Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kliper

Siepomaga

Polecane posty

Gość Kliper

Dziś w jakimś serwisie info podali wiadomość o chorej dziewczynce o imieniu chyba Kaja nawrotem raka żeby kto mógł wpłacił pieniądze bo już chodzi o godziny. Podali tylko adres strony z akcjami pomocy siepomaga.pl.  Moja còrka od razu się zerwała załączyć komputer żeby choćby cokolwiek wpłacić. I wiecie co....po otwarciu tej strony nie mogłam opanować łez. Ile ludzi prosi o pomoc dla swoich chorych często śmiertelnie dzieci. I te czerwone wyróżnione jako ostatni dzwonek... 

Dziękuję Bogu, że mam zdrowe dziecko.  Tak bardzo mi żal tych dzieci , rodziców. Jak mają pomóc wĺasnemu dziecku jeśli jedyną szansa to  pieniądze, których nie mają. Ile dziś kosztuje życie mojego dziecka, czy coś przybyło na koncie. Boże 

Nie znalazłam tej dziewczynki na tej stronie. Chyba Kaja nie zapisałyśmy z córką imienia tej dziewczynki.  Tylko ta strona . Może ktoś zna ten przypadek o którą dziewczynkę chodzi, proszę zostawić info. Wiadomość była podaną w Expressie (nie Teleexpress na 1 tylko express ale nie wiem teraz nawet na jakim kanale to było).  Trzeba by wpłacić tej dziewczynce bo nie ma czasu. Choćby gdyby każdy dał złotówkę. 

Gość Kliper

Znalazłam 🙂Znalazłam to Kaja Czerwińska. W TVN24 to info dziś było. Można wysłać nawet sms będąc na tej stronie i jak ktoś ma internet w telefonie, to wszystko samo się wyślę i treść wstawi. Ja już wysłałam. Pomóżmy tej dziewczynce. Błagam Was nie mogę przestać o niej myśleć i jej mamie 😞 tą buzinkę śliczną nim cały czas przed oczami

Gość Tak Dla Kai

Wpłacajmy ! 🙂 Kaju maleńka 

Gość Kaja kochana

SMS pod nr 72365

Treść: S13959

Gość Przekażcie znajomym rodzin

Przekażcie proszę wszystkim znajomym żeby wysłali sms

Gość Serduszko dla Kai

Kaju,  to tylko rak nieborak 🙂 ,   trzymaj się Dasz radę ! 

Gość Trzymaj się Maleńka

up

Gość Jedyna szansa

To jest jedyna i ostatnia szansa dla tego dziecka. Wysyłajmy

Gość Co mnie to

Nie wpłacam na żadne chore dzieci, biedne zwiarzątka itd. 

Gość Żyj Kaju i walcz
2 minuty temu, Gość Co mnie to napisał:

Nie wpłacam na żadne chore dzieci, biedne zwiarzątka itd. 

Obyś nie musiała kiedyś żebrać nigdy tak dla swojego dziecka na bilet z tego onkologicznego piekła....

Gość Na Facebook dajcie

Proszę jeśli ktoś ma konto na Facebook, przekażcie innym. 

Gość Najdziwniejsza dziewczynka

Ona tylko chce żyć. Pomóżmy jej 

Gość Najdzielniejsza ziewczynka

Najdzielniejsza dziewczynka ! ❤

Gość Też mama
2 godziny temu, Gość Kaja kochana napisał:

SMS pod nr 72365

Treść: S13959

Matczynymi sercami trzeba pomóc jak najszybciej. Z Facebookiem dobry pomysł. Pomóżcie kochane 

Gość Gość

Ja wlasnie wplacilam:)

Gość Kliper

Jejku dziękuję. Niech to dobro wróci do Ciebie po stokroć ☺❤❤❤.

Zrobimy tej dziewczynce i jej rodzicom niespodziankę. Tak bardzo bym chciała żeby to leczenie się powiodło. Cena z kosmosu za te leki, skąd Ci ludzie mają wziąć takie pieniądze. Ja też wpłaciłam i powysyłałam smsy do znajomych, zawsze coś 🙂

dzięki 🙂

Gość Magda

Ja tez wplacilam i milo patrzec jak suma rosnie. Napewno do lutego uda sie uzbierac! A ten nasz glupi rzad powinien na takie rzeczy wydawac nasze miliony a nie na rydzykow, wlasne premie i rozpieprzanie limuzyn. Zwykly czlowiek nie jest w stanie sam uratowac swoje dziecko bo nie ma takich niebotycznych sum. I w ogole smsy na takie fundacje powinny byc bez vat!! Zycze zdowka Kaji i Wam wszystkim. Czlowiek nie raz przejmuje sie pierdolami, rzeczami materialnymi a tak naprawde najwazniejsze jest zdrowie i rodzina!! Wesolych Swiat

Gość Kliper

Magdo, dzięki. Za Twoje słowa i że jesteś. To jest właśnie takie trudne do pogodzenia, że rodzice pozostawieni są sami sobie. Tzn jest fundacja ale tam tylko jest weryfikacja faktów, miejsce w kolejce. Dlatego robię co mogę i proszę gdzie tylko bo trzeba pomóc. Żeby już ta Malutka mogła jak najszybciej być leczona bo tu każda godzina jest uderzeniem jej serca. Dziękuję.  Wszystkiego dobrego Aniele i Wesołych Świąt. 🙂

Gość Dla Kai

Kajusiu, nie martw się bo zbierzemy te pieniążki . A Ty tylko się uśmiechaj❤ 🙂

Gość Tato

Trzeba by to nagłośnić gdzie się da. Jak Wam coś przyjdzie do głowy to piszcie. Ja też już gdzie mogłem i do kogo to napisałem.  Mój tato ma znajomych, którzy mają firmy to też prosiłem żeby im podał namiary. Jakby gdzieś w Warszawie najlepiej rozgłośnić sprawę, tam mieszka więcej znanych i bogatszych ludzi. Może jakimś cudem usłyszą o Kajuni.  Ja powysyłałem smsy i przelewem ile mogłem bo jeszcze trochę jedzenia muszę do następnej wypłaty dokupywać. Porobiliśmy z żoną zdjęcia i powystawiałem na Allegro wszystko co mam, a ktoś by kupił, mnie tam nie potrzebne. Jak tylko będę mieć wpłaty to będę przesyłać.  Jeszcze jutro powystawiam. Dziś już idę spać ale piszcie jak macie jakieś pomysły gdzie by tu uderzyć. 

Gość Tato

Myśmy też kiedyś dostali pomoc od obcych ludzi więc pomożemy tej dziewczynce.

Gość gość

a wszystkim innym z tych zbiórek też  pomożecie? bo jak nie, to czemu akurat tej jednej?  ale w sumie pal sześć, kto chce to wpłaca, gdzie chce... dzięki za przypomnienie o stronie, znów wpłacę na parę zwierzaków 🙂

Gość Iza

4 minuty temu, Gość gość napisał:

a wszystkim innym z tych zbiórek też  pomożecie? bo jak nie, to czemu akurat tej jednej?  ale w sumie pal sześć, kto chce to wpłaca, gdzie chce... dzięki za przypomnienie o stronie, znów wpłacę na parę zwierzaków 🙂

A przeczytałeś/łaś o tej dziewczynce wogóle coś ? Czy tylko tak piszesz z nudów? Może przeczytaj to się być może domyślisz czemu ludzie jej pomagają.  Chociaż wątpię

Gość Daszka

Kaju śliczny Aniołku:) jeszcze posiedzisz z koleżanką w klasie i się nagadacie i będziecie śmiały  🙂 .A teraz zbieraj siły Serduszko i nie martw się o nic 🙂

Gość gość
29 minut temu, Gość Iza napisał:

A przeczytałeś/łaś o tej dziewczynce wogóle coś ? Czy tylko tak piszesz z nudów? Może przeczytaj to się być może domyślisz czemu ludzie jej pomagają.  Chociaż wątpię

Przeczytałam W OGÓLE. I potem o paru innych osobach i zwierzakach też. Dlatego właśnie nie rozumiem, czemu ona ma być wyjątkowa?

Gość Mojanazwajestbłekitna

AUTORKO. Wpłaciłam i udostępniłam na FB. Super, że nagłaśniasz. Może akurat tej dziewczynce uda się uratować życie. 

13 minut temu, Gość gość napisał:

Przeczytałam W OGÓLE. I potem o paru innych osobach i zwierzakach też. Dlatego właśnie nie rozumiem, czemu ona ma być wyjątkowa?

Acha... to najlepiej nie pomóc nikomu, bo czemu ktoś ma być wyjątkowy? Gdyby każdy chociaż jeden przypadek starał się nagłośnić na miarę swoich możliwości (forum, fb, praca itd) , byłoby super. I gdyby każdy raz w miesiącu wpłacił chociaż 5 zł jednej osobie. 

54 minuty temu, Gość gość napisał:

Wiesz, trochę to wredne co napisałaś. I mówię to jako wegetarianka pomagająca od wielu lat zwierzetom i przez długie lata aktywistka na rzecz zwierząt. Naprawdę, to bardzo wredne, gdy ktoś informuje o umierającym dziecku napisać "dzięki za przypomnienie, wpłacę na parę zwierzaków". Na pewno nie masz dzieci, więc nie rozumiesz w czym rzecz. Mam nadzieję, że ta dziewczynka przeżyje, oczywiście wpłaciłam. I wiesz co jeszcze mam Ci do powiedzenia? Wiadomo, że nie pomoże się wszystkim, ale gdyby każdy chociaż raz w miesiącu wpłacił 1 zł na wybraną osobę, niejedno życie udałoby się uratować. PS Ciekawa jestem czy rzeźnym zwierzętom też pomagasz, czy tylko pieskom i kotkom?

22 minuty temu, Gość gość napisał:

A tak W OGÓLE to jeśli innych poprawiasz, racz sama nie robić błędów. I może jeszcze powiadom rodziców tej dziewczynki, że wpłaciłaś na "parę zwierzaków", czemu nie? Wpłacaj na kogo chcesz, ja np. pomagam i ludziom i zwierzętom, ale bądź tak miła i nie pisz w wątku, w którym ktoś szuka pomocy finansowej dla umierającego dziecka, że dziękujesz za przypomnienie i wpłaciłaś na "parę zwierzaków". Super, że wpłaciłaś na zwierzęta, trzeba im pomagać, ale to niesmaczne nadmieniac o tym w wątku o umierającym dziecku. Przez takie osoby jak Ty, ludzie nie lubią aktywistów na rzecz zwierząt. Niby pomagasz, a działasz przeciwko zwierzętom. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Mojanazwajestbłekitna napisał:

Wiesz, trochę to wredne co napisałaś. I mówię to jako wegetarianka pomagająca od wielu lat zwierzetom i przez długie lata aktywistka na rzecz zwierząt. Naprawdę, to bardzo wredne, gdy ktoś informuje o umierającym dziecku napisać "dzięki za przypomnienie, wpłacę na parę zwierzaków". Na pewno nie masz dzieci, więc nie rozumiesz w czym rzecz. Mam nadzieję, że ta dziewczynka przeżyje, oczywiście wpłaciłam. I wiesz co jeszcze mam Ci do powiedzenia? Wiadomo, że nie pomoże się wszystkim, ale gdyby każdy chociaż raz w miesiącu wpłacił 1 zł na wybraną osobę, niejedno życie udałoby się uratować. PS Ciekawa jestem czy rzeźnym zwierzętom też pomagasz, czy tylko pieskom i kotkom?

wpłacamy regularnie dużo więcej niż 1 zł, nazywa się to zus... do nich idź z pretensjami bo ludzie potrzebujący dużo mniej z tej kasy grosza nie widzą