Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga

Jestem uzależniona od internetu

Polecane posty

Gość Kinga

Witam, piszę bo nie wiem co mam zrobić, może ktoś coś doradzi. Otóż tak jak w temacie, jestem uzależniona od internetu. Telefon przyklejony do ręki. Co chwilę przeglądam facebooka, instagram itp. Co chwilę zaglądam na różne fora, artykuły, najczęściej tutaj, przeglądam wiele różnych tematów, czytam to chociaż wiele z nich w ogóle mnie nie dotyczy. Siedzę całymi dniami z dzieckiem w domu i co chwila ten pieprzony telefon 😕 JakJak dziecko śpi to zamiast robić coś ciekawego ja siedzę przez te 2-3 godziny na telefonie i przed telewizorem. Chciałabym się wziąć za siebie ale nie wiem jak, jak się wezmę za coś to kończę po 5 minutach przeglądając rózne rzeczy w sieci albo co chwila zerkam na telefon. Tak się już dłużej nie da, tracę tylko czas. Co robić?

13 minut temu, Gość Kinga napisał:

Co robić? 

Zawziąć się przede wszystkim. Zastąp smartfona starą nokią bez dostępu do sieci, by Cię nie kusiło i znajdź zajęcie zastępcze. Cokolwiek, co lubisz, czytanie książki, komiksów, krzyżówki, kolorowanki, odbijanie piłeczki ping pongowej itd... Kwestia wyrobienia sobie nowych nawyków. W najgorszym razie możesz skonsultować się z psychoterapeutą.

Gość Kinga

Dzięki, postaram się. Zawsze lubiłam rysować, chciałam robić tatuaże ale zaniedbałam rysunek  długo nic nie rysowałam. Tak samo ten mój słomiany zapał... Nigdy nie potrafię niczego doprowadzić do końca, napalam się na coś a potem nic z tego nie wychodzi. I całe moje życie tak było, od dziecka. I wszystko zawsze na ostatnią chwilę