Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natii

Czy współlokatorka słusznie mnie nie lubi czy przesadza?

Polecane posty

Bo mnie cięzko to obiektywnie ocenić.
Mieszkam z nią od jakichś 2 tygodni. I nie odzywa się do mnie bo: przez pierwsze dwa dni zapomniałam kupić mydła do rąk, a tam każdy ma swoje, wylecialo mi z glowy przez nowa prace itd., ale kupilam swoje i jej wiele nie zuzylam, moze kilka razy umylam nim rece. Ona tez pracuje, a mydlo kosztuje 2 zl, ja nie zuzylam go nawet 1/3, ale ok.

Po drugie oznajmila mi ,ze ona zajmuje lazienke rano na 25 minut i zaczyna sie kapac o 06:40. Staralam sie zwalniac lazienke o tej godzinie, ale ze 2 razy zdarzylo mi sie wstac pozniej i zwolnilam lazienke z 5 minut pozniej.

Raz tez zapomnialam odwiesic kluczyka do smietnika, ale go nie zgubilam i zaraz odwiesilam.

Sprzatam po sobie, zmywam na biezaco, wyrzucam smieci itd.

A ona postanowila strzelic focha i sie do mnie nie odzywa o takie male rzeczy.
A moze wcale nie sa male? CO o tym myslicie bo moze ja nie potrafie obiektwnie ocenic sytuacji?

NIe sądzę, ewidentnie jest obrażona bo kiedy ją poznałam była zupełnie inna, a teraz widać, że to jakiś foch...

A rozmawiałaś z nią na ten temat ?

- "wiesz A zapomniałam mydła mogę użyć Twojego? "

- "sorry A, zapałam już wychodzę, daj mi jeszcze 5 min" itd.

Druga sprawa, mieszkasz tam tylko dwa tygodnie, a co chwilę masz jakąś wpadkę. Trochę się dziewczynie nie dziwię, że się irytuje.

Kup jakieś wino, przeproś wymieniając te pierdoły i powiedz, że starasz się zaaklimatyzować więc jesteś trochę roztrzepana ostatnio.

Za mydło przeprosiłam i powiedziałam, ze zapomniałam, za łazienkę nie, bo uznałam, ze w sumie to tez mam na 8 i chcialam trocge dluzej pospac no i to tylko 5 minut po tym czasie...

Wydawały mi sie to drobiazgi, ale moze faktycznie jest drobiazgowa i ja to wkurzylo.

Bo ok jeszcze jakbym nie sprzatala  po sobie, albo nie wylaczyla żelazka, ale takie glupoty... Sama nie wiem