Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dajecie ,dawalyscie do picia swym poltorarocznym dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja nigdy nie daje samej wody..tylko kompoty lub wodę z słodkimi sokami domowymi i ostatnio koleżanka ,w dodatku bezdzietna ,pouczała mnie ,ze lepiej dawać samej wody niż uczyć pić slodkiego takiego malucha Wkurzaja mnie takie porady kobiet,które same dzieci nie maja.. A wy co myslicie?

Gość gość
Wodę oczywiście.

Gość gość
Woda to zdrowy nawyk.

Gość gość
Tylko woda

Gość gość
Ja dawałam rozcieńczone soki, wodę też, niesłodzoną herbatkę owocową lub roiboos.

Gość gość
Moja dwulatka to nic nie chce poza piersią.. juz skusiłam się na soczki byle by coś piła ale absolutnie nie wypije. Najwyżej skosztuje i tyle

Gość gość
Soczki z gerbera , potem soki z tymbarku.a ta mala rozrabiaka woli wode,teraz ma 13 lat i pije wode , maz pijecwode, a mi sie po wodzie zaby w zoladku zalegaja :-/

Gość gość
wodę, niesłodzone herbatki ziołowe sok to u nas deser, podawany od czasu do czasu

Gość Wkurzajaca porada bezdzietnej
Wlasnie takie typowe klasyczne madki pakuja dzieciom slodkie socki i inne ulepy do picia i potem sie dziwia ze kupy nie moze wycisnac i nic nie chce jesc.bo jak sie napcha cukru w plynie to jasne ze apetytu nie ma.juz bym wolala dac dziecku wode do picia w ciagu dnia i batona po obiedzie.Tak siostra meza dawala dwulatkowi do picia jedynie geste soczki ulepy, a jak kiedys sie nim zajmowalismy pare godzin, to maly zlapal butle mineralnej ze stolu i lapczywie wypil chyba polowe.wyraznie odwodniony byl.no a teraz ma piec lat i tylko lemoniade, wody nie tknie bo mama, babcia, dziadek i kuzyni tylko lemoniade,cole i soki do popijania posilkow, kazdy ma nadwage lub spora otylosc.sok jest dobry, ale nie do nawadniania, 2 litry plynu to by bylo jakies 1000 kalorii z picia

Gość gość
Wode, wode, wode. Z cieplych: herbatki dla dzieci.

Gość gość
Wodę

Gość gość
Wodę i od święta sok albo kompot.

Gość gość
Moj niestety wody nie wypije. Dostaje wiec soki domowej roboty rozcienczane z woda. Fakt, ze soku jest malo i bardziej w smaku przypomina to wode z lekko wyczuwalnym aromatem maliny czy truskawki ale samej wody nie wypije.

Gość gość
To prawie jak woda cos takiego, nawet pewnie mniej cukru niz w naleczowiance ze smakiem

Gość gość
U mnie obie na poczatku soki takie do rozcieńczania, albo kompoty w proporcji lyzka na kubeczek picia + reszta do pelona woda. Teraz starsza 6 latka głownie wode, czasem herbate do sniadania lub kakao, cosToruń z sokiem to już święto. Młodsza 3 lata nadal takkie rozcieńczone najlepiej jej smakuje, chociaz samej wody też się napije. Obie też od czasu do czasu dostaja taki soczek typu Tymbark, ale to max raz w miesiącu, bo się nie dopominają

Gość gość
piwo, wino, no jak dają mi 1000+ i 500+ za darmo to mam za co kupować

Gość gość
Wode, albo te soki i ziolo-herbato-soki z Rossmanna w plastikowych butelkach i kartonikach. Nie sa slodzone i sa bio.

Gość gość
I nie sa drogie.

Gość gość
Wodę. Oraz mocno rozcieńczone herbaty : koperkowa, rumiankowa, malinowa lub owoce leśne. Nie słodzone. Nigdy nie słodzę. Ze słodkiego tylko kakao (Puchatek, jest już z cukrem). Potem idzie od razu zęby myć. Czasem, naprawdę raz na kilka miesięcy szklanka soku porzeczkowego, pomidorowego lub pomarańczowego. Rozcieńczone pół na pół z wodą. Jak była mała kupowałam marchewki we z dodatkami. Ale przyszedł czas, że pić nie chciała i sama musiałam to pić. Cieszę się, że lubi przede wszystkim wodę i nam nadzieję że tak zostanie.

Gość gość
Daje wode a sok od czasu do czasu.

Gość gość
Mój syn od początku rozszerzania diety do mniej więcej 13-14 miesiąca pił tylko wodę. Odkąd się zrobiło chłodniej to daje mu letnia wodę z sokiem domowej roboty od teściowej. Zwłaszcza do śniadania czy po obiedzie. Czasami wypije też wodę z cytryną i miodem no i sama wodę nadal lubi mimo tego, że zna smak soku.

Gość gość
Ja długo zamiast wody podawalam soki 100% głupia idiotka. Zamiast rozcienczac i mam efekty. Dwa lata dwie jedynki do doopy

Gość gość
piwko marki kustosz, flagowy produkt biedry o zawartości alkoholu 7,2%

Gość gość
Mój ma rok i najbardziej lubi żubra czasem wypije tyskie...

Gość gość
Moj prawie 2lata i pije glownie wode. Czasem dam mu wode lekko rozrobiona z sokiem malinowym. Nigdy nie dawalam mu gotowych soczkow.