Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościówa

Dlaczego kupujecie tandetę w sklepach typu Pepco ?

Polecane posty

Gość Gościówa

Zauważyłam, że spora część matek polek wręcz kocha sklepy typu Pepco czy Kik. Ja rozumiem, jest tanio, niektóre rzeczy są przyjemne dla oka, ale przecież to jest chińska tandeta najgorszej jakości. Nie lepiej odłożyć trochę kasy i kupić jedną porządną rzecz a nie zawalać sobie dom stertami pierdół ? Nie lepiej kupić dziecku porządną zabawkę, która może być przekazywana dalej niż kolejne plastikowe gów*ienko ? Tak samo z ubrankami... Ok, dzieci szybko rosną, brudzą się, ale czy nie lepiej kupić droższe i potem sprzedać czy oddać, ewentualnie jak was nie stać kupić w second handzie ?  Wyobraźcie sobie co się będzie działo z ta planetą jak każda matka będzie kupowała chińskie ubranka "bo nie szkoda wyrzucić"... Już nie wspominając o tym, że to co kupujecie to wytwór małych chińskich rączek za miskę ryżu. Nie lepiej wspierać  polskie marki ? 

Gość Gość

Kupuje bo lubię, sklep jak sklep.

Gość isia

Tansze czy drozsze i tak wyrzucisz i tak wiec po co przeplacac. Dziecko i tak wyrasta expresowo.

Gość Gosc

Wczoraj oddałam koleżance dwa worki ubrań dla niemowlaka, połowa to Pepco. Wszystko w stanie bardzo dobrym, więc nie chrzań. Sama też dostałam trochę ciuchów dla syna od innej koleżanki, która ma starsze dziecko. Też sporo było z Pepco i naprawdę nie odbiegają one niczym od ubrań z siecioweg typu Zara, czy h&m. Kupuje tam, gdzie mnie stać. 

Gość vvv

Tansze czy drozsze i tak wyrzucisz i tak wiec po co przeplacac. Dziecko i tak wyrasta expresowo.

x

Właśnie chodzi o to żeby nie wyrzucać !

Gość Olo

W Pepco mają różnej jakości jedne są lepsze drugie gorsze , ogólnie jakość ubrań jest teraz słaba nie ważne ile za nie zapłacisz , czy wydasz 5zl czy 100zl na body dziecko ponosi je tyle samo 

Gość vvv

Wczoraj oddałam koleżance dwa worki ubrań dla niemowlaka, połowa to Pepco. Wszystko w stanie bardzo dobrym, więc nie chrzań. Sama też dostałam trochę ciuchów dla syna od innej koleżanki, która ma starsze dziecko. Też sporo było z Pepco i naprawdę nie odbiegają one niczym od ubrań z siecioweg typu Zara, czy h&m. Kupuje tam, gdzie mnie stać. 

x

sieciówki typu Zara czy hm to dla Ciebie szczyt jakości ? Musiałaś mieć wyjątkowe szczęście bo miałam kilka razy styczność  z tymi ubrankami, tak samo moje koleżanki i wszystkie po kilku praniach były dosłownie ścierkami. Zresztą wystarczy popatrzeć na te ubrania czy zabawki - są tak niedorobione, że aż oczy bolą.

Gość vvv

W Pepco mają różnej jakości jedne są lepsze drugie gorsze , ogólnie jakość ubrań jest teraz słaba nie ważne ile za nie zapłacisz , czy wydasz 5zl czy 100zl na body dziecko ponosi je tyle samo 

x

Ale to lepsze body może nosić potem jeszcze conajmniej 5 tka dzieci, a to z Pepco od razu trafia do śmieci.

Gość Olaak

Zgadzam się, kupowanie w Pepco to wstyd. To typowy sklep dla polskich biedaków tak jak Biedra czy Lidl.

Gość Gwneis

Połowa dziewczynek w przedszkolu córki ma te same ubranka z pepco, trochę wiocha,

Gość Gość

Zamiast g*ej zabawki migającej i wydającej wkurzające, dezorientujące dźwięki, można kupić jakieś śmieszne kosteczki, pieczątki, miseczki, drobnostki do wymyślania kreatywnych zabaw z dzieckiem.

Ubrań nie kupuję, bo nie lubię jak dziecko nosi to co inni. Każdy ma jakiegoś bzika.

Gość Gosia
14 minut temu, Gość vvv napisał:

x

Ale to lepsze body może nosić potem jeszcze conajmniej 5 tka dzieci, a to z Pepco od razu trafia do śmieci.

Ale ja mam jedno a nie 5, więc jak wyrasta to wywalam.

Gość Elka

Zebys miala zagadke.

Gość margaryna
20 minut temu, Gość vvv napisał:

x

A cytować posty umiesz?

Gość abc

Pewna mama z zawodu ginekolog tez tam kupuje i sie nie wstydzi.Dlaczego my mamy nie kupowac?

Gość margaryna
21 minut temu, Gość Olaak napisał:

Zgadzam się, kupowanie w Pepco to wstyd. To typowy sklep dla polskich biedaków tak jak Biedra czy Lidl.

Pepco, Kik i inne takie?

Gość Aga83

No coz, niektorym sodowa uderza do glowy. Czy pepco czy drogi butik to jakie to ma znaczenie. Kazdy kupuje na co go stac. Az mnie przeraza ze ludzie potrafia byc tak plytcy by sadzic ze tylko biedota kupuje w biedrze czy pepco. Jak mam dac za body 100 zl a dac 10 to wole dac 10 a reszte przekazac na gajusza czy akogo. Ot takie moje rozumienie swiata. Kiedys bylam na blogu karoliny malinowskiej, zamiescila zdjecie dzieci z wycieczki, chlopcy mieli wody z biedronki. Ot taka z niej biedota. Po prostu szanuje pieniadze. Po tym poznaje sie inteligentnych ludzi. Szanujmy prawo do wyboru innych ludzi. 

Gość Glupie Baby

Convenience=> is new word for lazy and selfish

te "super mamuski" to glupie baby ktore myśla ( i to ledwo) tylko o wlasnie just wygodzie. Zastanowcie się jaki swiat zostanie dla tych waszych dzieci. Smiecie I zanieczyszczenie srodowiska w spadku zamiast komus oddac biedniejszemu cos porzadnego. Wstyd nie-ekologicznie. Chamstwo nie dba o nic tylko co ma przed nosem. A karmicie te dzieci Boyle czym tez?  W Kanadzie ludzie maja wiecej pieniedzy a wymieniamy sie nawzajem wszystkim ubrania zabawki Meble wozki it'd.  Albo to do Kosciola zaniesc. Nawet wystawiam na ulice czyste w workach przezroczystych z napisem FREE ( tlumacze tlumokom) to znaczy za DARMO. 

Wstyd wstyd withdrew. 

Smieciarze $&8:!! BshFfff?@%#!!!!!!!!!

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gościówa napisał:

Zauważyłam, że spora część matek polek wręcz kocha sklepy typu Pepco czy Kik. Ja rozumiem, jest tanio, niektóre rzeczy są przyjemne dla oka, ale przecież to jest chińska tandeta najgorszej jakości. Nie lepiej odłożyć trochę kasy i kupić jedną porządną rzecz a nie zawalać sobie dom stertami pierdół ? Nie lepiej kupić dziecku porządną zabawkę, która może być przekazywana dalej niż kolejne plastikowe gów*ienko ? Tak samo z ubrankami... Ok, dzieci szybko rosną, brudzą się, ale czy nie lepiej kupić droższe i potem sprzedać czy oddać, ewentualnie jak was nie stać kupić w second handzie ?  Wyobraźcie sobie co się będzie działo z ta planetą jak każda matka będzie kupowała chińskie ubranka "bo nie szkoda wyrzucić"... Już nie wspominając o tym, że to co kupujecie to wytwór małych chińskich rączek za miskę ryżu. Nie lepiej wspierać  polskie marki ? 

A H&M czy Smyk produkuje ubranka w Polsce czy Niemczech? Też pochodzą z Chin, ewentualnie Bangladeszu czy innego kraju azjatyckiego, gdzie również nie dbają o warunki pracy i godziwe wynagrodzenie. 

Gość Glupie Baby

Pozatym kolezanki kupujcie nie chinskie produkty a polskie a przynajmniej europejskie. Bardzo nie patriotycznie. Policy nie moga porzadnie zarobic bo policy kupuja tanie chinskie GÒWNO. Bedzie fajnie jak was ze dzieki beda zmuszone uczyc sie chinskiego jak kiedys rosyjskiego na smile. Szanujcie siebie dzieci I ojczyzne. Chyba madrzejsi powyjerzdzali I zostala wiocha I brak kultury. Wies w miescie miasto na wsi. Brod smrod ubustwo I break kultury I odpowiedzialnosci socjalnej jest w ojczyznie przerazajace. 

Patriotka 

Gość jgdf

Ja też się dziwię...U nas niedawno wielkie Pepco otworzyli...Nie byłam i nie zamierzam, choć też słyszałam, że są tam też ubrania lepszej jakości. Raz byłam w Pepco na wakacjach i  do dziś pamiętam ten smród gumy, plastiku...Ludzie chyba nie do końca zdają sobie sprawę, że to jest taka najgorsza chinszczyzna...

Gość Gość

Nie wiem w jakim Pepco byłaś. Smród gumy i plastiku, to czuć w CCC. Nie wiem jak możecie tam buty kupować.

Gość Glupie Baby

Sorry for spelling mistakes my computer is Canadian. 

Przepraszam za bledy umiem pisac po Polsku  ale mi komputer poprawia na bledy. 

Polacy zastanowcie sie tu w Warszawie wazne sa trendy i bzdety. Nie wazne ile wydaliscie wazne czy ekologicznie tym dysponujecie. Mozna dzieciom kupowac Lekko  uzywane taniej. Mi to Tato szyl piekne dzinsowe sukienki i portki na szelkach. 

Teraz malo  kto nawet wie  jak guzik przyszyc. Pomagajcie Sobie nawzajem. A tu wola baby wyrzucic bo to tak trudno znalezc kogos w potrzebie I zaniesc. 

Gość Glupie Baby

Poczytajcie w internecie jak chinczycy pryskaja kontenery trucizna na robaki oraz uzywaja  

niebezpieczna chemie i plastiki trujace w produktach. Nie wspominajac o trujacych produktow do jedzenia najgorszej jakosci. 

W takim sklepie smierdzi tym trujacym plastikiem. 

Kupujcie waszym skarbom te badziewie a za pare lat sie nie dziwcie ze w Polsce bieda, w Chinach wasze pieniadze I chore spoleczenstwo na raka na autyzm asthma it'd itd.

Gość Onkosfera

Ludzie kupują w Pepco i innych tego typu badziewiakach z dwóch podstawowych powodów:

1. Nie mają kasy. Polacy są generalnie biednym narodem i raczej niewielu będzie stać na stylowe dresiki Ralph Lauren za sześć stow, czy nawet z trochę lepszej średniej półki typu Kappahl. Jak nie masz kasy to jej nie wydasz.

2. Mają totalnie spaczony gust. Lubią wiesniackie wzory, dla dziewczynek oczoyebny róż, falbany, cekiny, dla chłopców wstrętne autka we wrzaskliwych barwach. Te sklepy odpowiadają na takie potrzeby estetyczne. Im bardziej bogato, tym lepiej dla wiekszosci rodziców, przecież dzieciństwo polega na tym żeby nosić róż barbiowy w polaczeniem zieleni bilardowej i fioletu denaturatu, no nie? A na to wielki nadruk z gębą Elzy... A gdy ktoś chce żeby jego dziecko wyglądało w sposob bardziej... hmm.. stonowany, to sorry ale musi zabulić

Gość Zakupoholiczka

Ja lubię Pepco. Mogłabym robić zakupy w droższych sklepach ale nie chcę .  W H&M większość ubrań jest szyte na szczuplutkie dziewczynki. Kupiłam sporo spodni w hm i w Zara dla córy i zawsze były ciasnawe, a po praniu to już koniec. W Pepco kupiłam kiedyś tregginsy dżinsowe i rewelacja. Wróciłam się następnego dnia po drugie i w ciemniejszym kolorze oraz o rozmiar większe.  Jestem z nich bardzo zadowolona. 

Gość Gość na chwilę

A co mnie interesuje, że daną rzecz zrobił mały chińczyk za miskę ryżu? Z tego powodu ma czegoś nie kupić? Nie bądź śmieszna. Kupuję tam gdzie chcę i kupować będę. Czasem kupuję w Pepco, czasem w sklepie gdzie cena tshirtu zaczyna się od 100 zł. Moje pieniądze i będę je wydawać tak jak ja uważam i tam gdzie chcę.

Gość Gość....

Tak samo niszcza sie ciuchy z pepco jak i Hm coccodrillo czy zary. Zwlaszcza spodnie dresowe. Obojetnie gdzie kupię to po 2 miesiącach wyglądaja strasznie. Calkiem ok jakosc ma Lidl i zawsze kiszulki czy bluzy z lidla przekazuję dalej bo ani się nie spierają ani nie rozciągają. 

Gość ggg
9 godzin temu, Gość Onkosfera napisał:

Ludzie kupują w Pepco i innych tego typu badziewiakach z dwóch podstawowych powodów:

1. Nie mają kasy. Polacy są generalnie biednym narodem i raczej niewielu będzie stać na stylowe dresiki Ralph Lauren za sześć stow, czy nawet z trochę lepszej średniej półki typu Kappahl. Jak nie masz kasy to jej nie wydasz.

2. Mają totalnie spaczony gust. Lubią wiesniackie wzory, dla dziewczynek oczoyebny róż, falbany, cekiny, dla chłopców wstrętne autka we wrzaskliwych barwach. Te sklepy odpowiadają na takie potrzeby estetyczne. Im bardziej bogato, tym lepiej dla wiekszosci rodziców, przecież dzieciństwo polega na tym żeby nosić róż barbiowy w polaczeniem zieleni bilardowej i fioletu denaturatu, no nie? A na to wielki nadruk z gębą Elzy... A gdy ktoś chce żeby jego dziecko wyglądało w sposob bardziej... hmm.. stonowany, to sorry ale musi zabulić

Dokładnie, w 100% się zgadzam. Zauważyłam to samo i sama to odczuwam.

I u nas też brak świadomości tego, że jesteśmy zawalani śmieciami, że kiedyś w nich zginiemy (nie wiem czy na wyrost czy nie ale nasza planeta kiedyś na pewno tego nie udźwignie). Myślimy tylko o tym by nam było dobrze ale niestety to nasze ja, wpływa na ogół. Era konsumpcjonizmu, niestety.

Gość Gościówa
12 godzin temu, Gość Gość napisał:

A H&M czy Smyk produkuje ubranka w Polsce czy Niemczech? Też pochodzą z Chin, ewentualnie Bangladeszu czy innego kraju azjatyckiego, gdzie również nie dbają o warunki pracy i godziwe wynagrodzenie. 

Ale gdzie ja powiedziałam, że smyk czy H&M to lepsze marki ? Powiedziałam, żeby kupować porządne ubranka,najlepiej w polskich sklepach. Czego nie rozumiesz ?