Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czy rozwarcie 1cm w 32tyg ciąży jest groźne.  Prosze o rade bez zbednych komentarzy .

Gość sasa

A jak długość szyjki? Co lekarz powiedział?

Nic nie powiedzial 😄 albo nie uslyszalam bo ich kilku było . Ale prosze odpowiedzieć na moje pytanie czy rozwarcie w tym tyg jest groźne? 

Gość sasa

A to nie jest takie jednoznaczne i dlatego pytałam o długość szyjki.

Bo z rozwarciem można chodzi długo i nic się nie dzieje, ale jeśli szyjka jest miękka i się skraca to może być konieczne podjęcie interwencji, żeby nie było przedwczesnego porodu.

Gość Korpo

Miałam rozwarcie 1 cm od 30 tygodnia, urodziłam w 38 tygodniu. Ale to, że u mnie tak było nie oznacza, że u Ciebie też tak będzie. 

Gość Mozetoja

Ja miałam na 2 cm i skrócona szyjke i urodziłam po 2 tygodniach (w 37 tyg) gdyby było groźne leżałabys już w szpitalu. 

3 godziny temu, Gość Mozetoja napisał:

Ja miałam na 2 cm i skrócona szyjke i urodziłam po 2 tygodniach (w 37 tyg) gdyby było groźne leżałabys już w szpitalu. 

Oj kochana ja jutro dopiero wychodze ze szpitala 😄 dlatego pytam czy nie grozne ale skoro po 7dniach mnie wypuszczaja to raczej jest ok z rozwarciem. Za 2 tyg znow tu wracam na kontrole a 36tyg juz do szpitala i bede lezala do porodu 😞 jakjak pisalam w poprzednim artylule trafilam tu ze wzgledy na skurcze i mała niestety bedzie poddana operacji po porodzie 😰😰😰