Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gussc

Moje 7 miesięczne niemowle nie chce nic pić i ma zaoarcia proszę pomóżcie

Polecane posty

Gość Gussc

Co mam robić ? 

Wczoraj dałam wodę z większą ilością soku jabłkowego to wypił 90 ml. Dziś kupę robił z płaczem zrobił zbita wielkości jego piąstki. 2 tez zapłakał ale zrobił mało. Dalam śliwke ale tylko 6 łyżeczek bo jeszcze sliwki nie jadl. Kupiłam espumisan czy on coś pomoze? Jeśli będę go dawać przed każdym karmieniem 10 kropli?

Przed wczoraj i wczoraj  podałam kleik ryżowy kilka łyżek. Czy man go dalej dawać? 

Mały za chwile skończy 7 miesięcy, myślę że bardzo mało je. Jadł do tej pory jarzynowa z bobovity jabłko gruszke która wropwadzalam wczoraj.ale dziś juz nie dałam tylko śliwke.  Brokuła dynie i tyle. Widzę że jak dostaje sloiczek 125ml to jest go mu mało chętnie zjadłby więcej. Ile i co jadły wasze dzieci w tym wieku? 

Bardzo pisze odpowiedzcie na moje pytania

Gość Gussc

Oczywiście chodzi mi o zaparcia 

Gość Gussc

Nikt nie pomoże? 

Gość Tdfgh

Moj synek też miewa z tym problemy. Podawaj wodę, często, zaraz po tym jak wstajecie. Nos go czasem kilka minut bez pieluchy, to pomaga. 

Gość Gość

Mina córka 125ml słoiczek, to jadła bliżej 10 miesiąca 😉

Nie piła prawie nic do roku. 

Może zagotuj suszone morele, albo śliwki i przetrzyj, albo zblenduj? Moja wolała śliwki. Moreli nie lubi do dzisiaj, ale na zaparcia nie cierpiała.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Mina córka 125ml słoiczek, to jadła bliżej 10 miesiąca 😉

Nie piła prawie nic do roku. 

Może zagotuj suszone morele, albo śliwki i przetrzyj, albo zblenduj? Moja wolała śliwki. Moreli nie lubi do dzisiaj, ale na zaparcia nie cierpiała.

Zapomniałam. Tylko takie niesiarkowane. 

Gość Gussc

Podałam sliwki z gerbera. Chyba nuesiarkowych nigdzie nie znajdę. 😦 chyba że w sklepie bio? 

Jak to ten mały po 4 miesiącu? Bo mi chodzi właśnie o takie sloiczki. A jak powinna wyglądać kupa u takiego niemowlaka? 

Czy te  zaparcia mina?

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gussc napisał:

Podałam sliwki z gerbera. Chyba nuesiarkowych nigdzie nie znajdę. 😦 chyba że w sklepie bio? 

Jak to ten mały po 4 miesiącu? Bo mi chodzi właśnie o takie sloiczki. A jak powinna wyglądać kupa u takiego niemowlaka? 

Czy te  zaparcia mina?

Kupisz w eko sklepie. Nie są drogie takie 100-200g opakowania.

Może zacznij robić kisiel z amartusowej mąki z owocami, trochę białej kaszy gryczanej przetrzyj do obiadu. Gruszki. 

Unikałabym teraz ryżu. 

Córka miała zaparcia może kilka razy, ale to przed rozszerzaniem diety.

Gość basiakasia

piszesz ze corka ma zaparcia, tzn jak czesto sie zalatwia? i kupki ma twarde? a od kiedy rozszerzasz diete? bo pamietam, ze moja corka bardzo plakala przy robieniu kupki wlasnie na poczatku rozszerzania diety. codziennie byl placz a mi sie serce lamalo. nawet na kupie byly pare razy pasemka krwi. pediatra powiedzial ze dziecko sie tak przyzwyczaja do nowych pokarmow, stolec sie zmienia i poczatkowo moze to powodowac u dziecka dyskomfort i strach. faktycznie po jakims czasie przeszlo (choc nadal zdarza sie od czasu do czasu). ja malej podaje czesto wode, co kilkanascie minut podstawiam niekapek zeby choc lyka wziela, daje owsianke ze sliwka,starte jablko z surowa marchewka, gotowany burak z surowym jablkiem i gruszka,  czasem kiwi.

Gość Borówka

A może mus borówkowy? Nasza córka po nim załatwiala się parę razy dziennie.

Gość Gussc
7 minut temu, Gość basiakasia napisał:

piszesz ze corka ma zaparcia, tzn jak czesto sie zalatwia? i kupki ma twarde? a od kiedy rozszerzasz diete? bo pamietam, ze moja corka bardzo plakala przy robieniu kupki wlasnie na poczatku rozszerzania diety. codziennie byl placz a mi sie serce lamalo. nawet na kupie byly pare razy pasemka krwi. pediatra powiedzial ze dziecko sie tak przyzwyczaja do nowych pokarmow, stolec sie zmienia i poczatkowo moze to powodowac u dziecka dyskomfort i strach. faktycznie po jakims czasie przeszlo (choc nadal zdarza sie od czasu do czasu). ja malej podaje czesto wode, co kilkanascie minut podstawiam niekapek zeby choc lyka wziela, daje owsianke ze sliwka,starte jablko z surowa marchewka, gotowany burak z surowym jablkiem i gruszka,  czasem kiwi.

Załatwia się średnio co 2 dzień . Ostatnie 2 dni kupy było mniej i zbite wielkości.... połowy piąstki takiego malucha. Dziś pierwsza była większa 2 mniejsza i 3 jeszxze mniejsza przy pierwszych 2 plakal. Przy drugiej trochę mniej. 

Nie chce pić wgl. Pewnie sok by wypił. 

A może powinnam dawać mniej porcji? Warzyw? 

Juz może jeść surowe tarte jabłka? 

Gość Gussc

A nie zawcześnie na borówki? 

Gość Gussc

Proszę jeszcze o jakieś rady