Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak w zawoalowany sposób dać znać matce faceta że mogłaby się wyprowadzić z mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Ona ma 3 pokojowe mieszkanie, nas stać na co najwyżej wynajem kawalerki - moglibyśmy jej wynajmować a sami zostać w tym mieszkaniu. 

Gość Korpo

Kolejne prowo. Ale idź, zarób na swoje mieszkanie. Nie trzeba było brać faceta nieudacznika. A od teściowej z daleka. 

Gość mimi

hahahahahaha

2/10 za to prowo, na zachętę ale wymyślaj dalej. powodzenia.

Gość Gość

A wprost jej to powiedz, co bedziesz woalowowac. "Mamusia wypieprza, teraz ja tutaj mieszkam"

Gość magd

wiadomo że to prowo ale słuchacie. mój brat kiedyś miał taką dziewczynę, mieszkała jakiś czas u moich rodzicow i chciała żeby moi rodzice wyprowadzili się z 4 pokojowego mieszkania bo po co im, wynajmą coś sobie bo maja dwie wypłaty i emeryturę a ona z moim bratem i swoim bratem się tam wprowadzą i przynajmniej im będzie lżej na starcie a jeszcze jej bratu pomogą (27 lat, bezrobotny mącik). Laska z patologii totalnej i wielka rozmowa nawet na ten temat była hahahaha no i to był koniec tego związku. Mój tata się wkurzył A mama popłakała się ze śmiechu dosłownie.

Gość Gość

Mlodzi czasem maja tupet 😄

Gość Takie buty
4 minuty temu, Gość magd napisał:

wiadomo że to prowo ale słuchacie. mój brat kiedyś miał taką dziewczynę, mieszkała jakiś czas u moich rodzicow i chciała żeby moi rodzice wyprowadzili się z 4 pokojowego mieszkania bo po co im, wynajmą coś sobie bo maja dwie wypłaty i emeryturę a ona z moim bratem i swoim bratem się tam wprowadzą i przynajmniej im będzie lżej na starcie a jeszcze jej bratu pomogą (27 lat, bezrobotny mącik). Laska z patologii totalnej i wielka rozmowa nawet na ten temat była hahahaha no i to był koniec tego związku. Mój tata się wkurzył A mama popłakała się ze śmiechu dosłownie.

Moja siostra próbowała zrobić taki numer. Rodzice mają dom, siostra wynajmowała 2 pokojowe mieszkanie. I wpadła, w jej mniemaniu, na genialny pomysł, że rodzice się przeprowadzą do wynajmowanego, a ona do domu. Ojciec jak to usłyszał to parsknął śmiechem, mama zapytała czy jest niespełna rozumu. Siostrunia się obraziła, bo jak to tak może być, ona troje dzieci ma i się cisnąć muszą na wynajmie, a rodzice przecież duży dom mają. Od 4 lat nie odzywa się do rodziców, urodziło się 4 dziecko. 

Gość gosc
9 minut temu, Gość Takie buty napisał:

Moja siostra próbowała zrobić taki numer. Rodzice mają dom, siostra wynajmowała 2 pokojowe mieszkanie. I wpadła, w jej mniemaniu, na genialny pomysł, że rodzice się przeprowadzą do wynajmowanego, a ona do domu. Ojciec jak to usłyszał to parsknął śmiechem, mama zapytała czy jest niespełna rozumu. Siostrunia się obraziła, bo jak to tak może być, ona troje dzieci ma i się cisnąć muszą na wynajmie, a rodzice przecież duży dom mają. Od 4 lat nie odzywa się do rodziców, urodziło się 4 dziecko. 

rodzice powinni wspeirac dzieci, zwlaszcza jesli są zamozni

Gość gość
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

No i ciekawe, jak ci rodzice będą wspierać czwórkę (o ile więcej nie narobią) tych dzieci, skoro nawet miejsca na wychowywanie ich nie mają?

Gość Gość
8 minut temu, Gość gosc napisał:

Wspierac, a oddac dom i wynajmowac to wg mnie roznica. Mlodym sie teraz w dupach calkiem poprzewracało, tylo wymagaja. Im sie wszystko nalezy, a sami potrafia tylko dzieci naklepac

Gość chytruska

dobre te wasze historie z próbami wymanewrowania rodziców ale ja wam powiem lepszą. 

Po licencjacie wyjechałam zarobić sobie na mieszkanie do Skandynawii. Był i w sumie nadal jest tam popyt na mój zawód. Mieszkałam w takim budynku dla personelu, taki lepszy akademik. Płaciłam grosze i miałam blisko do pracy bo to było na terenie tego ośrodka. Nie ukrywam, że tyrałam i żydziłam jak ostatni dusigrosz no ale w te 5 lat uzbieralam na 3 pokoje w bloku komunistycznym, remont, wyposażenie i jeszcze na jako takie auto starczyło. Tuż po moim wyjezdzie mój brat zdążył sobie machnąć dziecko więc rodzice się nad nim zlitowali  i dali mlodym kawalerkę po dziadku. Jednak kiedy ja już zjechałam do Polski i zdążyłam się urządzić to oni spodziewali się właśnie  3 dziecka więc wprost mi zaoferowali zamianę 😄 bo ja sama i tak już w tym wieku rodziny nie założę (27lat) a oni mieli po 25, a takie 60m to tylko kłopot w utrzymaniu dla samotnej kobiety 😄 i nie że jakaś dopłata nieeeeee! ZAMIANA  😄 Oczywiście śmiałam im odmówić więc usłyszałam że jestem zgorzkniałą starą panną, chytrą i zawistną, że im zazdroszczę związku i dzieci no i bratowa w płacz, brat foch, rodzice w śmiech jak się dowiedzieli 😄Dla mnie to był mega szok.  Trzy lata pozniej zalozylam rodzinę ale póki moi rodzice nie potwierdzili tej historii to mój mąż myślał że się zgrywam, bo mój brat i jego żona są bardzo roszczeniowi i owszem nieraz był swiadkiem ich scenek i tekstów ale czegoś takiego nawet po nich się nie spodziewał.

można? można!  😄

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość chytruska napisał:

dobre te wasze historie z próbami wymanewrowania rodziców ale ja wam powiem lepszą. 

Po licencjacie wyjechałam zarobić sobie na mieszkanie do Skandynawii. Był i w sumie nadal jest tam popyt na mój zawód. Mieszkałam w takim budynku dla personelu, taki lepszy akademik. Płaciłam grosze i miałam blisko do pracy bo to było na terenie tego ośrodka. Nie ukrywam, że tyrałam i żydziłam jak ostatni dusigrosz no ale w te 5 lat uzbieralam na 3 pokoje w bloku komunistycznym, remont, wyposażenie i jeszcze na jako takie auto starczyło. Tuż po moim wyjezdzie mój brat zdążył sobie machnąć dziecko więc rodzice się nad nim zlitowali  i dali mlodym kawalerkę po dziadku. Jednak kiedy ja już zjechałam do Polski i zdążyłam się urządzić to oni spodziewali się właśnie  3 dziecka więc wprost mi zaoferowali zamianę 😄 bo ja sama i tak już w tym wieku rodziny nie założę (27lat) a oni mieli po 25, a takie 60m to tylko kłopot w utrzymaniu dla samotnej kobiety 😄 i nie że jakaś dopłata nieeeeee! ZAMIANA  😄 Oczywiście śmiałam im odmówić więc usłyszałam że jestem zgorzkniałą starą panną, chytrą i zawistną, że im zazdroszczę związku i dzieci no i bratowa w płacz, brat foch, rodzice w śmiech jak się dowiedzieli 😄Dla mnie to był mega szok.  Trzy lata pozniej zalozylam rodzinę ale póki moi rodzice nie potwierdzili tej historii to mój mąż myślał że się zgrywam, bo mój brat i jego żona są bardzo roszczeniowi i owszem nieraz był swiadkiem ich scenek i tekstów ale czegoś takiego nawet po nich się nie spodziewał.

można? można!  😄

Nie przejmuj się ja miałam podobnie z siostrą haha a myślałam że to tylko ja mam takie przeboje. "Dej bo mie sie należy" a chodziło o to że ja się dorobilam mieszkania jako panna i potem wyszłam za mąż za bardzo zamożnego faceta. Zamieszkalismy w jego domu a tamto mieszkanie wynajęłam no to ona wileka zaradna lisica mi powiedziała że skoro ja teraz już mam taką willę i życie jak z bajki to mogłabym jej odstąpić i przepisać to mieszkanie, dla mnie to niewiele, nawet nie zauważę, a ona ma dość biedowania z mezem i dziecmi u naszych rodziców w domu, mnie i tak zbywa więc co mi szkodzi? 😄 Nie no jasne, już lecę i jej oddaję 😛

Gość Gosc

Woalowowac ?

Gość gość

A ja myślałam, że tylko mój brat jest takim bezczelnym patusem, że chciał po wyjściu z więzienia sprowadzić mamie do mieszkania jakąś babę z dwójką dzieci które miała z byłym mężem. Bo u jej mamy nie ma miejsca, jest tam jeszcze jej nastoletni brat, wynajem choćby kawalerki dużo kosztuje, a na co naszej mamie takie duże trzypokojowe mieszkanie, skoro ja już tam nie mieszkam. Mama zajmie jeden pokój, a oni i dzieci dwa 😂 Oczywiście brat od razu usłyszał, że on może się wprowadzić, ale jego dziewczyny z przychówkiem mama nie weźmie sobie na głowę. 

Gość Hey

A ja sobie z rodzeństwem pomagamy 😊ale bez przesady żeby się nsdomy wymieniać tym bardziej rodziców wymaganiac z ich domu .  W bloku w którym mieszkam mieszka taka starsza Pani, szkoda jej bo jiz widać swoje przeszła. Dom oddała dzieciom sama wynajmuje kawalerke. A dzieci tzn.syn jest bardzo rzadko. Pani ciężko z tym że syn tak mało ja odwiedza z rodziną. Wiem bo Pani jest bardzo rozmowna.