Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie mi jak to możliwe że księża którzy powinni być najbardziej wierzącymi

Polecane posty

Gość gość

ludźmi, mogą wyrabiać takie rzeczy jak pedofilia, seks przedmałżeński albo z jakąś ukrywaną "konkubiną" na boku albo z prostytutkami, albo to że opływają w luksusy i tylko liczą kasiorke, co chwile nowe fury, wystawna plebania, do tego nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu bo zarówno chleją alkohol (i nie mówie o winie mszalnym ale o mocniejszych alkoholach które doją po kryjomu) a także obżerają się frykasami które gotuje im gosposia, że sie ledwo unieść mogą takie brzuchole mają. I nawet nie chodzi mi o to, żeby ich potępiać, bo wiadomo że to co robią jest złe, ale chodzi mi o sam fakt, że jak to możliwe by ci ludzie - księża, ponoć z powołaniem, bogobojni, kochający i oddani Bogu, znający doskonale podstawy wiary, pismo święte, doskonale wyedukowani, jak oni mogą tak jawnie żyć nie pobożemu? Rozumiem przeciętnego człowieka, zrobi coś źle no to ciul tam, nawet pewnie nie ma świadomości że grzeszy albo wydaje mu się że to leciutki grzech, ale księża przecież doskonale wiedzą co jest dobre a co złe, sami straszą piekłem a odwalają takie rzeczy jak pedofilia, chlanie, prostytutki, materializm i gromadzenie dóbr coraz więcej i więcej? no tego nie potrafie zrozumieć, bo oni doskonale wiedzą co jest dobre a co złe, znają konsekwencje złych czynów/grzechów a mimo to, robią to

Gość gość
Cała wiara katolicka to jeden wielki burdel.

Gość gość
wedlug ciebie tzw pedofilia to cos zlego ?? złe jest czynienie zła.

Gość gość
to kościół głupio i bez sensu narzucił celibat, robi z seksu coś złego i brudnego, a tak nie jest. Ksiądz też człowiek. Głupio byłoby oczekiwać, że wytrwa w celibacie,o !

Gość gość
Gdybym był szatanem to atakowałbym właśnie księży. Najłatwiej zniszczyć kościół rozwalając go od środka. Szatan uwodzi, kusi najbardziej właśnie księży. Pedofilia to jeden z najobrzydliwszych grzechów, powinien być bezwzględnie karany, niezależnie od tego czy pedofilem jest ksiądz czy ktokolwiek inny. Ale głupotą jest wypierać się wiary w Boga bo jakiś ksiądz okazał się zboczeńcem i zwyrodnialcem. Sam Jezus w bardzo ostrych słowach krytykował ówczesny kler czyli faryzeuszów mówiąc, że mamona przesłoniła im świat i wypominając im ich grzechy. Do kościoła nie chodzisz dla księdza, a dla Boga. :)

Gość gość
odmów to co lubisz na przyklad na miesiac czasu np w intecji grzeszników co lubisz kawy ciasto słodycze albo komurki ile bez tego wytrzymasz

Gość gość
zobaczcie co ksieza nosza na glowach jarmulke

Gość gość
Ksiædz tez czlowiek i grzesznik ,kara jego bedzie wieksza za to ze k***s u niego rzædzi a nie zasady wiary;-)

Gość gość
no i tak naprawdę ani jedna odpowiedź nie jest na temat widze zbyt poważnie pytanie zadałem na tym podrzędnym forum.... wszyscy sie rozwodzą nad pedofilią i innymi rzeczami a mi o to w ogóle nie chodziło. Pytanie było inne!

Upadają ludzie, upadają instytucje. A Kościół od zawsze dzielił działaczy na tych, którzy faktycznie wierzą w ideę oraz takich, którzy przystępują do organizacji interesownie. De facto tyle samo jest zepsutych ludzi również w innych grupach społecznych.

Gość gość
Dlaczego oni tak robią? Bo wiedzą, że religia to ściema do wyciągania kasy od prostaczków, tak się dzieje w każdej religii od tysięcy lat. Ludzie są w większości bezmyślni i potrzebują 'przywódców', łatwiej rządzić motłochem pod szyldem panabuka.

Gość gość
Bo wiedza ze ludzie to ciemna masa i co tydziwn na tace dadza i wykorzystuja naiwnych... lepiej byscie urode poprawily a nie ksiedzu dajecie hajs