Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takaja

Chcę męża Japończyka. Zawsze chciałam się zajmować domem, nie chcę robić kariery. Ma ktoś podobnie?

Polecane posty

Gość gość
15 minut temu, Gość Takaja napisał:

Nie wiem z czym Ty masz problem, bo tutaj akurat nie o Ciebie chodzi. U nas też niedawno były protesty, gdy próbowano wprowadzić projekt zaostrzający przepisy antyaborcyjne. Ja doskonale zdaję sobie sprawę z wad i zalet życia w Japonii, ale Ty masz chyba jakąś fobię, skoro wydaje Ci się, że wszyscy przejawiają jakieś patologiczne skłonności. Lepiej spójrz do własnego ogródka, nim zaczniesz krytykować cudzy. Ja się w Twój styl życia nie wtrącam, więc Ty tym bardziej nie powinieneś. 🙂

i znowu odpowiedź od czapy i nie na temat plus brak zrozumienia, ze jak zakładasz post na forum publicznym to spotkasz sie z róznymi odpowiedziami, również krytyką  twojej postawy zyciowej, wyborów czy przemysleń

Gość Takaja
6 minut temu, Gość gość napisał:

i znowu odpowiedź od czapy i nie na temat plus brak zrozumienia, ze jak zakładasz post na forum publicznym to spotkasz sie z róznymi odpowiedziami, również krytyką  twojej postawy zyciowej, wyborów czy przemysleń

Jak najbardziej na temat, to Ty ciągle offtopujesz. Rozumiem krytykę, jednak wieź pod uwagę fakt, że narzucanie swojego zdania + obrażanie to nie krytyka, a zwykły hejt. 🙂

Gość gosc
Dnia 29.12.2018 o 21:22, Gość Takaja napisał:

Mam wrażenie, że w Europie jak kobieta nie robi "kariery" (chociażby na kasie w markecie), to spotyka się z ostracyzmem społecznym. Dodatkowo w Polsce oprócz pracy przeważnie to kobiety zajmują się domem i dziećmi. Ja odkąd pamiętam chciałam być panią domu, troszczyć się o męża, dom i w przyszłości dzieci, a w wolnych rozwijać swoje pasje. Taka postawa jednak jest nieakceptowana w naszym kręgu kulturowym, więc pozostaje mi emigracja. 

mi chyba tez. xD trudno to moze razem wyjedziemy. :DDD

Gość gość

Tez bym tak chciala , jak ty, mysle tak samo