Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania33664

Pęcherzyk ciążowy tydzień po owulacji?

Polecane posty

Gość Ania33664

Byłam wczoraj na USG i lekarz zauważył u mnie pęcherzyk 5mm w macicy, jestem tydzień po owulacji. Czy jest w ogóle możliwe zauważenie go w razie tak wczesnej ciąży?

Gość gość
A co powiedział lekarz? Implantacja to 7-12 dni po zaplodnieniu, miałaś monitorowany cykl?

Gość Ania33664
To był radiolog, nie ginekolog i zapytał się czy się staram o ciążę bo mam pęcherzyk w macicy. Ale wg mnie to za szybko tydzień po owulacji.. chyba że właśnie dopływa do macicy z jajowodu i się uwidocznił? ;) Co to mogło być jak nie ciąża? Cykl nie był monitorowany ale na podstawie śluzu i temperatury wiem że owulacja była tydzień temu.

Gość gość
Nikt nie pomoże?

Gość gość
Masz pecherzyk czyli do zaplodnienia doszło. Musisz poczekac czy rozwinie sie z tam zarodek i czy ztego faktycznie bedzie ciaza.

Gość gość
Mnie kiedyś lekarz na Izbie Przyjec zrobil usg i widac było pecherzyk. Ja sie pytam go czy to ciaza a on, ze jeszcze nie wiadomo czy tam zarodek bedzie no ale zaplodnienie nastapilo.

Gość Ania33664
Ale już w tydzień po owulacji może być widoczny pęcherzyk? Czytałam w Internecie że na USG cokolwiek widać dopiero w 4,5tygodniu po ostatniej miesiączce. Czyli w 4,5 widać zarodek w pęcherzyku, a u mnie dopiero pęcherzyk?

Gość gość
To za wcześnie żeby coś dojrzeć, moze to torbiel