Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiaaa12334

Czy dla was bylby to powod zeby zrezygnować ze związku?

Polecane posty

Gość Asiaaa12334

Jeśli przypadkiem dowiedzielibyście się, że osoba z którą się spotykacie bierze tabletki na uspokojenie? - pokrewne jak xanax?

Niestety mam podejrzenia, ze facet, z ktorym sie spotykam od niedawna mogl zauważyć takie tabletki w moim pokoju... teraz sobie pomysli, ze jestem jakaś wariatką itd., a ja co prawda miałam przez jakiś czas problemy z nerwami, ale teraz i tak biore je bardzo rzadko przy wiekszych nerwach, wiec nie jestem jakas nienormalna...
Dla was bylby to powod do zakonczenia znajomosci i pomyslenia sobie o kims, ze jest psychiczny?

Gość Kasia

Bierzesz benzo? Uważaj, to silnie uzależnia. Przerzuc się na hydroksyzynę. 

Gość Asiaaa12334

Kiedyś brałam regularnie, teraz bardzo rzadko, kiedy mam na prawde silny stres, np. srednio 2 razy w miesiacu.

A co do mojego pytania, jak bys zareagowala na jego miejscu?

Gość gość

nie i śmieszne by to było , że przez czyjeś tabletki ktoś rezygnuje ze związku .

Gość Asiaaa12334

To są bardzo popularne tabletki uspokajające, ale kiedy ktoś się nie zna i wpiszę w wyszukiwarce nazwę choćby xanax to wyświetli się mu, że jest to " lek psychotropowy", to niby prawda, jednak cześć ludzi ma o takich lekarz wyobrażanie, że są na jakieś choroby psychiczne itd...W ogóle w Polsce psychiatra kojarzy się źle, choćby ktoś miał tylko nerwicę czy depresję

Gość Asiaaa12334

* o takich lekach

Gość Kasia

Ja mam zdiagnozowaną chorobę afektywną dwubiegunową typu II. I muszę brać leki. Dokładnie kombinację kilku leków. I szczerze, nikomu to nie przeszkadza. Funkcjonuję normalnie, mam remisję, nie przeszkadza to w byciu w związku. 

Gość Kasia

... chyba, że jest się rąbniętym jak mój były już mąż, który przez chorobę mnie zostawił, bo nie będzie z psychiczną żył. Ale on pochodzi ze wsi, tam psychiatra to najgorsze co może być. 

Nie, to nie byłby powód. Powodem do rozstania może być okoliczność, gdy ktoś ma problemy z trzymaniem nerwów na wodzy i nie chce tego leczyć, ale jeśli się leczy i przynosi to rezultaty to nie widzę problemu.

Gość laura

Nie powinien byc to powód, ale część ludzi jest zacofanych- nawet tych z miasta wbrew pozorom i dla nich może takim być.

Gość gosc

ja sam biore regularnie leki antydepresyjno-lękowe, więc d,la mnie to ok

Gość Gh77tgy8

Dla mnie przeszkoda u faceta byłoby tchórzostwo nielojalnosc czy zakłamanie albo nałogi a nie zażywanie leków

Gość Trans x
55 minut temu, Gość Asiaaa12334 napisał:

To są bardzo popularne tabletki uspokajające, ale kiedy ktoś się nie zna i wpiszę w wyszukiwarce nazwę choćby xanax to wyświetli się mu, że jest to " lek psychotropowy", to niby prawda, jednak cześć ludzi ma o takich lekarz wyobrażanie, że są na jakieś choroby psychiczne itd...W ogóle w Polsce psychiatra kojarzy się źle, choćby ktoś miał tylko nerwicę czy depresję

Depresja to poważna sprawa. Kto tego nie przeżył, nie jest w stanie tego zrozumieć. Depresja to potworność. To rak duszy. Nie mylić tego z chandrą bo tu nie ma żadnego porównania. 

Gość Gośću

Jeżeli nie robiłaś mu nigdy jakiś dzikich jazd np i po takich jazdach by zobaczył że łykasz piksy to mógł się trochę przestraszyć. Mam matkę co jak ją niesie to ściany się obalają i raczej z kimś takim bym się nie wiązał. Głównie przez nią xD A jeżeli jesteś spokojna to cię powinien zrozumieć.