Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wandzia

nieuprzejme zachowanie

Polecane posty

Gość wandzia

Ostatnio byłam umówiona w pubie z koleżanką. Gdy już przybyłam na umówione miejsce, z daleka widziałam jak rozmawia ona z kolegą, ja tego kolesia znam z widzenia. Gdy tylko do nich podeszłam, to dosłownie sobie poszedł, ani nie powiedział mi cześć, ani nic z tych rzeczy. Uważam, że zachował się po chamsku. A ja teraz myślę, dlaczego był tak nieuprzejmy wobec mnie. W sumie co by mu się stało gdyby grzecznie się przywitał i wtedy sobie poszedł.

1 minutę temu, Gość wandzia napisał:

Ostatnio byłam umówiona w pubie z koleżanką. Gdy już przybyłam na umówione miejsce, z daleka widziałam jak rozmawia ona z kolegą, ja tego kolesia znam z widzenia. Gdy tylko do nich podeszłam, to dosłownie sobie poszedł, ani nie powiedział mi cześć, ani nic z tych rzeczy. Uważam, że zachował się po chamsku. A ja teraz myślę, dlaczego był tak nieuprzejmy wobec mnie. W sumie co by mu się stało gdyby grzecznie się przywitał i wtedy sobie poszedł.

Może miał gorszy moment. Albo jeszcze mu się kręciło po rozmowie z koleżanką ;). Na przykład krew z mózgu przemieściła się w inne miejsce.

Gość wandzia
1 minutę temu, Piaskun napisał:

Może miał gorszy moment. Albo jeszcze mu się kręciło po rozmowie z koleżanką ;). Na przykład krew z mózgu przemieściła się w inne miejsce.

Bardzo zabawne. Sądzę, że zachował się jak cham i tyle.

Gość wandzia

Może powinnam tej koleżance napisać, że ten koleś to burak, co myślicie?

Przed chwilą, Gość wandzia napisał:

Bardzo zabawne. Sądzę, że zachował się jak cham i tyle.

Oczywiście. Tak też można wnioskować. Ja chyba jednak mam mniej wrażliwą naturę i w sprawie pierdół daję ludziom szansę.

A propos jeśli proponujesz bardziej bezwzględną interpretację to ta sytuacja była przykładem równouchamienia. Rękę mężczyźnie jako pierwsza podaje kobieta. Czyżbyś była prostaczką nie znającą elementarnych zachowań w ramach savoir-vivere?

Gość wandzia
8 minut temu, Piaskun napisał:

Oczywiście. Tak też można wnioskować. Ja chyba jednak mam mniej wrażliwą naturę i w sprawie pierdół daję ludziom szansę.

A propos jeśli proponujesz bardziej bezwzględną interpretację to ta sytuacja była przykładem równouchamienia. Rękę mężczyźnie jako pierwsza podaje kobieta. Czyżbyś była prostaczką nie znającą elementarnych zachowań w ramach savoir-vivere?

Jak mogłam się z nim przywitać, kiedy ledwie doszłam do nich, a on już uciekł?

Gość wandzia

Dlatego myślę, czy by tego nie skomentować do tej koleżanki odpowiednio.

2 minuty temu, Gość wandzia napisał:

Jak mogłam się z nim przywitać, kiedy ledwie doszłam do nich, a on już uciekł?

1) Ty nie mogłaś a on mógł? Daj spokój...
2) Widocznie księżniczkę boli że pachołek nie zauważył, nie zaczekał i do nóżek nie upadł. :?

Gość wandzia
Przed chwilą, Piaskun napisał:

1) Ty nie mogłaś a on mógł? Daj spokój...
2) Widocznie księżniczkę boli że pachołek nie zauważył, nie zaczekał i do nóżek nie upadł. :?

No jeśli ktoś dosłownie uciekł, to chyba trudno z nim się przywitać, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, z takim zachowaniem.

2 minuty temu, Gość wandzia napisał:

No jeśli ktoś dosłownie uciekł, to chyba trudno z nim się przywitać, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, z takim zachowaniem.

Znaczy co? Zobaczył Ciebie i uciekł roztrącając obsługę, i gości oraz przeskakując stoły? Aż tak źle wyglądasz? :P

Egomaniaczka z ciebie i tyle.

Gość wandzia
1 minutę temu, Piaskun napisał:

Znaczy co? Zobaczył Ciebie i uciekł roztrącając obsługę, i gości oraz przeskakując stoły? Aż tak źle wyglądasz? :P

Egomaniaczka z ciebie i tyle.

No można tak powiedzieć.:) Dosłownie uciekł. A wyglądam normalnie, zresztą co ma wygląd do tego, chodziło tylko o dosłowne ,,cześć"

1 minutę temu, Gość wandzia napisał:

No można tak powiedzieć.:) Dosłownie uciekł. A wyglądam normalnie, zresztą co ma wygląd do tego, chodziło tylko o dosłowne ,,cześć"

Egomaniaczka :P

Gość wandzia
Przed chwilą, Piaskun napisał:

Egomaniaczka :P

Widocznie nie znasz się.

7 minut temu, Gość wandzia napisał:

Widocznie nie znasz się.

Wystarczy mi, ze ktoś sobie lamie głowę takimi pierdołami.
Jeśli chcę  by ludzie mnie rozpoznawali i ze mną się witali, witam ich i zaczynam rozmowę pierwszy. Nie każdy ma taką łatwość nawiązywania kontaktu i czasem faktycznie woli przejść mimo, bądź uciec miast narażać się na sres poznawania kogoś/robienia pierwszego kroku. I jest to ok, bo ludzie są różni, mają różne układy nerwowe z różnym progiem tolerancji pobudzenia.

Ale dorabianie komuś gęby za coś takiego to faktycznie skrajny egocentryzm. 

Gość wandzia
49 minut temu, Piaskun napisał:

Wystarczy mi, ze ktoś sobie lamie głowę takimi pierdołami.
Jeśli chcę  by ludzie mnie rozpoznawali i ze mną się witali, witam ich i zaczynam rozmowę pierwszy. Nie każdy ma taką łatwość nawiązywania kontaktu i czasem faktycznie woli przejść mimo, bądź uciec miast narażać się na sres poznawania kogoś/robienia pierwszego kroku. I jest to ok, bo ludzie są różni, mają różne układy nerwowe z różnym progiem tolerancji pobudzenia.

Ale dorabianie komuś gęby za coś takiego to faktycznie skrajny egocentryzm. 

On nie jest nieśmiały. To po prostu brak kultury i tyle.

Gość Broszka

Potwierdzam brak kultury, ale to jest teraz nagminne, cóż zrobić, ale no już nie przesadzaj, czemu nim się tak przejmujesz?

Gość gość

Robisz z igły widły. Nie zauważył Cię  i poszedł. Nie rób z siebie pokrzywdzonej.

40 minut temu, Gość gość napisał:

Robisz z igły widły. Nie zauważył Cię  i poszedł. Nie rób z siebie pokrzywdzonej.

Babskie ego to potwor nienażarty.

Przynajmniej u niektórych. 

Gość gość
4 minuty temu, Piaskun napisał:

Babskie ego to potwor nienażarty.

Przynajmniej u niektórych. 

a co uspokoi twoje? pomóc?

Gość bella
2 godziny temu, Gość wandzia napisał:

Może twoja kolezanka mu powiedziala ze ma sobie juz isc? Wiec poszedl. Nie wiesz o czym rozmawiali i co sie wydarzylo ze tak sobie nagle odszedl bez slowa 🙂

A jesli ona mu sie podoba to mogl cie nie zauwazyc nawet jesli bylas 30 cm od niego. Niektorzy tak maj

Gość Gość

Tracisz czas na analizę chama. Po co? Cham to cham i tyle w temacie. W jakim celu rozkładać na czynniki pierwsze motywy takiego postępowania? 

18 minut temu, Gość gość napisał:

a co uspokoi twoje? pomóc?

To zależy od Twojej płci :P

Gość gość
6 minut temu, Piaskun napisał:

To zależy od Twojej płci 😛

sam się prosisz o pacyfikację, nie da się ukryć 🙂

16 minut temu, Gość gość napisał:

sam się prosisz o pacyfikację, nie da się ukryć 🙂

odezwał się gość gość
faktycznie zadrżałem...

Gość gościóva
6 minut temu, Piaskun napisał:

odezwał się gość gość
faktycznie zadrżałem...

tym razem oferuję przyjemną, ale zrobiłabym to bardziej dla siebie zabaweczko

Gość baba

wandzia jestes nawiedzoną kwoczką, zrozum ze świat kolesie babki wszyscy mają cie w dupie , zaistniejesz tylko gdy ktos cie polubi, pogódz sie z tym, normy społeczne witania dzien dobry smacznego jest gówno warte jesli chodzi o głębie istnienia, a ty sie prujesz od godziny 

Gość wandzia
2 godziny temu, Gość Broszka napisał:

Potwierdzam brak kultury, ale to jest teraz nagminne, cóż zrobić, ale no już nie przesadzaj, czemu nim się tak przejmujesz?

Bo było mi przykro?

Gość wandzia
1 godzinę temu, Gość bella napisał:

Może twoja kolezanka mu powiedziala ze ma sobie juz isc? Wiec poszedl. Nie wiesz o czym rozmawiali i co sie wydarzylo ze tak sobie nagle odszedl bez slowa 🙂

A jesli ona mu sie podoba to mogl cie nie zauwazyc nawet jesli bylas 30 cm od niego. Niektorzy tak maj

Zauważył mnie, to po pierwsze. Po drugie wielokrotnie byłam w takiej sytuacji, że podeszłam do rozmawiających ze sobą chłopaka i dziewczyny, ( zabujanych w sobie), i zawsze nikt nie odszedł bez słowa, bez jaj.

Gość gość

a myślałaś że co... zobacz ile tu mentalnych koniotrzepów co uważają się za mężczyzn z klasą i dzentelmenów i że wyznaczają trendy męskości 😄 to samo w realu, im większy cham i idiota tym bardziej pewny siebie