Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos zna sie na wystrojach wnetrz malowaniu etc? Pomysl na sciane

Polecane posty

Gość gość

Mame kuchnie otwarta i taki filar pomalowany zwykla farba, musze myc go codziennie, bo mam 3 dosc malych dzieci i codziennie sa tam odciski malych paluszkow. Farba, mimo ze dobrej jakosci, wyglada juz nie najlepiej. Czy macie pomysl co tam mozna zrobic? Jakis baranek, farba strukturalna? Jest to niewielka powierzchia, za jakies 2 lata wyprowadzmsy sie z tego mieszkania, bo zaczynamy budowe domu, wiec nie raczej chcialabym cos zrobic niewielkim kosztem....

Gość gość
wiesz co zrobiłam, wynajmuje mieszkanie i kolo zlewu byla sciana pomalowana zwykla farba, raz , jeden drugi cos chlaplo i przebawrwienia. Wziełam zwykla okleine meblowa pod kolor blatu i obkleiłam kawałek sciany, wytrzec raz dwa i ku mojemu zdziwieniu nawet nawet to wyglada, znaczy w sumie kuchnia biała, kafelki białe , blaty biale, nie rzuca sie w oczy. Farba strukturalna moze i fajna, ale i tak za chwile beda slady paluszkow :) Albo kup se kota i ten filar obklej drapakiem:D:D

Gość gość
Pomaliwac biala farba typu: zmywalna i kupic kartonik tych bialych magicznych gabek do s scierania zabrudzen. Dzialaja super i bez wysilku, wystarczy zmoczyc je sama woda. Ale najlepsze efekty sa na bialych scianach, bo zostawiaja lekki polysk i na kolorowej farbie zostaja jasniejsze smugi i placki w miejscach gdzie byla uzyta. A jak jestes bardziej progresywna niz typowa Polka to walnij czarna i granatowa farbe tablicowa i uzywaj do list zakupow, przepisow, do bazgrania dla dzieci, do sezoniwych kaligraficznych dekoracyjnych sloganow w stylu "happy fall y'all" itp. Jedyna wada tego rozwiazania, ze kreda sie kurzy.

Gość gość
tez pomyslałam o farbie tablicowej, ale powiedz mi jak taką liste wziąć na zakupy:D:D pod tablicówke mozna ze dwie warstwy magnetycznej . Kupic dzieciaką takie puzzle na magnesy (albo kształty geometryczne) jak beda wiedziec ze to mijsce dla nich do zabawy to nie podejda:D:D

Gość gość
Przepisac do Wunderlist. :) Bardziej chodzi o to zeby zapisywac sukcesywnie to co sie nagle przypomni, a nie masz kartki ani tel. pod reka. Np. gotujesz i wyszedl ci czosnek, albo skonczyl sie papier kuchenny, to bierzesz krede i zapisujesz na slupie. Albo jakies notatki: 'dentysta wt. 19:00', 'dzwonic do cioci po 13:00', 'odebrac Ole z przeczkola 15:20'. Albo gotujesz cos nowego i zapisujesz temp. piekarnika, zeby brudnymi rekoma nie dotykac tel., albo '14:00 wylaczyc ziemniaki, dodac czosnek, czaber... bla bla bla'

Gość gość
Odebrać z przeczkola? A co to?

Gość gość
Tak magnetyczna z tablicowka bedzie super, ale wez pod uwage ekstra koszty, szczegolnie jesli sie budujecie, to nie warto ladowac kasy w obecne mieszkanie. Najtaniej wyjdzie opcja z buala farba i scieralnymi gabkami (mam nadzieje, ze wiesz o jakie chodzi).

Gość gość
A to to literowka :) 'dsz'

Gość gość
heloł farba magnetyczna i tablicówka to jakies 100zł! A ty raz na 15 lat malujesz mieszkanie - ze to "extra" koszty?

Gość gość
Kup cerate na bazarze za 10zl i przypnij pinezkami

Gość gość
Zalezy od wielkosci slupa. Jak to jest obudowany prostokatny komin z ponad metrowym dluzszym bokiem i wysoki jesli mieszkanue wysokie, to to jest znaczny koszt. Tabliciwki daje sie kilka warstw zeby bylo dobre krycie, tak samo nagnetycznej jesli ma dzialac. Dolucz do tego gruntowke i masz duzy rachunek.

Gość gość
a czytałaś autorkę , cytuje "Jest to niewielka powierzchia," koniec cytatu. Kropka. Jednowarstowa tablicówka, ok 10m to jakies 40 zł , magnetyczna 5m - 39 zł na all. Tablicowo magnetyczna 34 zł -5m 1 warstwa.

Gość gość
Autorka nie musi też malować całego słupa przecież, nie wierzę że małe dzieci odciskają jej brudne rączki na wysokości 2 m. Też uważam że farba tablicowa albo magnetyczna to fajny pomysł , wygląda dobrze a ma dodatkowe zastosowanie. Na baranku brud widać tak samo, mówię z własnego doświadczenia, a domyć trudniej. Ja mam farbę ceramiczną, też trochę kosztuje ale kryje pięknie, jest dużo kolorów do wyboru, a zmywa się bez żadnego problemu (wszystko- tłuszcz, wino, dżem itd), zmywanie nie zostawia śladów.

Gość gość
Nie zwrocilam uwagi ze to niewielka powierzchnia, wiec jesli chce tablicowke i moze sobie na nia pozwolic to spoko. Jednak nie bardzo widze malowanie tylko czesci, bo co oszczedzi na farbie to wyda na listwe/gzyms oddzielajacy tablice od gornej czesci, bo przeciez nie zostawi takiego laczenia bez niczego, bo bedzie glupio wygladalo.