Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddddddddddd

MOPS gOPS kto korzysta prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ddddddddddddddddddddd

Witajcie . Nigdy nie korzystałam z mopsu ale moja sytuacja bardzo sie pogorszyła . Mąz stracił prace , ja zarabiam mało . Mąz szuka pracy  i dorabia trochę . Mamay małe oszczednosci ale i one sie konczą . Nigdy nie korzystałam z Mopsu . Prosze  o pomoc o co moge sie ubiegac ? jaka pomoc ? musze podac co chce czy oni dadzą wg siebie . Tzn czy musze złozyc konkretne wnioski . Czy jezeli skorzystam z tego bede miała wizyty mopsu w domu ? Prosze o pomoc podpowiedzcie jak to wygląda . 

Gość Jhgoo

Jak nie masz dzieci musialabys zarabiac mniej niz 1200 zl zeby zalapac sir na cokolwiek

Gość dddddddddddddddddddddddddd

mam troje dzieci 

Gość Jhgoo

No to 1500+ i 300 zl rodzinnego tj min 1800 zl. Dodatki np mieszkaniowe , zasilki celowe, ale to w mopsie ci powiedza, co mozesz dostac. 

Gość gabryska lll

A jeżei wynajmuje mieszkanie i jestem smotna matka z dwójką dzieci . Alimentów mam 1000 zł . zarabiam 1800 . Dostanę coś i co ? o co pytac ? 

Gość gabryska lll

zasiłek celowy to na co ? a jak wynajmuje to dadza mieszkaniowy i np jaka kwota ? tak około 

Gość Sprzedam

Nikt nie korzysta sami bogole

Gość gośćiu
42 minuty temu, Gość gabryska lll napisał:

A jeżei wynajmuje mieszkanie i jestem smotna matka z dwójką dzieci . Alimentów mam 1000 zł . zarabiam 1800 . Dostanę coś i co ? o co pytac ? 

po co pytasz, przeciez Ty się nawet na 500+ na pierwsze dziecko nie łapiesz. Zeby dostać zasiłki celowe, dodatki mieszkanione, dofinansowanie do przedszkola, trzeba miec mniej niz 600zł na osobe

Gość Bll

Teraz jest chyba 528 zł na osobę na zasiłki w mopsie, jak ci nie przekracza to dzwonisz do nich i umawiasz się na wizytę w domu. Tam można dostać zasiłek okresowy, celowy, opłacenie obiadów w przedszkolu i kartkę na żywność z banku żywności. 

Gość U<u<uuuuuuuuuuiii

O matko trzeba być zebrakiem żeby coś dostać albo oszukiwać. Znam takich co dostają co jakiś czas po 2 tys DOPLATA  do ogrzewania itd to ile dochodu oni wykazują. Mają samochód wartości ok 15 tys niedawno kupili. On pracuje na czarno zarabia ok 4 tys a ona ma rentę. Myślałam że ze względu na nią dostają pomoc z mopsu a tu trzeba udawać że raka by coś dostać. 

Niedawno w uwadze na tvn było że mają sporo dzieci i dochodu 10 tys i mops remontowa im dom. Chyba. Już nic nie rozumiem 

Gość Gość

Na mieszkanie w ogóle ciężko jest dostać dofinansowanie.Do wynajmowanego w ogóle nie dostaniesz.Idziesz do pracownika socjalnego, przedstawiasz swoją sytuację i tyle.Wszystko ci powiedzą, przeprowadzą "wywiad", przyjdą do domu.Na pomoc żywnościową jest dość duże kryterium dochodowe.Wtedy też obiady można uzyskać darmowe.

Gość Gość

Dofinansowanie jest tylko do czynszu, czyli jak płacisz 300 zl za czynsz to jakieś 100 zł ci dopłaca.Całość-nie.Odlicza np wodę bo za to już mops nie zapłaci.

Gość Dddddddddddddddd

Czyli na pomoc mopsu nie mogę liczyć. Albo pomoc groszowa. Nie wiem jak ludzie dostają po 1-3tysiace. Myślałam że może raz by dało 2 tys miałabym na 3 czynsze a tu nic. Trzeba kłamać oszukiwać by coś dostać. Paranoja 

Gość Gość

Na pomoc pieniężną to tak nie licz ale jak palisz w piecu to możesz dostać jakiś opał albo właśnie te obiady dla rodziny i żywność.Niby nic ale jednak ten olej czy makaron będziesz mieć.Jeśli jest u ciebie ciężko to zawsze to coś...Każdy ma inną sytuację, trzeba porozmawiać z pracownikiem socjalnym.

Gość Dddddddddddddddd

Jak na pomoc pieniężna nie mogę liczyć???? Kurcze znam takich co dostają co kilka mcy po ok 2 tys a oprócz tego co Mc też jakaś kasę. Za makaron i puszkę klopsikow to ja dziękuję. Wolę zrobić nalesniki. 

Gość Gość

Dostają ci co nie wykazują dochodów praktycznie żadnych, mają odpowiednie mieszkanie z odpowiednim metrażem na osobę.

Gość Gość

Telefon nie gryzie.Możesz zadzwonić do urzędu miasta i zapytać jakie warunki trzeba spełniać by dostać dofinansowanie do czynszu.Przez telefon udzielą informacji.

Gość Gosc

Ile masz dochodu na osobę w rodzinie, autorko? 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Dddddddddddddddd napisał:

Jak na pomoc pieniężna nie mogę liczyć???? Kurcze znam takich co dostają co kilka mcy po ok 2 tys a oprócz tego co Mc też jakaś kasę. Za makaron i puszkę klopsikow to ja dziękuję. Wolę zrobić nalesniki. 

Mąkę, olej, dżem i mleko tez się dostaje.

Gość Gosc
2 godziny temu, Gość Dddddddddddddddd napisał:

Czyli jedzeniem gardzisz i gotówki oczekujesz. A innym jedziesz od kombinatorow

Gość Dddddddddddddddd

Niczym nie gardze. Tylko zakupy za 30z l niewiele mi pomogą. Pytam o kasę która miałabym na czynsz lub dodatek mieszkaniowy  bo wiem że tak niektórzy dostają.