Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

MÓJ NIEDZIELNY OBIAD DO OCENY FOTO Schabowy w panierce słonecznikowej z ziemniaczkami z koperkiem i buraczkami FOTO

Polecane posty

Gość Gość

https://zapodaj.net/00dee2b452d8b.jpg.html

akurat zjadłem, było smacznie :) do tego jeszcze był swojski domowy kompot z czereśni ;)

Polecam zamiast tradycyjnej panierki z bułki tartej wypróbować sobie np. tak ja dzisiaj panierkę z ziaren słonecznika, albo np z pestek dyni (z racji tego że są dość duże, warto je przesiekać) lub panierka z wiórek kokosowych, sezamu albo przesiekanych orzechów włoskich lub laskowych lub pomieszanych, niby ten sam schabowy, ale za każdym razem inny ;)

Gość gosc

tradycyjnie polsko z nutą nowości, niczym Okrasa łamiący przepisy :P

Gość gość

ja dziś mam mielone

Gość gosciowa

zimą świeży koperek? O.o skąd jak

Gość Lalal
13 minut temu, Gość gosciowa napisał:

zimą świeży koperek? O.o skąd jak

Nie mów mi ze w marketach u ciebie nie ma koperku. 

Gość gość

Ja mam swój z ogródka posiekany, zamrożony

Gość gosc

a ja biore taki zestaw soie normalnie za ok 18 zlotych w barze z jedzeniem domowym

u ciebie ile wynosi koszt?

Gość Przem

Prosiak ty gruba swinio, zrob z jego miesa schabowe! https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/gT1ktkpTURBXy9iZTIxM2E3OWJkMjQ5ZmUyM2NkMjlkOGU3YWQ0OTkzNC5qcGeRkwIAzQHk

Gość Obiad za 2,90

Ziemniaki 300gr to jakieś 50 groszy

Schabowy około 150g to jakieś 1,5zł

Jedno jajko 40 groszy

Ziarna słonecznika i tak kupuje bo używam do pieczenia chleba, jak zamawiam większe ilości to on kosztuje około 5 zł za kilo, a tyle co używam do jednego schabowego to nie wiem ile 30 gram, zatem liczmy powiedzmy 30 groszy

sól i pieprz to są dosłownie grosze bo kilogram soli kosztuje 99 groszy więc szczypta soli na ziemniaki bo ja sole po ugotowaniu dopiero i szczypta soli do schabowego no i trochę pieprzu to ile to może kosztować to nawet z łyżką oleju do smażenia schabowego to koszt może 20 groszy

Jeśli chodzi o koperek to mam swój z własnego ogródka po prostu mam zamrożone, natomiast buraczki też są własne z własnego ogródka własnoręcznie robione w słoikach także tylko słoiczek przynieść ze spiżarni i jeść

Zatem Łączny koszt tego obiadu to poniżej 3 zł a dokładnie 2,90zł

Gość gość

Tanio i smacznie

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Obiad za 2,90 napisał:

Ziemniaki 300gr to jakieś 50 groszy

Schabowy około 150g to jakieś 1,5zł

Jedno jajko 40 groszy

Ziarna słonecznika i tak kupuje bo używam do pieczenia chleba, jak zamawiam większe ilości to on kosztuje około 5 zł za kilo, a tyle co używam do jednego schabowego to nie wiem ile 30 gram, zatem liczmy powiedzmy 30 groszy

sól i pieprz to są dosłownie grosze bo kilogram soli kosztuje 99 groszy więc szczypta soli na ziemniaki bo ja sole po ugotowaniu dopiero i szczypta soli do schabowego no i trochę pieprzu to ile to może kosztować to nawet z łyżką oleju do smażenia schabowego to koszt może 20 groszy

Jeśli chodzi o koperek to mam swój z własnego ogródka po prostu mam zamrożone, natomiast buraczki też są własne z własnego ogródka własnoręcznie robione w słoikach także tylko słoiczek przynieść ze spiżarni i jeść

Zatem Łączny koszt tego obiadu to poniżej 3 zł a dokładnie 2,90zł

Tak 2,90 to chyba z jakiś przeterminowanych składników kaleko. Nie po ja w barze 15zł płace zeby można było za 3 zeta to samo mieć

Gość gość

No ale ci przecież wy liczyłem ile wszystko co kosztuje jak nie wierzysz to sobie idź sam do sklepu i sprawdź ile kosztują ziemniaki na targu kupiłem ostatnio po złoty pięćdziesiąt za kilogram więc 300 gram to jest koszt około 50 groszy

Jak się nie znasz i nie orientujesz w  cenach prawiczku któremu mamusia chodzi po zakupy, to się nie wymądrzaj

A co ty myślisz że taki bar Na czym zarabia? Jak robią hurtowo obiady to co na poszczególne obiadu Zamiast trzech zł wychodzi nawet 2 zł! bo na przykład żeby o panierować jednego schabowego tak naprawdę wystarczyłaby mi nawet pół jajka No ale przecież nie wezmę pół jajka a jak oni robią od razu kilkadziesiąt schabowych to im wystarczy na przykład na dwadzieścia schabowych wziąć 10 jajek Czyli już to wychodzi taniej bo pół jajka na porcje, Podobnie jest z innymi składnikami i tak samo koszty przygotowania są tańsze robiąc od razu hurtowo kilkadziesiąt porcji

A co ty myślisz że taki bar będzie złotówkę tylko zarabiał na jednej porcji? no ale taka jest prawda jak się chce iść na gotowe do baru no to trzeba zapłacić te pięć 6 razy tyle co można by samemu ugotować

Gość gosc
5 minut temu, Gość gość napisał:

No ale ci przecież wy liczyłem ile wszystko co kosztuje jak nie wierzysz to sobie idź sam do sklepu i sprawdź ile kosztują ziemniaki na targu kupiłem ostatnio po złoty pięćdziesiąt za kilogram więc 300 gram to jest koszt około 50 groszy

Jak się nie znasz i nie orientujesz w  cenach prawiczku któremu mamusia chodzi po zakupy, to się nie wymądrzaj

A co ty myślisz że taki bar Na czym zarabia? Jak robią hurtowo obiady to co na poszczególne obiadu Zamiast trzech zł wychodzi nawet 2 zł! bo na przykład żeby o panierować jednego schabowego tak naprawdę wystarczyłaby mi nawet pół jajka No ale przecież nie wezmę pół jajka a jak oni robią od razu kilkadziesiąt schabowych to im wystarczy na przykład na dwadzieścia schabowych wziąć 10 jajek Czyli już to wychodzi taniej bo pół jajka na porcje, Podobnie jest z innymi składnikami i tak samo koszty przygotowania są tańsze robiąc od razu hurtowo kilkadziesiąt porcji

A co ty myślisz że taki bar będzie złotówkę tylko zarabiał na jednej porcji? no ale taka jest prawda jak się chce iść na gotowe do baru no to trzeba zapłacić te pięć 6 razy tyle co można by samemu ugotować

Mamusia to tobie robi prosiak prawiczku, ja już 4 rok samemu mieszkam i zyje główne na żarciu z barów i macdolanla na które wydaje 700-1000zł

Gość gość

No właśnie, więc jak kupujesz/jadasz gotowce to nie wymądrzaj się na temat cen sklepowych, ja w odróżnieniu od ciebie sam robię zakupy i sam gotuje obiady już od kilku lat więc mam rozeznanie Co ile kosztuje, A ty w sklepie to pewnie tylko Kupujesz piwo i chipsy i tylko w takich cenach się orientujesz, więc naprawdę się nie wymądrzaj

Gość Gosc

Bary doliczają koszty wody, gazu, etc., no i oczywiście robocizny