Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego zawsze idzie cie mieszkac do tesciow a nie odwrotnie

Polecane posty

Gość gość

Tak mnie to zastanawia, dlaczego nie wprowadzacie sie z mezem do swoich rodzicow?

Gość gość
A dlaczego nie na swoje, tylko do kogoś??

Gość gość
Nie zawsze. Ja z mężem mieszkamy w tym samym domu co moi rodzice (na piętrze gdzie kiedyś mieszkała babcia). Mamy oddzielne mieszkania, oddzielne rachunki, osobno gotujemy itd żyje nam się bardzo dobrze, nie wchodzimy sobie praktycznie w drogę

Gość gość
Bo to naturalny porządek rzeczy, że kobieta "idzie" za mężem.

Gość gość
Bo żony są bardziej elastyczne, bardziej skore do ustąpienia. A mąż to najczęściej wykręca się bliskością pracy, tym, że mamy nie zostawi, tym, że niepotrzebny kredyt na własne m pomimo, że są takie możliwości finansowe, no bo po co, toć u mamy duży dom, ogród dla przyszłych wnuków. Tyle , że przy okazji pieklo dla synowej. I czesto pomimo ustalen, że młodzi wyremontują i sobie i rodzicom, ale za to, oddzielą się z wejściem, albo np synowa to wszystko sfinansuje dzięki np sprzedaży jakiegoś odziedziczonego mieszkania ale w zamian za przepisanie tej górnej części domu na młodych, to niestety tesciowie nie wywiązuja się z ustaleń. I jak trafią na frajerkę ktora sprzeda swoje mieszkanie, wpakuje kasę w remont rudery, dla siebie i męża góry i czesto dołu teściom, to potem i tak ma figę z makiem, bo rodzice czy teściowie wypinają się duupą, nie przepisują i nie dają im żyć. Tylko niektóre są mądrzejsze, że czekają na rozwoj.sytuacji, i tak czy siak kończy się wyprowadzką z wielkim hukiem ale przynajmniej bez większych strat finansowych. A wtedy lament tesciow, ze zostali sami w wielkiej chałupie, z rachunkami za ogrzewanie, prąd itd. I pretensja do syna i synowej, że się wypieli. No jasne, ale jak synowa wkladała swoje oszczędności w ruderę to było dobrze, miała wyremontować, siedzieć cicho, gowno dostać i jeszcze tańczyć jak jej zagrają,i z ysmiechem na twarzy przyjmować poniżanie. Niejedna tu na kafe wcale nie chciała mieszkać z teściami, bo albo ma własne m, albo możliwości kredytu na własne m, ale uległa meżusiowi pisdusiowi, bo ten użalał sie nad biedną mamusia, i mamił, że będzie tak pięknie.

Gość gość
No właśnie. I do tego jak żona nie będzie poddawać na tace to mamusia to zrobi. Kobieta w dorosłości jest bardziej samodzielna od faceta. Facet bez mamusi czy żony nie da sobie rady

Gość gość
Bo z reguły Polki są na tyle toksycznymi osobami, że nawet w domu rodzinnym nie potrafią sobie ułożyć stosunków z domownikami co niby jest świadectwem ich większej mobilności ;) Facet jak spotyka się z kobietą i przyprowadzi do domu rodzinnego na noc ją to jeszcze nad ranem ojciec go po plecach poklepie, a w drugą stronę? Kobieta popada w poczucie winy, że do domu rodzinnego przyprowadziła faceta, potencjalny kwas z rodzicami, że to niemoralne i jak to wygląda. Dla idei swobodnego pukanka bez krzywych spojrzeń rodziców Polki szybciej się "usamodzielniają" i to jest prawdziwe tło sprawy, to skutkuje tym, że niby są bardziej mobilne i skore do zmian. Muszą ;)

Gość gość
14:37 nie widzę ani odrobiny prawdy ani sensu w tym co pisałaś.

Gość gość
gość dziś No właśnie. I do tego jak żona nie będzie poddawać na tace to mamusia to zrobi. Kobieta w dorosłości jest bardziej samodzielna od faceta. Facet bez mamusi czy żony nie da sobie rady xxx Jak nie posprząta to w domu ma syf. Jak nie ugotuje pójdzie na kebab. Pralkę nie jest trudno obsłużyć, to samo zmywarka. Wielu kawalerów w ten sposób żyje i tyle. Tylko w jakim celu ma wynajmować mieszkanie pchając w kieszeń kamienicznikowi? Jak przyprowadzi sobie dziewczyn ę na pukanko do domu rodzinnego to nikt krzywo nie spojrzy, problem jest w drugą stronę, prawda? :)

Gość gość
gość dziś 14:37 nie widzę ani odrobiny prawdy ani sensu w tym co pisałaś. xxx Czyli jak miałaś chłopaka dajmy na to 2 miesiące to spokojnie mogłaś bezwstydnie przyprowadzić go na noc w wiadomym celu? W 90% rzekome szybsze usamodzielnienie jest uwarunkowane większą swobodą.

Gość gość
Nieprawda. Ja z mężem mieszkałam w domu moich rodziców po ślubie, zanim nie wprowadziliśmy się na swoje.

Gość gość
dziś Tym bardziej że na pukanko polek nie brakuje

Gość gość
14:42 ale mieszkać w chlewie jak świnia nie znaczy że jest samodzielny czy potrafi być dorosły. Nie znam kobiet która by tak zaniedbala siebie i domu. Kobieta potrafi dbać o dom i wszystko a (większość) faceci szukają wygody więc albo mama albo kobieta. 14:44 nie, rodzice nie oceniali mnie. Byłam dorosła. Jak byłam niepełnoletnia to może wtedy ale ze względu na to że nie pracowałam, jeszcze chodziłam do szkoły, itd.

Gość gość
14:42 ale mieszkać w chlewie jak świnia nie znaczy że jest samodzielny czy potrafi być dorosły. Nie znam kobiet która by tak zaniedbala siebie i domu. Kobieta potrafi dbać o dom i wszystko a (większość) faceci szukają wygody więc albo mama albo kobieta. xxx Po prostu inne standardy czystości. Faceci w Polsce z reguły nie mają manii czystości i mniej w ich gronie nerwic stąd też nie uczestniczą w zawodach mopowania na czas tak aktywnie jak Polki. Przy świadomości, że w żaden sposób nie stanowi zagrożenia życia mogą oddać się aktywnościom poza domem w związku z większą ilością czasu. Nie wydaje mi się aby matkę zmuszali wręczając jej ścierkę i władczym tonem apelując o wytarcie kurzy.

Gość gość
Jakby na to nie patrzeć to i tak będziesz u teściów albo ty u swoich albo mąż u swoich. Jedynie osobno to nie u teściów

Gość gość
My też po slubie zamieszkaliśmy w moim domu rodzinnym. Tak jak jedna pani wyżej, osobno wszystko, tylko dom typu bliźniak z połączeniem jednymi drzwiami w środku. Nie ma u nas żadnych kłótni. Mogliśmy też mieszkać u męża. Gospodarstwo jest tu i tu. Ale ja tam nie chciałam mieszkać, bo mąż będzie wiecznie w pracy a ja będę miała tesciową obok. Wolę mieć obok swoją mamę. Koniec końców wszyscy zadowoleni. A mieszkamy w ten sposób od 10 lat. PS Moi rodzice też otrzymali ten dom od dziadków. Dziadkowie mieszkali na spółkę z pradziadkami. Nikt na nikim nie żeruje i nikt na tym nie tracił.

Gość gość
A moglybyscie obrac jedna wersje? Na innych tematach piszecie , ze lepiej miec corka , bo zawsze przy rodzicach, przy matce blisko bedzie a syn pojdzie w swiat i tyle go matka bedzie widziala, natomiast tutaj piszeci3 ze synki przy mamusiach zostaja a kobieta elastycznie idzie za mezem , odchodzi z domu rodzinnego, od rodzicow

Gość gość
Nie , nie moglyby , bo tutaj wiekszosc to idiotki ze wsi ( patrz co druga o gospodarce pisze ) paplaja byle paplac :)

Gość gość
17:17-masz racje .. ......tylko ze matk wola żeby w domu został syn bo będzie można synowej tylek obrabiać a córeczka by się nie dała. Mało który syn potrafi się postawić matce ,córki nie mają z tym problemów

Gość gość
Tak tak , te tesciowe cale zycie na was czekaja, zeby was rugac :)

Gość gość
a nie odwrotnie - czemu tesciowie nie wprowadza sie do was:D:D

Gość gość
2. Bo moi nie zyja 2. Bo uparl sie jak kon (ma dom z ogrodkiem, ja mieszkanie w bloku)

Gość gość
On ma , czy jego rodzice?