieniędzy. Finansowo dzielimy się na pół. Nawet gdybyśmy teraz wynajmowali mieszkanie rozmowa była to składamy się na pół. Na pewno jednak dopatruje się i widzi, że nie jestem rozrzutny.