Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość poniedziałkowy

Lęk przed używkami, imprezami

Polecane posty

Gość Gość poniedziałkowy

Cześć. Mam pewien problem. Zaczął on się od czasu, gdy pierwszy raz wymiotowalam po alkoholu, czyli 3 lata temu. Zauważyłam, że to uczucie jest podobne, do uczucia stresu i od tamtego czasu, gdy w moim życiu pojawia się bardzo stresujące sytuacje, jest mi niedobrze i wymiotuję. Teraz już wyzbylam się trochę lęków, ale jeszcze 2 lata temu czułam stres od obojętnie czego, już samo słowo stres wywołuje negatywne uczucie w brzuchu. Tak samo jest, gdy myślę o alkoholu. Niedawno trochę dużo wypiłam i było wszystko w porządku, ale gdy dowiedziałam się, że moja koleżanka źle się czuła, to następnym razem ja się bałam już 2 godziny przed spotkaniem, gdzie mieliśmy pić alkohol. To samo jest na imprezach, stresuję się przed wyjściem i to często uniemożliwia mi dobra zabawę. Wiem, że dużo osób powie, żebym nie piła alkoholu, ale nie chce by ten lęk mną rządził. Czy miał ktoś podobnie i co myślicie zrobić w tej sytuacji? Czekają mnie zmiany w życiu i boję się, że to podziala na mnie znowu destrukcyjnie.