Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina_Wro

powiadomienie rodzicow o ciazy w wigilie

Polecane posty

Gość Karolina_Wro

Hej, czy uważacie, że wigilia to dobry moment na podzielenie się wiadomością o spodziewanym dziecku? własnie się dowiedziałam że jestem w ciąży - 3 miesiąc. nie wiem czy mówić wcześniej czy poczekać i zrobić rodzicom taki prezent? dajcie znać co myślicie :)

Gość gość
Ja myślę że powinnaś powiedzieć już teraz,ja bym nie wytrzymała :) nie czekać do Wigilii ,ucieszą ale będzie im trochę przykro że dowiadują się dopiero gdy będziesz w 4 miesiącu.

Gość gość
trochę dziwne masz relacje z rodzicami, bo ja powiedziałam rodzicom i teściom o ciąży gdy tylko zrobiłam test ,to było 2 dni po spodziewanym terminie miesiączki.Tetaz syn ma prawie 12 lat ;)

Gość gość
Ja powiedziałam jak byłam w 3 mies w obu ciążach, z tym że w drugiej ciąży to sama dopiero się dowiedziałam będąc w końcówce 11 tyg.

Gość gość
Ja powiedziałam rodzinie, jak byłam w 5 miesiącu, bo chciałam mieć pewność, że dziecko jest zdrowe. Oni trochę mieli pretensje, ale to już moja sprawa, kiedy powiem

Gość gość
A Wigilia to super pomysł. Możesz kupić małe buciki i zapakować w ładne pudełko i napisać karteczkę czy coś takiego, że zostaną dziadkami :)

Gość gość
gość dziś trochę dziwne masz relacje z rodzicami, bo ja powiedziałam rodzicom i teściom o ciąży gdy tylko zrobiłam test ,to było 2 dni po spodziewanym terminie miesiączki.Tetaz syn ma prawie 12 lat oczko.gif X A moze ty masz dziwne relacje z rodzicami bo lecisz do nich od razu z testem zamiast upewnić sie u lekarza czy faktycznie jestes w ciazy? :O To osobista sprawa każdego kiedy mówi o ciazy rodzicom i nie tobie oceniać relacje rodzinne czy sa dziwne czy nie

Gość gość
Fajny pomysl autorko.

Gość gość
Ja bym czekała i robiła coś fajnego na dzień dziadka/babci. To że ktoś czeka nie znaczy że nie mają zdrowych relacji. Ja też czekalam bo poronilam wcześniejszą ciąże. Niby wszyscy wtedy wiedzieli wcześniej ale nie miałam wsparcia. Teściowie tylko oceniali a moi rodzice mieszkali za granicą. Teraz gdybym zaszła w ciąży to poczekam z 5 miesięcy bo nie chce znowu usłyszeć od teściów jak mam żyć, co mam robić, komu mam powiedzieć o ciąży. Nie mieszkamy razem i bardzo lubią się wtrącać a mąż na to pozwala. Moim rodzicom bym powiedziała bo nie traktują mnie jak śmieci a tesciom może mówić albo mąż albo brzuch.

Gość gość
16:25 nie leciałam z testem tylko zadzwoniłam do mamy,a teściom powiedziałam osobiście jak przyjechali dzień później.

Gość gość
Mama się dowiedziała przed mężem?

Gość gość
Żałosne. Jeszcze się tłumaczyć

Gość gość
Ja się dowiedziałam o ciąży pod koniec listopada, mamie powiedziałam na początku grudnia gdy potwierdziłam już ciążę u ginekologa a teściom i reszcie rodziny powiedzieliśmy właśnie w święta

Gość gość
W wigilie powiedz, super prezent! Mozesz ich zaskoczyc i schowac cos pod talerz lub serwetke . Wyciety zmoczek, wozek itd. Znajomi tak zrobili, radosci bylo co niemiara. Albo daj pod choinke kartke z gratulacjami dla dziadkow . :-)

Gość gość
Kup im koszulki z napisem „ jesteś nominowany na dziadka -gratulacje „

Gość gość
Hej - ja właśnie razem z mężem powiedzieliśmy rodzicom i wszystkim własnie w wigilie. Chciałam poczekać aż skończę 1 trymestr, a w wigilię daliśmy rodzicom po dużej kopercie w w środku byłby małe skarpetki i kartka do babci i dziadka jestem w drodze do zobaczenia i tu podaliśmy miesiąc porodu. Wszyscy byli bardzo zaskoczeni ;)

Gość gość
Ale kombinujecie i wydziwiacie. Najlepiej jeszczse wejdźcie na krzywa wierze w Pizie i wykrzyczcie to skacząc ze spadochronem. Wtedy będzie już super romantico i będziecie mega oryginalni

Gość gość
A może ona pyta, bo jest panną i ciąża z wpadki? nic o tym nie pisze jaki jest status. W zyciu bym wtedy Wigilii nie psuła jakimiś wieściami o ciąży.

Gość gość
20:11 dobry pomysł -:) hahaha

Gość gość
No i co, jeśli to wpadka. Dopóki nie jest to nastolatka, to raczej przyszli dziadkowie będą się cieszyć.

Gość Maszkaa
Zazdroszczę, też marzyłam, żeby powiedzieć rodzicom w święta, ale nie mogę zajść w ciążę :/

Gość gość
Dobry pomysł z tą wigilia i daj rodzicom prezent Koszulkę Najlepszy dziadek na świecie

Gość gość
Maszkaa zawsze jeszcze możesz w Wielkanoc

Gość gość
19;57 super pomysł!