Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja naprawne nie mam praw do dziecka którego się zrzekłam i które adoptował mój brat

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie chciałam miec dzieci , wyjechałam do Stanów zostawiając swojego syna od razu po urodzeniu , zrzekłam się praw rodzicielskich i zostawiłam w szpitalu . Teraz wróciłam , i odkryłam że mój brat razem ze swoją żoną go adoptowali . Żądają ode mnie bym trzymała się z dala od dziecka , czy mają do tego prawo ? bo według mnie nie . Czuje teraz , że jestem gotowa na macierzyństwo , i chciałabym uczestniczyc w jego życiu , nawet jako ciocia . Syn ma 7 lat więce jest na tyle duzy że mogłabym wszystko mu wytłumaczyć. 

Gość Na chwilę
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Nigdy nie chciałam miec dzieci , wyjechałam do Stanów zostawiając swojego syna od razu po urodzeniu , zrzekłam się praw rodzicielskich i zostawiłam w szpitalu . Teraz wróciłam , i odkryłam że mój brat razem ze swoją żoną go adoptowali . Żądają ode mnie bym trzymała się z dala od dziecka , czy mają do tego prawo ? bo według mnie nie . Czuje teraz , że jestem gotowa na macierzyństwo , i chciałabym uczestniczyc w jego życiu , nawet jako ciocia . Syn ma 7 lat więce jest na tyle duzy że mogłabym wszystko mu wytłumaczyć. 

Skoro się zrzekłaś praw i dziecko zostało adoptowane to mają prawo. Więcej, mają prawo pójść do sądu i wnieść o zakaz zbliżania się. Po latach ci się przypomniało, że masz dziecko? 

Gość Gość

Zrzeklas sie praw - mowi samo za siebie. Przepisy sa prawdziwe, a nie na niby

Gość basiakasia

przeciez to prowo

Gość gosc

Jak zrzekłaś się praw to się zrzekłaś. To jak nagle miałabyś mieć prawa. Logika się kłania kobieto. Logika.

Nie dowierzasz konsekwencjom decyzji prawnych ? czy jak ?

Prawo to nie zabawa. To jest poważny system.

Gość Tyk

Nie nie masz zadnych praw,ja,wychowuje z mężem dziecko jego kuzynki ona wciąż ma prawa udalo mi sie wywalczyc ograniczenie ,na szczęście ojciec umarl ,na szczescie bo jemu nigdy prawa nie zostały odebrane i stawiał sie kiedys ze ją odbierze a to pijak byl i zlodziej cham .Dziecko nie znalo go ,matke zna ale nie chce widywac moja córka ma,15 lat a ty zostaw dziecko w spokoju ,wychowuje je teraz twoj brat dziecko tonie zabawka.