Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlurie

co jeść żeby w brzuchu się nie przewracało,

Polecane posty

Gość gośćlurie

oraz nie pierdziało, nie miało wzdęć? Powiedzcie jakie jedzenie jest dobre dla flory jelitowej ? Na ogół jem rano płatki kukurydziane/z pełnoziarnistymi i bananem na mleku. (brzuch wzdety i musze kontrolować pierdzenie w pracy, a nawet jak puszcze cichacza to śmierdzącego) w południe bułka z serkiem, zieloną sałatą, pomidorem i serem żółtym, plus sok wyciskany z pomarańczy i jabłek. To samo, w brzuchu się zadziewają dziwne rzeczy. wieczorem, różnie, np. sałata z pomidorem jogurtem z czosnkiem, na to kawałek fileta smażonego, na deser chałwa. Po tej sałatce też mi się tak głośno trawi. Dziś zjadłam gulasz z ziemniakiem i to samo. Wcześniej śliwki suszone które maczałam w maśle orzechowym, wymieszanym z nutellą dla smaku.

Zastosuj dietę lekkostrawną, by uspokoić żołądek, a potem stopniowo wprowadzaj normalne posiłki i postaraj się zorientować, co konkretnie Tobie szkodzi. Jeśli dolegliwości nie miną przy w/w diecie, lepiej skonsultować się z lekarzem.

Gość gośćlurie
dzięki poszukam w necie jakiejś diety lekkostrawnej

Gość gość
ja tak mam po nabiale, po calkowitym wykluczeniu jest ok

Gość gość
Uzupełnij zdrową florę bakteryjną w postaci probiotyków

Gość gość
Zresz babana w połączeniu z mlekiem a pomidora popijasz sokiem pomarańczowym i się dziwisz że ci się w kichach wszystko przewala?