Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy on ma prawo mnie wyrzucic z domu?

Polecane posty

Gość gość

partner jest wlascicielem mieszkania, ale ja z naszym wspolnym dzieckiem jestesmy tam zameldowani. on chce mnie wyrzucic, ale bez dziecka, chociaz i tak od kiedy malenstwo sie urodzilo nie poswiecal mu uwagi... poradzcie mi cos, jak to prawnie wyglada?

Gość gość
Może cię wyrzucić a ty możesz go pozwać o alimenty. Proste.

Gość gość
nie proste

Gość gość
Nie może jesteś zameldowana i moźe ci naskoczyć tym bardziej źe jesteś z małym dzieckiem

Gość gość
Dlaczego go zdradzalas? Gdybyś tego nie robila, to niebylo by problemu :(

Gość gość
Jeśli mieszkanie jest jego to może cię wymeldować w trymiga i wypieprzyć na ulicę

Gość gość
a co z dzieckiem? przeciez to maluszek...

Gość gość
Oczywiście że nie może, ja wynajmuje mieszkanie i praktycznie gdyby najemcy nie chcieli się wyprowadzić to nic bym im nie zrobiła mogli by mieszkać i jeszcze jedno nie musieli by nawet płacić czynszu ja bym musiało bo to przecież moje mieszkanie dlatego uważam że autorka jak nie chce to nikt ją nie wyrzuci

Gość gość
mam juz dosyc, zyc sie odechciewa. gdyby nie dziecko poszlabym w cholere nawet pod most alle jak patrze na moje malenstwo to zdaje sobie sprawe ze musze byc silna

Gość gość
21:07 Naoglądałaś się reportaży o nieusuwalnych dzikich lokatorach:P Pakujesz rzeczy takich delikwentów i wystawiasz za drzwi, w razie potrzeby zmieniasz zamki i pozamiatane.

Gość gość
Nie naoglądałam tylko orientuje się w temacie, najemcy nie wiedzą że prawo stoi wyłącznie po ich stronie dlatego jeszcze nie miałam z żadnym kłopotu ale jak się znajdzie jakiś tzw kuty na cztery łapy to będę miała problem.

Gość gość
jak najemca jest dusigroszem i szkoda mu paru stówek zapłacić prawnikowi za dobrą umowę, to owszem, za swoją głupotę płaci jak masz dobrze napisaną umowę, to wywalasz gawiedź na ulicę z bambetlami, wymieniasz zamki i po temacie u autorki - właściciel może zrobić to samo, meldunek niczego tu nie zmienia, bo właściciel w każdym momencie może wymeldować osobę bez aktu prawnego do mieszkania poza tym co innego wymeldowanie, co innego eksmisja temat eksmisji jest wprawdzie bardziej zawiły, ale można go przeprowadzić siłowo i też będzie ok