Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można wpisać partnera jako opiekuna

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie , wypełniam różne deklaracje chociażby jak zapisuje dziecko na zajęcia dodatkowe albo zaraz trzeba będzie zapisać syna do szkoły i wszędzie są dane rodziców lub opiekunów prawnych . Ojciec dziecka się nim nie interesuje i mieszka 300km od nas A mojego partnera traktuje jak tatę bo jest praktycznie od początku z nami. Czy w tych deklaracjach mogę wpisywać dane partnera ? W końcu jeśli coś by się stało to my jesteśmy na miejscu i my się dzieckiem zajmujemy . Czy muszą to byc dane ojca biologicznego? ( dziecko ma jego nazwisko )

Gość gość
Możesz. Ja w żłobku wpisałam swoje partnera

Gość gość
Nie bo to nie jest opiekun prawny dziecka. Według prawa on jest obcą osobą dla twojego dziecka chyba że masz z nim ślub to co innego.

Gość gość
11'01 do odbioru możesz podac i tylko tyle.

Gość gość
ja mam taka sama sytuacje. mam partnera razem corke wychowujemy z poprzedniego zwiazku ale wszedzie wspisuje tylko swoje dane jedynie w deklaracji i odbiorze corki ze szkoly, jak wczesniej przedszkola wpisuje tez partnera. jesli nie ma praw to nie mozna go wpisywac.

Gość gość
nie, mozesz wpisać go np w rubryke "upoważnienie do odbioru" "upowaznienie do wgladu w kartoteke medyczna" itd ale nie mozesz wpisac opiekuna prawnego, bo nim nie jest

Gość gość
Nie, nie możesz wpisać danych partnera. Możesz jedynie wpisać dane w deklaracji odbioru dziecka ze szkoły. Nie jest opiekunem prawnym.