Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Niepełnosprawne dzieci

Polecane posty

Gość Gość

Zastanawiam się czasem dlaczego kobiety które wiedzą, że są w ciąży z dzieckiem które będzie roślinką, będzie cierpiało, a najlepiej będzie narażone na ostracyzm i starość w ośrodku decydują się je urodzić? Wg mnie to okrutne skazywac świadomie kogoś  na taki los...Ja mam łuszczycę, a nie zdecyduję się na dziecko, bo choroba w dzieciństwie była traumą.

Gość Gość

???

Gość gość

Kościół zakazuje aborcji i chce aby wogóle jej zakazać

Gość Gosc

Jesteś głupia i naiwna jeśli myślisz ze wszystkie choroby widać na usg. Jest pełno zaburzeń czy chorób których nie widać i rodzic jest pewny ze urodzi zdrowe dziecko.  Np autyzmu nie widać na usg. Rodzice takich dzieci są zmuszeni do heroizmu.  Nie mają wyboru jak np rodzice dzieci z zespołem downa

Gość Gość

Up Sama jesteś głupia, bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Napisałam przecież, że chodzi mi o ŚWIADOMY wybór. Kiedy kobieta wie, że dziecko będzie chore bądź jest duże ryzyko, że może takie dziecko urodzić (choroby dziedziczne). 

Gość gość

nawet lekarze nie chcą usuwać ciąży bo się zasłaniają klauzurą sumienia, niedawno głośna była sprawa ginekologa Chazana który nie chciał dokonać aborcji dziecka z bez mózgu dziecku umarło dwa tygodnie po porodzie