Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajfus

Śnią mi się dwie kobiety

Polecane posty

Gość fajfus

Miłość sprzed kilku lat, platoniczna i obecna która na razie nie jest moją dziewczyną. Do tej dawnej już nic nie czuje ale potrafi mi się przysnic. Te sny są takie mieszane i śnią mi się obie zazwyczaj. Np wczoraj ta dawna miłość coś chciala ode mnie i mnie dotykala a ta obecna też coś chciała ale nie potrafiła się odezwac i co mam myśleć

Gość gość

Sny mówią nam co mamy w naszej podświadomości. Piszesz, że do dawnej nic nie czujesz, ale gdyby tak było, to by ci sie nie śniła. 

W dodatku śni ci się w związku z obecną miłością. To oznacza że najprawdopodobniej próbujesz zastąpić jedno uczucie drugim, taka metoda klin klinem. Nie jest to dobre rozwiazanie bo działa tylko na chwilę, dopóki jesteś w stanie zakochania. Jeśli wejdziesz w związek z obecną miłością, ten stan minie, musi minąć, a wtedy zgadnij co się stanie? Powrócą uczucia do dawnej miłości. 

Jeszcze pytanie kontrolne : czy porównujesz te miłości do siebie, na zasadzie, ta druga jest lepsza/gorsza od tej pierwszej. Jeśli tak, to znaczy że chcesz zastąpić dawną miłość nową.

Jedyna opcja to się wyleczyć z dawnej miłości i dopiero potem angażować sie w nowe relacje. Jeśli po kilku latach nadal ci nie minęło, być może niezbędna będzie psychoterapia ukierunkowana na ten problem.