Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bbbb

Facet z depresja -pomóżcie

Polecane posty

Gość Bbbb

Witam,

co mam zrobić , jestem z facet 7 lat on ma depresje nie mogę sobie z nim poradzić. Zawsze muszę go prosić o wszystko o sprzątanie ,zrobienie przelewu ,kupienie ki kwiatka ,wysłanie dokumentu,o to by podiol prace . Nawet o kupienie mi prezentu na gwiazdkę wszystko wypraszanie . Ja nas utrzymuje od 4 lat w ciągu tego może dwa razy podjął prace na bardzo krótki okres. Jest on dziwny w zachowaniu nie raz go proszę o różne rzeczy to czasami miesiace mijają żeby co kolwiek zrobił jak jakiś słup a jak mu przypominam to mówi ze ja narzekam No debil poprostu co tu robić jak dotrzeć do takiego ? 

Jedyne co on robi to dzieci do przedszkola zaprowadzi i odbierze plus rozwiesi pranie i on uwarzą ze to wystarczy . 

Gość gość

pewnie do siebie nie pasujecie i ciągniesz go w dół

Gość Nnn

Ze co ? Ciągnę go w dol bo wymagam podstawowych czynności ? Depresje ma spowodowana wypadkiem samochodowym !!!!

30 minut temu, Gość Nnn napisał:

Depresje ma spowodowana wypadkiem samochodowym !!!!

Także jedyne, o co powinnaś go ''prosić'' i na co naciskać, to konsultacja z terapeutą i rozpoczęcie leczenia, skoro sam sobie nie potrafi poradzić. Nie ignoruj jego stanu, może się pogorszyć. Sprawy dnia codziennego nie są teraz istotne, najważniejsze jest zdrowie.

Gość gość

chyba faktycznie energię którą wkładasz by robił cokolwiek zainwestuj w naklonienie go na wizytę u psychologa itp, a może się okazać że to przyniesie korzyści jemu bo zyska energię a Ty nie będziesz jej tyle tracić na niego. Nic nie ryzykujesz