Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon

Mieszkanie 18m2 z antresola

Polecane posty

Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon

...moglibyscie mieszkac w takiej kanciapie? Zalozmy, ze tymczasowo.

Gość gosc

nigdy, nawet dla singla mniej niz 40 metrow to malo

Jeżeli byłaby to okazja za 500 złotych, byłbym kilka lat młodszy i oszczędzałbym na własne m - czemu nie.

Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon

Dlaczego zbyt malo? Do czego Ci potrzebne az 40m?

Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon

To jest mieszkanie, ktore mozna kupic. Okazyjnie...

5 minut temu, Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon napisał:

To jest mieszkanie, ktore mozna kupic. Okazyjnie...

Kupić? Po co kupować mieszkanie 18m, jeśli chce się w nim mieszkać tymczasowo?

Ośrodek akademicki - jeszcze. Pod wynajem będzie. Ale dla siebie?

Gość Ewa

Musisz pamiętać, że potem będzie ci trudno odsprzedać takie małe mieszkanie... Nie znajdziesz kupca.

No więc przeanalizuj za i przeciw....

Gość Gość

Dla mnie za mało. Klitka. Mam 55 metrów, dwa pokoje, duża dosyć łazienka i mała kuchnia plus nieustawny przedpokój. Ledwo się mieszczę, dużo rzeczy oddaję bądź wyrzucam, bo nie mam gdzie tego trzymać, a za rok, dwa znów kupuję, bo np potrzebuję, choć myślałam, że już się nie przyda i oddałam. Mama moja ma przestronne 90 metrów, a brat ponad 200. No ale nie stać mnie na choćby stumetrowe:(

Jeśli to co kupujesz jest tanie, to na początek chyba może być. U nas takie kawalerki 20 metrów kosztują 80-90 tysięcy. Można kupić pod wynajem (u nas dla firm). Mieszkam w  Zgorzelcu, Dolny Śląsk. 

Gość Cinnamon

Bo na wieksze w miescie, gdzie pracuje i gdzie mam bliskie osoby, srednio mnie stac w chwili obecnej, a nie chce juz wynajmowac. Dopiero za pare lat uzbieram na cos wiekszego.

Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon

W Japonii i w Chinach ludzie juz mieszkaja na takiej przestrzeni. 

17 minut temu, Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon napisał:

W Japonii i w Chinach ludzie juz mieszkaja na takiej przestrzeni. 

Taa, metraż ich mieszkania < metraż typowej szafy w US&A

Gość 🧘🏻‍♂️Cinnamon

W Hongkongu mieszkania sa takie drogie, ze ludzie wynajmuja klatki. Jeden pokoj w bloku jest podzielony na kilkanascie klatek itd.

Mozna kupic tez mieszkania kapsulowe, mieszkania w rurach betonowych itd. I faktycznie niektore z nich to takie wieksze szafy. No i ci ludzie z reguly nie gotuja. Jedza na miescie.

5 minut temu, bella napisał:

Japonia ma ogromną gęstość zaludnienia a powierzchnie śmiesznie małą w porównaniu USA.

A Chiny wg Wiki zaledwie 10 mieszkańców na m2 więcej niż Polska ale biorąc pod uwagę to, że pewnie większość ludzi skupia się wokół ogromnych ośrodków miejskich a na prowincji są pustki to tak to wygląda, dla wszystkich ludzi nie ma miejsca w centrach dużych miast..

Ale ja i tak uważam - lepsze ciasne ale własne. To wie każdy kto posmakował mieszkania na wynajmach. Będziesz miał/a coś swojego a pieniądze, które zostałyby zapłacone za wynajem odłożysz do skarpety i kiedyś wymienisz mieszkanko na większe.

Nie jest to pozbawione sensu, aczkolwiek mieszkanie z kimś na tak małym metrażu może być ciężkie. Co innego samemu. Natomiast w USA też ludność jest skupiona wokół ośrodków miejskich, są całe stany gdzie ludzi jest tak mało, że granice pomiędzy nimi wytyczono strzałem z pistoleta:)

Gość Cinnamon

Ja w tej chwili żyję na jakichś 30m2. Niezbyt ergonomicznie zaprojektowanych i umeblowanych 🙂 

Tylko nie wiem, jak ominąłbym obowiązek meldunkowy: musiałbym się chyba zameldować u kogoś z rodziny (18m2 od jakiegoś czasu nie posiada statusu lokalu mieszkaniowego).

Gość Cinnamon

Ale ...yczną ikonkę mam na komputerze. A nawet dwie...

Gość XDD
1 godzinę temu, AAgg napisał:

Wy tak żyjecie?

No