Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qawlo

Co to oznacza?

Polecane posty

Gość Qawlo

Witam, mam pytanie. Mam 17 lat, dziewczyny nigdy nie miałem, dlatego też jestem mało niezorientowany w tych sprawach. W weekend pisałem na FB z pewną dziewczyną z mojej szkoły, bardzo mi się podoba. W szkole czasami nasze wzroki sie spotykały i był krótki uśmiech. 

W weekend postanowiłem napisać, pisaliśmy trochę, ale czułem że to ja byłem inicjatorem cały czas i trochę na siłę ona odpisywała. 

W poniedziałek rano, jak to los lubi robić niespodzianki, w szatni szkolnej spotkałem ją sam na sam. 

Idąc w jej kierunku, chciałem powiedzieć hej, ale zobaczyłem tylko śmiech na jej twarzy, gdy mnie zobaczyła. Poczułem się głupio i postanowiłem ją olać i przeszedłem obok. 

Czy powinniem dać sobie spokój? 

Gość gwoli wyjasnienia

Po pierwsze nawet jak sobie troche popisaliscie to nie znaczy zaraz, ze macie zostac para, po drugie to byloby naturalne jakbys ja zagadal czy chocby pozdrowil. Czy to tak trudno powiedziec hej, jak sie masz? Mamy 21 wiek, wszelkie mozliwe sposoby do nawiazania kontaktu tylko na zywo zachowujemy sie nagle jak manekiny. A kto zaczal ta rozmowe na fb, ty czy ona?

Gość Pytajacy

Ja zacząłem na fb, nie mówię że od razu mamy być parą, ale po prostu nie spodobalo mi się, że ona zaczęła się śmiać. 

Gość gwoli wyjasnienia

Moze tez nie wiedziala jak ma sie zachowac. Najlatwiej to sie smiac, co nie znaczy ze sie z ciebie smiala. Bylo sie tez zaczac smiac i byloby po rowno. Chyba jestes przewrazliwiony albo bardzo zakompleksiony. Dziewczyny lubia "pewniakow" a nie sieroty co od razu uciekaja. Natepnym razem jak sie bedzie smiala to powiedz na pewniaka: ladny masz usmiech 🙂

Gość Pytajacy
13 minut temu, Gość gwoli wyjasnienia napisał:

Moze tez nie wiedziala jak ma sie zachowac. Najlatwiej to sie smiac, co nie znaczy ze sie z ciebie smiala. Bylo sie tez zaczac smiac i byloby po rowno. Chyba jestes przewrazliwiony albo bardzo zakompleksiony. Dziewczyny lubia "pewniakow" a nie sieroty co od razu uciekaja. Natepnym razem jak sie bedzie smiala to powiedz na pewniaka: ladny masz usmiech 🙂

Rozumiem wszystko, chyba jestem nieśmiały do dziewczyn po prostu, a jak zobaczyłem że się smieje, to poczułem się jak ...a trochę. 

Ogólnie nie jestem brzydki czy coś, więc też nie sądzę, żeby się śmiała z mojego wyglądu. No ale to zdecydowało, że zachowałem się jak frajer troszkę... 

Gość gwoli wyjasnienia

Na bledach sie kazdy uczy. Na nastepny raz udawaj pewnego siebie nawet jesli taki w rzeczywistosci nie jestes. Im bardziej bedziesz w to wierzyl tym latwiej bedzie ci czasem rzucic jakas odzywke. Nie daj sie tak szybko speszyc. Juz lepiej powiedziec byle co niz polozyc uszy po sobie i uciec. Jest tyle mozliwosci reakcji ze nie ma sie co tym tremowac.

Jak dziewczyna sie smieje i nic nie mowi to zawsze mozesz rzucic: hej, widze, ze masz swietny humor albo masz ladny usmiech albo moze posmiejemy sie razem. Obojetnie co, aby tylko nie uciec bez slowa. Kapujesz?