Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyttrr

Wrzody kto wyleczył?

Polecane posty

Gość yyttrr

Witam, czy ktoś z Was wyleczył wrzody dwunastnicy? Męczę się z nimi już jakiś czas, dieta też jest uciążliwa, bo ile można jeść tak jałowe jedzenie? Proszę o pomoc, bo wierzę, że komuś dało się wyleczyć.

Gość gość
Głównym powodem jest helikobakter pylori to chyba od tego należy zacząć.Ja wziąłem końską dawkę antybiotyków i pomogło.

Gość gość
Robiłam gastroskopię, nie od tego je mam :/ stosowalam juz diete przez 2 miesiące ale dalej wrocily. Chcialabym je wreszcie zaleczyć.

Gość gość
ile masz lat, jakie obawy?

Gość gość
Wrzody skutecznie leczy sie antybiotykami polaczonymi z dwoma innymi lekami (jeden zobojetnia kwas zoladkowy, a drugi dziala na bakterie). Inaczej wrzodow sie nie wleczy, mozna je tylko zalagodzic, ale i tak beda wracac. Zwykle antybiotyki stosuje sie przez dwa tygodnie. I koniec. Niewyleczone wrzody, ktore odzywaja sie zwykle jesienia i wiosna, prowdza do licznych komlikacji, z przerwaniem sciany zoladka wlacznie. Po latach - do raka trzustki. Zatem antybiotyki sa lepsze.

Gość gość
Mam 24 lata. Objawy? Ból pod żebrami po prawej stronie, czasami promieniujący do pleców. Czasami też zgaga. Miałam robiony test na bakterię podczas gastroskopii i wyszło, że jej nie mam. Czytałam o sokach z białej kapusty i z surowych ziemniaków, że pomagają na wrzody, ale nie wiem czy to dobry pomysł.