Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem stara

Mam 22 lata i czekam na śmierć

Polecane posty

Gość Jestem stara

Tak staro się czuję. Jestem pewna, że nic mnie już nie czeka w życiu. Często myślę co zrobić z moim ciałem, kiedy umrę. Nic mnie nie obchodzi, przestałam być nawet ostrożna na ulicy bo wiem, że i tak umrę, pogodziłam się z tą myślą. Nie mam żadnych marzeń, ani planów. Czy to jest normalne? Czy naprawdę jestem już taka stara?

Gość gość
Nie, nie jesteś stara :)

Gość Jestem stara
Wiekowo na pewno nie, ale niestety tak się czuję. Dużo przeszłam, do tego zawsze byłam odludkiem. Nie mam żadnych znajomych, nikogo z kim mogłabym porozmawiać. Jeszcze jako nastolatka byłam bardziej wygadana, miałam wiele pomysłów i tematów do rozmów. Teraz kiedy zaczynam z kimkolwiek rozmowę to jest niezręczna cisza, wolę nic nie mówić niż wyjść na idiotkę. Czuję się jak star***** bez marzeń, bez planów.

Gość Nenesh
Często myślę co zrobić z moim ciałem, kiedy umrę. x To już nie będzie Twoje zmartwienie, więc możesz sobie darować ten temat ;p Jeśli nie wiesz, co masz robić, to rób to, co lubisz. A jeśli nic Cię nie cieszy i popadasz w marazm, skontroluj stan hormonów, tarczycy i krew. Ostatecznie, może też warto zasięgnąć porady psychologa. Ale myślę, że bardzo pomogłaby Ci zmiana otoczenia i życzliwi ludzie wokół.

Gość gość
Jestem stara z kad jestes

Gość Jestem stara
15:49 Najlepsze jest to, że biorę leki. Pół roku temu chciałam zmienić swoje życie, znowu czuć się dobrze i dostałam antydepresanty. Biorę je regularnie, ale dalej czuję się jak g****o. Hormony mam w porządku i ogólnie jestem zdrowa, więc to nie w tym jest problem. No i niestety nigdy nie poznałam nikogo życzliwego. W najlepszym wypadku mnie ignorują, a w najgorszym wyraźnie nienawidzą. A co do ciała to już zdecydowałam, że oddam je na cele naukowe dla studentów medycyny.

Gość gość
Bądź se dziecinna i wesoła i miej w du*** to co ktoś ci mówi.Jesteś bardzo młoda tylko żyjesz w zacofanym kraju który postarza i wymaga wczesniej dojrzałość od płci żeńskiej przez co tak się właśnie czujesz i przez to co przeszłaś.Masz dosyć mało lat.Wyjdź z domu,idź gdzieś,znajdź pasje i kogoś fajnego może poznasz.I nie pieprz że jesteś stara albo się tak czujesz.

Gość Thinlizzy
Chciałaś zmienić swoje życie pól roku temu to je zmienisz ,ale musisz przetrwać swój stan, wiem co mówię. Mam tyle lat co Ty ,ten sam stan od dwóch lat i wiem jakie to jest z***biscie trudne. Przyjdzie taki dzień ze znajdziesz gdzies na dnie swojego serca siłę ,ktora masz ona dalej w Tobie jest.Czas leczy rany,kiedy się zagoja trzeba maszerowac dalej i cieszyc się malymi rzeczami.

Gość gość
Weź się w garść i przestań jęczeć i użalać się nad sobą.

Gość Człowiek nikt
Pisanie takich rzeczy w wieku 22-lat to głupota. Większość w tym wieku mało ma i mało się dorobiło bo jeszcze studiuje lub ma tylko przepracowane co najwyżej 3 lata. A co ma powiedzieć 32 latek bez dorobku gdy jego rówieśnicy i trochę młodsi już kilka razy zmieniali pracę i sami o sobie stanowią nie pytając się nikogo o zdanie, chyba że tego sami chcą.

Gość Czlowiek Baran
Czlowiek nikt .Czy ona mowila o jakims dorabianiu sie? Idz bym materialistycznym baranem gdzie indziej.Ps przestan cpac.

Gość Człowiek nikt
Drobić się można nie tylko pieniędzy, ale również grupy znajomych, uznania wśród osób na których nam należy i wysokiej samooceny. W wieku 22 lat można mieć w poważaniu pieniądze, ale później to staje się kwestią zasadnicza, która rzutuje na całe życie.

Gość Czlowiek Baran
Człowiek nikt.Nie będę z Tobą filozofować.A Tobie autorko życzę życzliwych ludzi na swojej drodze, barany które nie przeżyly w swoim zyciu ciężkich zdarzeń sa zawsze najmądrzejsi.Dopiero rozumieją takie sprawy jedynie kiedy zycie się nagle sypie.Pozdrawiam Cię ciepło .

Gość gość
Ja za chwilę będę miał 24lata. Szczerze? Żałuję, że się urodziłem. Mogę życie to pasmo kopania po d***e. Wiecznie pod górkę, wiecznie raniony, wiecznie k***a wszystko źle. Mogę sobie być najszczerszy, chcieć dobrze ale ZAWSZE prędzej czy później jestem niszczony. Mam dość. Popełnilbym samobójstwo tyle, że boję, że przeżyje próbę i znów będzie bolało. Chuj mi z auta za duże pieniadze i z samej kasy jak nie jestem szczęśliwy. Życie to gowno.

Gość Człowiek nikt
Życie to nie g****o. Życie niereformowalnego nieudacznika to jest g****o.

Gość gość
Przeżyj to co ja apozniej sie k***a odzywaj smieciu.

Gość Człowiek nikt
Masz pieniądze i auto w wieku 24 lat i chcesz się zabić? Bez sensu. Sam to zrobię bo nic już nie mam do stracenia, ani pieniędzy ani samochodu, ani czegokolwiek. Chciałbym żyć, ale kontynuowanie tego nieproduktywnego procesu jest bez sensu.

Gość gość
Jest tylu ludzi, którzy chcieliby żyć, a chorują na śmiertelne choroby... Ogarnijcie się ludzie i nie bluźnijcie.

Gość gość
Czlowiek nikt ty tak na serio?

Gość Jestem stara
Ja nie chcę się zabić, ale po prostu czuję się zużyta/wypruta/skończona. Nie boję się śmierci, rok temu miałam zmianę w piersi i naprawdę miałam gdzieś czy to rak czy nie. Oczywiście zrobiłam badania, ale namawiała mnie do tego mama. Ja nie czułam nic, żadnego strachu, wyobrażałam sobie, że będę chodziła w peruce, a po kilku miesiącach umrę w bólach. O dziwo czułam wtedy ulgę. Gdy się dowiedziałam, że to tylko włókniak to nie byłam szczęśliwa. Wiem, że to dziwnie brzmi, ale piszę co czuję.

Gość gość
Bredzisz. Gdyby to był rak, posrałabyś się ze strachu.

Gość gość
Autorko, wszystko wskazuje, ze masz depresje. I to nie lekka, a powazna.

Gość Jestem stara
No, ale od pół roku biorę leki, czyli nie pomagają? Do tego jest mi strasznie głupio, gdy widzę ludzi na wózkach, bez rąk/nóg, z deformacjami, którzy potrafią cieszyć się życiem, mają przyjaciół. A ja niby mam wszystko i racjonalnie myśląc jestem tego świadoma, ale mnie to nie cieszy. Chyba moja postawa odpycha ludzi, osobiście nie chciałabym się zadawać z taką osobą jak ja. Jestem po prostu przegrywem i to na własne życzenie. Czuję się bardzo staro, szukam na twarzy zmarszczek, zachowuję się jak w jesieni życia.

Gość gość
To w takim razie mamy tobie zyczyc tego raka? Lecz sie idiotko,bo to juz twoj koniec. Mozg tobie wyparowal. Ludzie ciezko chorzy prosza o zycie,a tu zdrowa, mloda ,chce umierac i mysli juz ,co maja zrobic z jej cialem. Twojego trupa powinni omijac z daleka,bo to moze zarazliwe. Szukaj pomocy w psychiatryku,bo tu pisza madrzy ludzie,ale taka pusta tego nie przyjmuje do wiadomosci.

Gość Thinlizzy
Możliwe ze masz zle dobrane leki.

Gość gość
Autorko, tak masz racje - te leki na ciebie nie dzialaja. Pierwsze efekty sa po dwoch-trzech tygodniach. Zmien leki, masz dopiero 22 lata, cale zycie przed toba, nikt nie jest w tym wieku "przegrywem" poza cpunami i alkoholikami.

Gość gość
Moja koleżanka, która ma zaledwie 21 lat, umiera na białaczkę. Jak czytam takie wpisy jak te autorki, nie mogę powstrzymać wielkiego gniewu.

Gość gość
Smieciu wyżej, nie znasz slowa psychika? Wlasnie na tym to polega ze ludzie w roznych sytuacjach mają inną psychike.Ty splucizno ludzka nie wiesz wogole co mówisz.

Gość gość
20.50 Do kogo to było prymitywie?

Gość gość
Wszyscy k***** mądrzy. Pie rd olcie sie wszyscy. C***a macie pojęcia o czymkolwiek