Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorrkkaaa

Samochod wrocil od mechanika i znow pojawia sie problem

Polecane posty

Gość autorrkkaaa

Od miesiaca jestem szczesliwa posiadaczka prawa jazday a od 2 tg. samochodu.Kupolilam jak na swoje mozliwosci samochod za 6 tys. zl peugeota.Wiedzialam ze jest kilka rzeczy do zrobienia.I to wymienilam ale po powrocie od mechanika na 2 dzien znow pojawil sie problem.Tym razem pali sie na pomaranczowa ikonka silnika- i wyskakuje tylko raz po przekreceniu kluczyka blad.ANTIPOLUUTION FAUL.Samochod rowno chodzi , nie trzesie sie, nie tyrkota jedynie co zauwazylam z wydechu biale obloki spalin.A u mechanika po naprawie oraz po podlaczeniu pod kompa zanim odebralam nie wyskoczyl zaden blad.Dlaczego tak sie dzieje?

Jeżeli nic się nie dzieję to może to po poprostu być błąd silnik bo auto trochę głupieje, jezeli nadal problem będzie występował może to być problem z cisnieniem oleju

Gość autorrkkaaa

odkad mam auto zaczelam sie interesowac mechanika. czytam rozne rzcezy na temat auta problemow. nawet jak teraz mialam problem i posluchalam samochodu a potem szukalam na necie info co to moze byc.I u mechanika ten problem wyskoczyl na kompie.

jeszcze jedna rzecz np. jak jade np. z parkingu i cofal to slychac taki gluchy dzwiek talerzy. co to moze byc>

te talerze jak stukaja metalowe?

Gość autorrkkaaa

dzwiek slychac z prawego przedniego kola.ostatnio bylo wymienione lozysko tlne ze wzgledu na palaca sie kontrolke abs. i tu problem rozwiazany.

eweuntalnie wahacz ale wtedy też by w czasie jazdy przeszkadzało i by niestabilnie samochód się zachowywał 

Gość autorrkkaaa

jedynie jak sa nie rownosci to slychac oraz jak np. wyjezdzam z parkingu to slychac te pustke stuki na przednim kole.

a czy mozna tak jezzdzic czy jazda z taka usterka jest nie bezpieczna. Bo chce sie udac do mechanika ale dopiero po 10 stycznia po wyplacie.a odkad mam auto caigle bym tylko jezdzila.

W każdym razie coś z zawieszeniem, prawdobnie ten wahacz wiem bo sam dużo razy go rozwaliłem xd

Ogołem to  niebezpiecznie bo gorzej zapewnie się prowadzi i przy wiekszej predkości może być problem. Ale do jazdy po mieście raczej nie przeszkadza, ja kiedyś niemal na 3 kołach musiałem dojechać bo jakby to powiedzieć ślisko było i tak wyszło ;d

Gość autorrkkaaa

czeka mnie wyjazd na swieta 200km i troszke sie obawiam jazdy ale na dzien dzisiejszy nie mam kasy na kolejna naprawe.

Powiem inaczej czy jak powiedzmy powyżej 80km/h puścisz gaz albo zahamujesz to rzuca, albo sciąga na lewą/prawa strone?

Gość autorrkkaaa

delikatnie tak