Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kochaj i rób co chcesz! ale przeczytaj też to...

Polecane posty

Gość gość

dziękuję i wzajemnie

Gość gośc

dawno mnie nie było bo praca i obowiązki nie pozwalały, ale mam nadzieje że zaglądasz tu jeszcze...

Gość gośc

Ojcze nasz, któryś jest w niebie: święć się imię Twoje, przyjdź Królestwo Twoje, bądź wola Twoja jako w niebie, tak i na ziemi. Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj. I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom. I nie wódź nas na pokuszenie, ale nas zbaw ode złego. Amen.

Gość gość

Bardziej cenne jest służenie drugiemu człowiekowi i rezygnacja ze swej wygody, niż dbanie o własne dogodne warunki dla modlitwy i obcowania ze Mną. Pamiętaj, że Ja także jestem w drugim człowieku, i unikając go, rzekomo dla spotkania ze Mną, właśnie odwracasz się ode Mnie. 

Jezus 

23.VII.86 g.15

Alicja: "Grzeszna jestem. Jakie są moje możliwości wobec Twojego wezwania i Twojej miłości? 

Jezus: "Zupełnie proste: powierzyć i oddać Mi tą twoją grzeszność i bezsilność. Poddać się z pokojem w sercu i miłością do ludzi temu wszystkiemu, co cię spotyka. Czyż nie wiesz, że wszystko jest ode Mnie?  Buntując się przeciwko sytuacjom, buntujesz się przeciwko Mnie. Okazując niecierpliwość, choćby tylko w sercu, drugiemu człowiekowi  - Mnie okazujesz tą niecierpliwość."

Alicja: "Nie gniewasz się na mnie, Ojcze?

Jezus: Dziecko Moje, przecież ja cię kocham i chcę twojego dobra. Dlatego te próby, ten krzyż, upadania i dźwigania się. Ja też niosłem krzyż i były wyboje, i było pod górę, i upadałem, i trudno Mi było się podnosić. Czy rozumiesz, że to była i to jest twoja ludzka droga krzyżowa?

"Świadectwo" Alicja Lenczewska

x

Bądź Wola Twoja, nie moja. Amen.

Gość gośc

Matko Boska Nieustającej Pomocy,

Twój Boski Syn, którego na ręku trzymasz, wysłu...e każdą Twoją prośbę. Poleć Mu także chorego, za którego dzisiaj w pokorze modlę się do Ciebie. Rzeknij tylko słowo a chory wróci do zdrowia. Nie odmawiaj mi tej łaski, chorzy mają szczególne prawo do Twej dobroci. Proś przeto Jezusa, aby nam to drogie życie zachował. Ty sama bądź dla chorego dobrą i miłosierną Lekarką a przy Twojej Pomocy z pewnością uzyska utracone siły. Gdyby jednak Bóg, którego wola rządzi światem, inaczej postanowił, wspomóż o Matko chorego i daj mu siłę, aby przyjął kielich goryczy i zdał się spokojnie na rozporządzenia Boga Wszechmocnego. Daj mu cierpliwość, broń od rozpaczy. Matko, Ty jesteś tak potężna, możesz nas pocieszyć. Jesteś Matką Najlepszą, pragniesz nas uratować. Wysłuchaj więc nas łaskawie i przyjdź nam z pomocą.

Amen.