Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hogumila

Nie mogę ufać własnej matce, nie odpowiednie leczenie

Polecane posty

Gość Hogumila

Trafiłam do szpitala.Moja córka jest pod opieką mojej matki.Ufalam jej ze zapewni dziecku jak najlepszą opiekę. Córka zachorowała, matka poszła do apteki i kupiła syrop na kaszel.Nie kontroluje jej na każdym kroku, wierzę że chce jak najlepiej dla mojego dziecka.Dziś odkryłam że ona cały czas podawała syrop na kaszel suchy a córka ma typowo mokry kaszel! Zalsmalam się no jak można się tak pomylić? Przecież jak się nie jest pewnym można kupić syrop na kaszel mieszany.Ona kupiła typowo na suchy a wiem na 100% ze to jest mokry.I jak ja msm jej zaufać? Mam się wypisać że szpitala na własne zadanie ryzykując życie żeby zająć się dzieckiem? Jakie mogą być konsekwencje ze zły lek dawała?

Gość xxx

Gdzie mieszkasz?

Gość piguła

Co to jest kaszel mieszany? Chyba chodziło ci o syrop na każdy rodzaj kaszlu. To cię zaskoczę. Nie ma leków na oba rodzaje kaszlu. To chwyt marketingowy, żeby ludzie myśleli, że ten znany wszystkim syrop to jakieś cudowne panaceum. Skład tego syropu jest lepszy przy kaszlu mokrym a na suchy tylko nieco nawilży gardło i nic więcej. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Jestem farmaceutą, więc wiem, co piszę.

Nie miej do matki pretensji, bo połowo ludzi nie potrafi określić samodzielnie jaki sama ma kaszel a co dopiero ocenić, jaki kaszel ma inna osoba, szczególnie dziecko. Niech matka kupi inny syrop, jeśli ten jest zły i tyle. Po co afera. Przecież źle nie chciała. Poza tym skoro jesteś w szpitalu, to skąd pewność, co do rodzaju kaszlu? Osłuchałaś dziecko przez telefon? Może jednak obecnie podawany syrop jest dobry. W razie wątpliwości lepiej udać się do pediatry, żeby osłuchał dziecko i zajrzał do gardła. Od samego kaszlu, który zwykle jest tylko objawem, lepiej poznać przyczynę problemu. Wtedy dziecko nie będzie leczone na chybił trafił tym, co akurat farmaceuta ma w targetach na dany miesiąc. 

Gość Alone

No dokladnie,nie wolno ufac nawet wlasnej matce...