Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Men1991

Ile pieniędzy powinnen mieć odlozone facet przed 30?

Polecane posty

Gość Men1991

Jakie jest wasze zdanie? Mam27 lat i poznałem ostatnio dziewczynę i była bardzo zaskoczona i zawiedziona że na koncie mam tylko 15 tys i samkchiw wart 10 tys . A ja odkąd skończyłem szkole średnia sam się utrzymuje i oplacalem sobie studia itd. Poczułem się dziwnie, nie zarabiam kokosow, ale studiowałem dziennie i nigsy nie wziąłem od rodziców ani grosza. Ona uważa że powinienem mieć odlozone już co najmniej z 50 tys. Ciekawe jak i skąd. 

Gość Bolo

Olej ją, (wydymaj tylko) taka do związku się nie nadaje, da szpary każdemu kto ma odłożone więcej

Gość Ann

Miała racje. Jestem w twoim wieku (mój mąż tez) i mamy już samochód za 50 tys,  dom, remonty porobione, własna firmę i jeździmy na wczasy kilka razy do roku. Takie oszczędności to się ma po kilku miesiącach, a nie po całym życiu. Tez skończyliśmy studia.

Gość Hehe 3443

I wszystkiego dorobiliscie się sami?? 😀 

Gość Bolo

Oczywiście że sami się dorobili a wygląda to mniej więcej tak: tatuś ma kilka autokomisów, kontakty w branży, wie skąd i co sprowadzić itd. POŻYCZA synkowi 200,300,400tys, synek otwiera swój komis, kozystałas z kontaktów tatusia, w dwa lata spłaca pożyczkę i dalej już sam na siebie zarabia. W jego mniemaniu dorobił się sam!!! Dla niego każdy może otworzyć biznes to takie proste, tylko skąd wziąć kontakty i 300 tys na początek gdy się zarabia 3 tys. Sami to dorobili się np twórcy "naszej klasy" mieli dobry pomysł, wdrożyli go w życie i sprzedali gdy strona była na topie.

Gość 🤦🏻‍♂️Cinnamon

Nie przejmuj się tym. Można też mieć odłożone pieniądze, po czym przychodzi wydarzenie losowe, np. choroba lub rodzice mają problemy i po oszczędnościach. By odłożyć 50 000, musiałbyś  pracować od 18 roku życia bez żadnej przerwy i móc odkładać 5000 zł miesięcznie, nie wydając ich na auto, pralkę czy wakacje.

Gość Jestem kobieta

To materialistka. A ile ona ma odlozone i w jakim jest wieku? Chwali się to ze pracujesz sam się utrzymujesz - więc nie jesteś leniwy 👍. Pieniądze, dobra materialne to rzecz nabyta raz jest raz jej nie ma. 

1 godzinę temu, Gość Men1991 napisał:

poznałem ostatnio dziewczynę i była bardzo zaskoczona i zawiedziona że na koncie mam tylko 15 tys i samkchiw wart 10 tys .

Podstawowa zasada - nigdy nikomu nie opowiadaj się z tego, ile środków na koncie posiadasz. Niczyja to sprawa, nawet partnerki. Skreślaj bezwzględnie tych, którzy oceniają Cię pod kątem majętności, bo na pewno nie potrzebujesz wokół siebie interesownych materialistów :)

Gość Jestem kobieta

Nanesh 👏 

Gość cienkciong

jepnji w ryja odrazu korfa a nie w chodzisz w jakiejolwiek dyskusje

Gość cienkciong

korfe*

Gość Jestem kobieta

A Tobie Autorze radzę powiedz Pani że jak chce niech szuka takiego co ma 50tysiecy. A Ty mówię Ci znajdziesz kogoś bardziej wartościowego 😊👍

Pieniądz rzecz nabyta. Tyrasz, zarabiasz, raptem chorujesz możesz czekać na śmie... znaczy się na operację z NFZu, albo opłacić samemu. Puff i tyle widziałeś oszczędności.

Otaczać się należy należy takimi ludźmi, którzy nie zostawią Cię w potrzebie. Tyle.  Ta pani do nich nie należy.

Gość taki_jeden_964

Ojej, ja mam tyle, a ja mam więcej, a my z mężem to już w ogóle tacy bogaci. Kiedyś się okaże, że pieniądze nie były takie najważniejsze.... 

Gość Lola

Domy i samochody no i martwe ziomy  z brodami (te w portfelu), słabo przytulają. Jednak..

Gość Lorenzo01

Mam 29 lat i mam odłożone 18 tys, mimo że zarabiam powyżej średniej krajowej. Chciałem wynajmować jakieś lepsze mieszkanie niż po babci z bloku i tak wygląda życie. A i miałbym znacznie więcej oszczędności gdybym nie kupił sobie Peugeota. Polecam ! Francuskie auta - kheatiwe Technolożi

Nawet nie wiesz ile rodzin w starszym wieku od Ciebie ma problemy z odłożeniem tysiąca złotych miesięcznie. Albo w ogóle czegokolwiek. Jakby mi laska zadała takie pytanie to bym się grubo zastanowił o co jej chodzi. 

Gość Gość

Lala pewnie sama goła i wesoła, to szuka sponsora. Olej.

Gość sadm

zapytaj ja ile ona odłozyła

Gość yhf

Średnio rozgarnięty 30 latek powinien mieć odłożone minimum 200 tyś.

Gość fgd

Gość sadm

Kobieta nie musi mieć nic odłożone, bo to rolą faceta jest zarabiać na życie dla rodziny.

Gość cdcd

ludzie którzy oceniają mnie po pieniądzach są z mojej listy znajomych skreślani AUTOMATYCZNIE - olej tą laskę bo ona tylko szuka sponsora (jak 90 proc dzisiejszych kobiet niestety),z takiej mąki chleba nie będzie ziomek.

Gość cdcd

Goście

Zgłoś post

Napisano 1 godzinę temu

Gość sadm

Kobieta nie musi mieć nic odłożone, bo to rolą faceta jest zarabiać na życie dla rodziny.

Uwielbiam takie gadanie,feminazizm w najczystszej postaći - kobieta może choć nie musi,facet tylko MUSI:)

Gość sdsd

jak sie ma biednych starych,ch....y start to z próżnego i salomon nie naleje - udacznictwo czy nieudacznictwo nie ma tu nic do rzeczy, bo skoro 4 mln ludzi wyjeżdza za chlebem a kolejne 10 mln pracuje na najnizszej krajowej to problem nie tkwi w tych ludziach ale w systemie jaki w tym kraju panuje. A laski są oderwane od rzeczywitosci,naoglądają sie durnych telenowel gdzie piekny Alvaro ma kupe kasy i utrzymuje swoją Juliettę i przekładają to na polską (sic!) rzeczywistość. Polska to nie Ameryka.

Prawda jest taka że co co mają mieszkania to albo w akcie darowizny od rodziców albo w kredycie na 30 lat który spłacają trzesąc portkami by nie zachorować - o oszczędnościach mogą pomarzyć tylko osoby z korpo po drogich renomowanych uczelniach ale nie kazdy rodzi sie ze smykałka do branży techniicznej choćby.A 50 tys to i tak żadne oszczędności - pierwszy lepszy wypadek losowy,choroba i cała ta kasa zostanie utopiona w lekarzy.

Dobrze to tylko mają bachory po komuchach i róznego rodzaju "przedsięmbiorcach".

Gość redborak

powinien? A gdzie to jest napisane?:D Ja mam 34 lata,obecnie bezrobotny,ale dopiero 3 msc,wszystko co zarobiłem to topiłem w balety i wyjazdy,trzeba żyć chwilą bo życie ma sie jedno. A co ma być to będzie, i tak każdy z nas skończy zdychając w wyrze,  - niezapomniany cytat z "Trainspotting" hehehe

Gość nova

A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne?
NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? 
Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas 
Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! 
ul. Krakowska 17/9  Tarnów 143000350/796400893

Gość ertt

każdy zdroworozsądkowy i tak wie że każdy odkłada i oszczędza NA SIEBIE 🙂 Co ma do tego związek?:)

W normalnym związku każdy zarabia na siebie i odkłada na siebie,to są normalne relacje, można ew.stworzyć trzecie wspólne konto na które oboje odkładają na remont/wczasy/wyprawkę czy ubiór dla dzieci. Ludzie skończcie z tymi mrzonkami że kobeta siedzi w domu i nic nie robi, a facet tylko pracuje:) W takich związkach jest najwięcej rozwodów,serio wiem co piszę bo widze i obserwuję:)

a temat jest dziwny. Dlaczego faet musi coś mieć odłożone? Na kobietę? Ale ja nie szukam kobiety która będzie zyła z moich osszczędności tylko ze swoich:) Każde z nas ma swoje pieniądze i dysponuje nimi jak chce.

Gość TREK

No przynajmniej te 150k

Gość Ccc

Ile byś nie zarabiał to i tak ciągle pieniędzy jest mało, bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Płytkie myślenie ma ta dziewczyna.

Ja mojego faceta nie pytam ile zarabia, a zarabia różnie. Chce się pochwalić to sam mówi. Nie ma odłożonych pieniędzy nawet ma dlug ok.3000.

No ale ma 35lat

Gość gość

Z pół miliona zł to minimum powinien mieć. Jeżeli ma mniej to jest nieudacznikiem życiowym.