Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina18

Nie mam fejsbuka...

Polecane posty

Gość Karolina18

Witam, czy nieposiadanie konta na facebooku, instagramie jest czymś złym w wieku 18 lat? Ostatnio pewien chłopak dowiedział się, że nie mam tam kont i zerwał ze mną kontakt

Gość Argen

Nie. I duuży plus dla Ciebie 🙂 Facebook jest dla lanserów. Ja również nie identyfikuję się z pokoleniem FB.

A chłopaka nie żałuj, znajdziesz lepszego.

Gość Marta

ja tez nie mam

Gość Merh5s8

Ja nie mam i da się żyć.

Gość gośc

ja też nie mam ale chyba będę zakładał czhoć nie chetnie

Gość Gość

A ja nie mam konta na kafe. 

Gość gos

trzymaj sie to pozeracze czasu! trzymaj sie z daleka! 

Gość gosc

Autorko niczego nie tracisz :).

56 minut temu, Gość Karolina18 napisał:

Witam, czy nieposiadanie konta na facebooku, instagramie jest czymś złym w wieku 18 lat? Ostatnio pewien chłopak dowiedział się, że nie mam tam kont i zerwał ze mną kontakt

Hehe nie wierze. Dureń.

Gość Gość

Ja mam ale niewiele korzystam 

Gość heyhey

FB i instagram to platforma dla ludzi z kompleksami, dla których to jest sposób na "pompowanie sobie ega". W dobie bezpłatnych komunikatorów na komórki nie widzę sensu posiadania tam konta (miałam na fb kiedyś konto własnie po to by ze free sie kontaktować ze znajomymi). A tak same minusy - ludzie uzależniają się od liczby lajków, porównują swoje życie zyciem innych, FB i insat satrsznie uzależniają i kradną masę czasu z zycia, który można by było poświęcić na coś owocniejszego. Z osób, które ja znam, ci którzy najwięcej osiągneli w zyciu nie mają kont w mediach społecznościowych a dam sobie rękę uciąć, że ci co mają tam konta i ekshibicjinują swoją prywatność kiedyś za to bekną. 

5 minut temu, Gość heyhey napisał:

FB i instagram to platforma dla ludzi z kompleksami, dla których to jest sposób na "pompowanie sobie ega". W dobie bezpłatnych komunikatorów na komórki nie widzę sensu posiadania tam konta (miałam na fb kiedyś konto własnie po to by ze free sie kontaktować ze znajomymi). A tak same minusy - ludzie uzależniają się od liczby lajków, porównują swoje życie zyciem innych, FB i insat satrsznie uzależniają i kradną masę czasu z zycia, który można by było poświęcić na coś owocniejszego. Z osób, które ja znam, ci którzy najwięcej osiągneli w zyciu nie mają kont w mediach społecznościowych a dam sobie rękę uciąć, że ci co mają tam konta i ekshibicjinują swoją prywatność kiedyś za to bekną. 

Twoja wypowiedz utwierdziła mnie w przekonaniu że czas usunąć tam konto. Mam ale zaglądam raz na pół roku. Tam jest jakaś ludzka parodia życia. 

A ja podejdę to tego z drugiej strony, nie jestem zwolennikiem wrzucania po 213575 zdjęć na codzień z czego 90% takie same, albo spamowania głownej jakiś udostępnionym syfem z demotow, czy innymi głupimi łacuszkami. Ale przy odpowiednim wykorzystaniu fb to całkiem przydatne narzędzie można mieć wszystko w jednym miejscu, do tego grupy są spoko zastępują pomału te funkcję co jeszcze z 10 lat temu pelniły fora. Ułatwia to organizację, np na studiach gdyby nie grupa gdzie wrzuca się wszystkie materiały i informacje  w jedno miejsce cieżej by było pisać do każdego z osobna że np przesuwany zajęcia itp. Do tego kontakt jest chyba łatwiej niż przez sms co nie?

Gość Gość

Teraz każdy wrzuca jakieś gòwno że nie zgadza się blabla. Najpierw wrzucają jakieś smety i mordy ze wszystkich stron a później się sraja że fejsbuk chcę tym rządzić. Logika...gdyby nie to że mam tam dużo ciekawych rzeczy do czytania na bieżąco to już dawno usunęlabym to gòwno.

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Teraz każdy wrzuca jakieś gòwno że nie zgadza się blabla. Najpierw wrzucają jakieś smety i mordy ze wszystkich stron a później się sraja że fejsbuk chcę tym rządzić. Logika...gdyby nie to że mam tam dużo ciekawych rzeczy do czytania na bieżąco to już dawno usunęlabym to gòwno.

A co do tego gowna to nie wiedzialem ze tyle ludzi nie ma mózgu i nie sprawdzi najpierw zanim czegoś wrzuci, przecież ta pasta to troll akcja zrobiona przez karachan, oni teraz beke cisna ile tys ludzi sie nabralo xd

Gość heyhey
8 minut temu, Dash Rysiu napisał:

A ja podejdę to tego z drugiej strony, nie jestem zwolennikiem wrzucania po 213575 zdjęć na codzień z czego 90% takie same, albo spamowania głownej jakiś udostępnionym syfem z demotow, czy innymi głupimi łacuszkami. Ale przy odpowiednim wykorzystaniu fb to całkiem przydatne narzędzie można mieć wszystko w jednym miejscu, do tego grupy są spoko zastępują pomału te funkcję co jeszcze z 10 lat temu pelniły fora. Ułatwia to organizację, np na studiach gdyby nie grupa gdzie wrzuca się wszystkie materiały i informacje  w jedno miejsce cieżej by było pisać do każdego z osobna że np przesuwany zajęcia itp. Do tego kontakt jest chyba łatwiej niż przez sms co nie?

Być może, ale mnie wystarczająco zniechęca, że FB wymaga od Ciebie numeru telefonu lub połączenia (i hasła !!) z Twoją pocztą mailową. Kiedyś w propozycjach znajomych wyskoczyła mi osoba którą znałam ale z którą w żaden sposób FB nie mógł mnie kojarzyć (żadnych wspólnych znajomych) więc coś jest na rzeczy....a co do kontaktu...w dobie what'ap , telegramu i innych komunikatorów nie trzeba mieć konta w mediach społecznościowych by za free się kontaktowac z innymi. 

Gość heyhey

a posiadanie instagrama to już totalny ...yzm (nie ma tam ani grup dyskusyjnych ani niczego oprócz możliwości wstawiania fotek i krótkich komentarzy do nich)...rozumiem, że ktoś jest osobą znaną i zarabia tam na promowaniu różnych produktów...ale po co zwykłemu Kowalskiemu wrzucanie do sieci zdjęcia swojego śniadania ? 

3 minuty temu, Gość heyhey napisał:

Być może, ale mnie wystarczająco zniechęca, że FB wymaga od Ciebie numeru telefonu lub połączenia (i hasła !!) z Twoją pocztą mailową. Kiedyś w propozycjach znajomych wyskoczyła mi osoba którą znałam ale z którą w żaden sposób FB nie mógł mnie kojarzyć (żadnych wspólnych znajomych) więc coś jest na rzeczy....a co do kontaktu...w dobie what'ap , telegramu i innych komunikatorów nie trzeba mieć konta w mediach społecznościowych by za free się kontaktowac z innymi. 

Ale wiesz że nie musisz podawać nr telefonu on jest tylko jako zabezpieczenie ale nie wymage, a na maila to można zrobić byle jakiego, sam mam konto przypisane do maila do ktorego nawet hasla nie znam bo uzywalem go z 10 lat temu. Co do tej sytuacji z proponowaną osobą to wiele takich przypadków było, po prostu algorytmy są tak zaawansowane że w jakiś sposób połączyło Ciebie z kimś. Jest teoria że po geolokalizacji jak masz zainstalowanego fb w telefonie i ktoś też ma, i często przez jakiś czas przebywacie blisko siebie, ale nie wiem czy to prawda

Gość gość
43 minuty temu, Dash Rysiu napisał:

no ja mam fb konto fikcyjne własnie po to by mieć dostęp do potrzebnych mi grup dyskusyjnych...i tylko do tego. Jestem świeżo upieczoną lekarką i wnerwiało mnie jak koleżanki i koledzy, z ktorymi od 15 lat nie miałam kontaktu pisali do mnie z prośbami o wystawianie im L4 i wiele podobych...a tak mam kontakt tylko z osobami, z ktorymi chce miec kontakt. Pomijam to, że nie jestem zwolenniczką wystawiania swojego życia i oglądania życia innych (które bardzo często jest podkoloryzowane) ...byłam świadkiem jak znana para "z instagrama" , która zwiedza świat, kłóćili się z sobą i wyzywali od najgorszych...a po 20 minutach i 100 ujęciach zrobili piekne zdjęcie nad wodospadem, całując się...także wiecie...to co widzicie na FB i instagramie to jedno a prawdziwe życie to drugie.

masz 18 lat  - moment, żeby przycisnąć gaz do matury

na Twoim  miejscu ograniczyłabym się do tego insta, jeśli masz jakieś zacięcie artystyczne, masz coś ciekawego do pokazania poza selfies

nie zkładaj fb, fb jeśli masz i faktycznie prowadzisz podobno uzależnia i siedzi tam pełno zboczeńców, którzy nbbędą wiedzieli, do jakiego wydarzenia dołączyłaś.

aha, sama sobie przypomniałam, żeby Ci powiedzieć, żebyś tu też nie siedziała, bo tak zostaniesz jak ja

1 godzinę temu, Leżaczek napisał:

9 minut temu, brokeninside87 napisał: masz 18 lat  - moment, żeby przycisnąć gaz do matury na Twoim  miejscu ograniczyłabym się do tego insta, jeśli masz jakieś zacięcie artystyczne, masz coś ciekawego do pokazania poza selfies nie zkładaj fb, fb jeśli masz i faktycznie prowadzisz podobno uzależnia i siedzi tam pełno zboczeńców, którzy nbbędą wiedzieli, do jakiego wydarzenia dołączyłaś. aha, sama sobie przypomniałam, żeby Ci powiedzieć, żebyś tu też nie siedziała, bo tak zostaniesz jak ja X tygrys naprawdę tu siedzi dekadę? 😵

si