Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaxFromPloland

przyszłe studia - architektura

Polecane posty

Cześć. Za 2 lata będę musiał wybrać studia jak większość ludzi i mam co do tego wiele wątpliwości więc byłbym wdzięczny gdyby studenci lub ci którzy już są po studiach odpowiedzieli na moje pytania. Już od dawna jestem bardzo chętny na architekturę. Moje mocne strony to: j.angielski, rysunek, fotografia jak i grafika, kontakt z ludźmi, Informatyka, ogólna kreatywność. Interesuję się też fizyką jak i przedmiotami humanistycznymi ale już nie tak bardzo. Moimi słabymi stronami są: matematyka i... matematyka ale jest coraz lepiej. Teraz jestem w 2 klasie technikum i w grudniu 2019 idę na 2-letni kurs rysunku gdzie oprócz ogólnej nauki przygotują mnie też pod egzamin z uczelni na którą chcę iść. Tutaj właśnie jest problem: nie wiem gdzie iść. Myślę że mam 3 opcje: Politechnika Poznańska, Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu lub wyjazd za granicę lecz tego trochę się boję głównie ze względu na finanse ale jeśli jednak to gdzie? Każda porada czy opinia się przyda i z góry dziękuję bardzo za pomoc. 😄 

Gość z UAP

Chociażby na stronie poznańskiego SARP można zobaczyć jak aktywnie działa w tej dziedzinie Uniwersytet Artystyczny - https://www.facebook.com/SARP.Poznan/?__tn__=kCH-R&eid=ARA58PQ7NOZfON5j3Wk4QmohbiLDGDfzjpFU5xRIXJuYP0NwTM0yM4Host6y77pdroiPpBwD8edHvDSl&hc_ref=ARQ2IAKY_OzJrzQxIky3rgSvxtyoSDDuJ4oGGzeEs4dZXqfTrdkxhwnUG7dgrfSmQ2Y&fref=nf

Wykładowcy w większości są nauczycielami akademickimi na PP, ale to na UAP są mniejsze grupy i możliwość rozwoju we wszystkich dziedzinach artystycznych i projektowych przez system tzw. wolnej pracowni, kiedy można wybrać w trakcie studiów 2 dowolne pracownie z całej uczelni niekoniecznie związane z architekturą - czyli można postudiować fotografię, malarstwo, rzeźbę, mebel, grafikę czy inną dziedzinę. Na UAP oczywiście jest sprawdzian kwalifikacyjny (rysunek, malarstwo, projektowy oraz rozmowa), wyniki z matury są w tym wypadku nieważne. Powodzenia