Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iluzja goni realia

Życie większości to gra pozorów

Polecane posty

Gość iluzja goni realia

żałosne jest ciągłe aktorstwo

Gość solipsyzm

Te zdania też tylko pozornie coś znaczą, więc czym się tak podniecasz...

Gość Gość

Wszystko ma takie znaczenie jakie mu człowiek nada. Ot i cała filozofia. 

Powiedział filozof, który jako jedyny wiedzie życie godne tej nazwy...

Życie każdego niemal człowiek poza nielicznymi wyjątkami jest pełne samookłamywania i gry przed innymi. Twierdzisz, że jesteś wolny na ten przykład? To spróbuj gdzieś pojechać bez pieniędzy.

Tylko wyjątkowo zamożni mogą twierdzić, że są wolni osobiście i w działaniu. Reszta żyje w mniej lub bardziej namacalnej zagrodzie odcinając się od świadomości własnej miałkości używkami i innymi rozrywkami dostępnymi masom.

Gość Gość

Zamożni są w ukladach biznesowych bardziej wiążących niż co innego, są w organizacjach,  z których wyjścia nie ma, są bardziej zależni niż ludzie bez kasy i pozycji.

1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Zamożni są w ukladach biznesowych bardziej wiążących niż co innego, są w organizacjach,  z których wyjścia nie ma, są bardziej zależni niż ludzie bez kasy i pozycji.

Zabawne. Jeśli człowiek z kasą zdecyduje że znikąd bez śladu, to znikniesz. Odwracając sytuację: możesz mi naskoczyć.

Faktycznie, jest bardziej ograniczony o Ciebie. :?

Gość Gość
3 minuty temu, Piaskun napisał:

Zabawne. Jeśli człowiek z kasą zdecyduje że znikąd bez śladu, to znikniesz. Odwracając sytuację: możesz mi naskoczyć.

Faktycznie, jest bardziej ograniczony o Ciebie. :?

Takimi tekstami możesz straszyć siebie tchórzu, zawsze znajdzie się bogatrzy od ciebie, który sprawi że znikniesz bez śladu, tacy tchórze jak ty boją się śmierci i cierpienia, bo satanizm wasz odbiera wam siły duchowe a napełnia pychą i strachem, okazuje się potem, że kasa, sława jest nic nie warta, bo nie jesteście wolni duchowo, nie mozecie żyć jak chcecie i z kim chcecie. I ciągle boicie się,  czy przypadkiem niezadowolicie zwierzchnikow, którzy z lekkim sercem wydadzą na was wyrok śmierci. Jak wcześniej na innych. 

Nie groź mi śmiercią,  zniknięciem bez śladu, bo nie jesteś pierwszym,  ktory to robi, wiec wrażenia na mnie tym nie zrobisz, raczej martw się,  żeby do ciebie to wszystko nie wróciło i do twoich bliskich, bo tak już bywało. Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy, jak mawia ludowe porzekadło a one powstały na podstawie wieloletnich doświadczeń i przykładów.

4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Takimi tekstami możesz straszyć siebie tchórzu, zawsze znajdzie się bogatrzy od ciebie, który sprawi że znikniesz bez śladu, tacy tchórze jak ty boją się śmierci i cierpienia, bo satanizm wasz odbiera wam siły duchowe a napełnia pychą i strachem, okazuje się potem, że kasa, sława jest nic nie warta, bo nie jesteście wolni duchowo, nie mozecie żyć jak chcecie i z kim chcecie. I ciągle boicie się,  czy przypadkiem niezadowolicie zwierzchnikow, którzy z lekkim sercem wydadzą na was wyrok śmierci. Jak wcześniej na innych. 

Nie groź mi śmiercią,  zniknięciem bez śladu, bo nie jesteś pierwszym,  ktory to robi, wiec wrażenia na mnie tym nie zrobisz, raczej martw się,  żeby do ciebie to wszystko nie wróciło i do twoich bliskich, bo tak już bywało. Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy, jak mawia ludowe porzekadło a one powstały na podstawie wieloletnich doświadczeń i przykładów.

O_o

Ależ z ciebie jełop...

Gość Gość
1 minutę temu, Piaskun napisał:

O_o

Ależ z ciebie jełop...

Jestem ona i nie interesuje mnie zdanie o mnie kogoś takiego jak ty. Ja nie nienawidzę, nie mszczę się i nie boje się gróźb, niech boją się ci, którzy mi grożą, zło wraca, nawet do satanistów.:

Ale ten powyżej,  który groził zniknięciem bez śladu jest mądry i ok? Jesteście głupcami,  czekajcie na swoją kolej do zapłaty. Umrę wtedy; gdy Bóg o tym zadecyduje, nie wy. Poczytajcie Księgę Hioba.

3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jestem ona i nie interesuje mnie zdanie o mnie kogoś takiego jak ty. Ja nie nienawidzę, nie mszczę się i nie boje się gróźb, niech boją się ci, którzy mi grożą, zło wraca, nawet do satanistów.:

Ale ten powyżej,  który groził zniknięciem bez śladu jest mądry i ok? Jesteście głupcami,  czekajcie na swoją kolej do zapłaty. Umrę wtedy; gdy Bóg o tym zadecyduje, nie wy. Poczytajcie Księgę Hioba.

Ok, samica jełopa.

Gość kasa to niewolnictwo

Bogaci to dopiero są niewolnikami, biedni mają prawdziwą wolność.

Gość szaarrriikkk

Gon sie etatowy z...!

Do budy...hehe

i pamietaj zanim cos napiszesz,mam twoje IP i adres,i gdzie pracujesz...

cwelu

jak zwykles pisac