Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alienowa483

Palenie w połogu

Polecane posty

Witam mam pytanie. Czy mogę zapalić w połogu? Mam dwie szwy i nie karmię piersią. Słyszałam,że szwy mogą się rozejść więc dlatego pytam.

Gość Na chwilę

Pewnie w ciąży też paliłaś skoro teraz chcesz. Przecież to jest obrzydliwy nałóg. Człowiek śmierdzi, będziesz taka śmierdząca dotykać dziecko, fuj. 

Gość Gość

Od palenia...?

Po pierwsze w ciąży nie paliłam po drugie tak słyszałam i oczekuje tylko jednej prostej odpowiedzi. 

Gość Gość

Pierwsze słyszę 😄

Gość Kucyk pony

Zapytaj lekarza

Gość gosc

Syf zawarty w papierosach utrudnia gojenie ran i ogólnie regeneracje, ale dlaczego miałyby Ci się rozejść szwy :O ? Myślę,że od kilku papierosów nic wielkiego Ci się nie stanie, ale kobieto, na litość boską, czy ty pomyslałaś o tym dziecku ? Bierne palenie to najgorsze co możesz mu zafundować i nie musisz wcale palić w jego obecności. Dym i inne o wiele gorsze substancje osiadają na twoich ubraniach, włosach, wydychasz je. Ciebie chociaż chroni filtr, a dziecko ? Tym bardziej, że nie karmisz, więc nie ma tej naturalnej ochrony. Jak chcesz mu zafundować choroby to sobie pal. Ale jak masz  choć trochę oleju w głowie i rozsądku to chociaż zainwestuj w podgrzewacz do tytoniu czy coś w tym stylu. Nie będziesz truła dziecka i siebie też zdecydowanie mniej.

Gość Dbs

Lepiej nie palić żeby żadnych zakrzepów nie było.  Daj sobie te 6 tygodni. I swojemu organizmowi który naprawdę powinien się zregenerować po ciąży.