Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciuł

kolejny temat na owsiaka

Polecane posty

Gość gosciuł

czytałam wcześniej uzasadnienie sądu, z tego co pamiętam to jest ich ok. 10. I nie wiem dlaczego tak skrzętnie omijacie to, co piszę o księgowości. Jeśli u nich w księgowości dzieją się cuda, to pieniądze nie wiadomo jakie idą nie wiadomo gdzie. Co to znaczy, że są faktury o tych samych numerach? Przecież natychmiast powinna wkroczyć tam skarbówka, tym bardziej, że główna księgowa nie potrafi tego wyjaśnić i ogólnie nie jest zorientowana. Nie czepiam się ani jego domu ani jego zarobków jawnych co i Elunia i kociara piszą. Co mi do jego zarobków legalnych? Piszę cały czas o tym, ze kłamie. Na początku mówił, że on nic nie ma z fundacji, pracuje za friko, zarabia na swoich witrażach. To nieprawda. Potem już mówił, że zarabia tam. Z fundacją są powiązane rodzinne spółki typu Mrówka Cała i Tabasco. I - nic mi do tego, kto kogo zatrudnia, może i całą rodzinę w jednej firmie, ale te powiązania nie są czyste. Wszystko idzie przez spółki, a nie ma konkretnych rozliczeń. Sąd ich nie dostał, Owsiak był śmiesznie za to ukarany grzywną (za naruszenie ustawy o dostępnie do informacji publicznej). Dalej: @kociara pokazywała "rozliczenia" się fundacji. To żadne rozliczenie, tylko kilka ogólnych kwot z ich strony. Widziałam kiedyś roczne rozliczenie, tam powinno być wszystko, a nie kilka ogólnych kwot. Takie rozliczenie to cała księga. Ja ją chętnie zobaczę, tylko ja sama do niej nie dotarłam. Fundacja, która tak głosi, ze działa "czysto",  pokazuje to wszystko zgodnie z przepisami.

Gość gosciuł

Szkoła ogłosiła zbiórkę gadżetów na WOŚP , potem jest licytacja. Dzieci obowiązkowo mają przynieść kasę.
Kiedyś moja córka celowo  nie miała to jej Pani pożyczyła 5 zł i wszystkim dzieciom które nie miały kasy.Owsiak organizuje blotną imprezę z upodleniem mlodych ludzi włącznie 
Ojciec Rydzyk stworzył uczelnié gdzie mlodych ludzi się kształci 
Czujesz ròżnicę ????

Gość gość

Rydzyk zbierał kasa na ratowanie stoczni i co wydał je na własne potrzeby

Gość gość

Państwo płaci rydzykowi grube miliony na imperium rydzyka.

Gość gosc

Mi jest wstyd że gdyby WOŚP nie wyżebrał pieniędzy od ludzi to byśmy mieli puste szpitale tak to przynajmniej wygląda. Panie ministrze zdrowia czy wy nic nie kupujecie?

Gość gosciuł

reszta zwrucona  

Nadto ustalono też, że po sprzedaży Stoczni Gdańskiej i w związku z tym brakiem możliwości realizacji celu zbiórki Radio Maryja ogłosiło komunikat informujący o możliwości zwrotu pieniędzy wpłaconych na ratowanie upadającej stoczni po okazaniu dowodu wpłaty lub polecenia przelewu.

Po emisji tego komunikatu do rozgłośni wpływały wnioski o zwrot wpłat, a także oświadczenia o ich przeznaczeniu na Radio Maryja. Kserokopie kilkunastu takich oświadczeń oraz wniosków i dokumentów potwierdzających zwrot wypłaconych kwot dołączono do akt sprawy V Ds 14/08.

Gość gosciuł

owsiak dostawał pieniadze z gminy   i czas antenowy  w tvp a to takze miliony  

Gość spd
34 minuty temu, Gość gosc napisał:

Mi jest wstyd że gdyby WOŚP nie wyżebrał pieniędzy od ludzi to byśmy mieli puste szpitale tak to przynajmniej wygląda. Panie ministrze zdrowia czy wy nic nie kupujecie?

Taaa, szpitale puste by były. Nic by nie było a my jedlibyśmy szczaw i żyli w jaskiniach. Ale święty Jerzy nas uratował...

Wystarczy wiedza matematyczna z podstawówki żeby porównać ile corocznie zbiera WOŚP a ile idzie z naszych podatków na Służbe Zdrowia. Dlatego takie pierd@l0ll00 jak wyżej mnie śmieszy.

Owsiak zrobił dwa poważne błędy. Po pierwsze nieupublicznia swojej księgowości a na każde pytanie reaguje agresją a to w niektórych budzi wątpliwości. A dwa: niepotrzebnie upolitycznia WOŚP. Smutne bo Orkiestra zamiast nas łączyć to ostatnimi czasy coraz bardziej dzieli.

Gość gość

To nie WOŚ upolitycznia  tylko polityka upolityczniła WOŚ czyli PiS krytykuiąc WOŚ zepchnął ją do opozycji

Gość gość
19 godzin temu, Gość spd napisał:

Taaa, szpitale puste by były. Nic by nie było a my jedlibyśmy szczaw i żyli w jaskiniach. Ale święty Jerzy nas uratował...

Wystarczy wiedza matematyczna z podstawówki żeby porównać ile corocznie zbiera WOŚP a ile idzie z naszych podatków na Służbe Zdrowia. Dlatego takie pierd@l0ll00 jak wyżej mnie śmieszy.

Owsiak zrobił dwa poważne błędy. Po pierwsze nieupublicznia swojej księgowości a na każde pytanie reaguje agresją a to w niektórych budzi wątpliwości. A dwa: niepotrzebnie upolitycznia WOŚP. Smutne bo Orkiestra zamiast nas łączyć to ostatnimi czasy coraz bardziej dzieli.

To pochwal się tą wiedzą matematyczna i podaj wyniki za 2018 śmiało nie wstydź sie

Gość gość

Jurek daje więcej niż zbierze i koniec gadania nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie

powinienen  odawac wszystko  a nie  uczynic sposobem na zycie   a kupuje stary sprzet  kture niemcy sie juz pozbywaja

Gość gość

Makabra Jaki stary stary sprzęt kupuje Owsiak podaj przykłady?

https://demotywatory.pl/4825865/Czy-wiedzieliscie-ze-WOSP-funduje-sprzet-prywatnym-gabinetom

nie znalazłem  ale słyszałem ze kupował stary sprzęt  albo przepłacają za niego     ale za to w roku 2013   pobierał  co miesiąc   wypłate w wysokości 13tys

http://www.bibula.com/?p=92991

To nie dzieci żyją dzięki Owsiakowi, ale Owsiak i jego żona żyją z instrumentalnego traktowania dzieci. Jerzy Owsiak po śmierci 2,5 letniej Dominiki wszczyna awanturę, grozi zamknięciem WOŚP, obarcza winą za śmierć dziecka ratowników i dyspozytorów medycznych. Następnie spotyka się ministrem Arłukowiczem, wręcza mu projekt szkoleń sfinansowany przez WOŚP i zapowiada, że wystawi do przetargu na szkolenia firmę „Złoty Melon”. Obrzydliwe granie na emocjach, szantaż emocjonalny, działania na poziomie sekty, które bardzo łatwo tą samą ...yczną metodą można odwrócić. Bliźniaki w szpitalu we Włocałwku umarły pomimo sprzętu WOŚP, 8 letni chłopak umarł we Wrocławiu pomimo sprzętu WOŚP. Mały Adaś przeżył na sali szpitalnej w Prokocimiu bez jednego “serduszka” WOŚP, a obiecany przez Owsiaka sprzęt do dziś nie dotar

Przystanek Woodstock” jest jedynym festiwalem w Polsce, na którym od 4 lat giną ludzie. W sumie, w latach 2010-2014 było 6 zgonów, większość to wynik upojenia alkoholowego. Każdego organizatora podobne statystyki zniszczyłyby w ułamku sekundy, Owsiak bezczelnie wychodzi przed kamery i krzyczy o „najwyższych standardach bezpieczeństwa”, ale to też się kończy.

Gość gość

Makabra od kogo usłyszałeś o kupowanym zdezelowanym i przepłacanym sprzęcie medycznym?

Gość hmm
Dnia ‎2019‎-‎01‎-‎22 o 20:14, merkaba napisał:

na filmie   dokumentalnym

Możesz podać link do niego?

Gość WALIĆ OWSIKA

OWSIAK TO ZŁODZIEJ LEWACKA K..U...R..W..A  Je b. any cwaniak wyłudzający ogromną kasiorę od BEZMÓZGICH FRAJERÓW

Gość zołza
Dnia 21.01.2019 o 19:58, Gość gość napisał:

Rydzyk zbierał kasa na ratowanie stoczni i co wydał je na własne potrzeby

Krucjata  przeciwko WOŚP trwa  ((( Owsiak to przykład polskiego piekiełka. Zwalczają go tysiące ale żaden z nich nie wytknie nosa aby spróbować zrobić DOBRZE coś podobnego.

Powiem więcej. Gdyby cała akcja zbierania pieniędzy była pod patronatem Rydzyka i fundacji LUX VERITATIS to Rydzyk po zakończeniu akcji powiedziałby dzieciom to co stoczniowcom (pamiętamy akcję rydzyka dot. RATOWANIA STOCZNI - do dzisiaj się nie rozliczył)
„Nie dam wam pieniędzy na przeżarcie”
Jak widać to fanatyzm potrafi skłaniać do najbardziej irracjonalnych zachowań.

Gość absmak
Dnia 21.01.2019 o 20:54, Gość gość napisał:

To nie WOŚ upolitycznia  tylko polityka upolityczniła WOŚ czyli PiS krytykuiąc WOŚ zepchnął ją do opozycji

To jest szczucie na WOŚP i Owsiaka  i to odbywa się co roku. Nikt nie musi korzystac ze sprzętu zakupionego przez WOŚP - przymusu nie ma !!!

Owsiakowi udaje się w ramach kolejnych finałów mobilizować setki tysięcy ludzi wokół szczytnej inicjatywy, którą jest pomoc przede wszystkim dzieciakom, chorym,  cierpiącym. Styczniowa akcja zyskała rangę imprezy międzynarodowej i jest unikatem na skalę całego świata. Owsiak udowodnił, że POLAK POTRAFI !

Owsiak zawsze w przeciwieństwie do Caritasu podaje ile WOŚP zebrała pieniędzy i ile wydano na określony cel, bo Owsiak jest czysty jak woda święcona a Caritas mętny jak woda w sadzawce

Gość emi

Dla tych którzy tylko krytykują Owsiaka mam jedną odpowiedź : Jak  ciebie oburza organizuj sam podobną akcję. I pokaż, że można z takim rozmachem działać. Zawsze też możesz w razie gdy ty czy twoi najbliżsi będą w szpitalu, zrezygnowac ze sprzętu ratującym życie, z czerwonym serduszkiem WOŚP.

SZCZĘŚĆ BOŻE !

Gość gość

Gdybyś czasami (czego nie życzę nikomu) znalazł się albo twoja rodzina w szpitalu, to bardzo cię proszę, nie korzystaj ze sprzętu zakupionego przez fundację WOŚP. Przecież twierdzisz, że to oszustwo, więc po co masz korzystać ze sprzętu zakupionego przez "Oszusta"...

A tak na marginesie :

"Kto ratuje jedno życie, ratuje świat"

Gość fakju
Dnia 9.01.2020 o 16:14, Gość emi napisał:

Dla tych którzy tylko krytykują Owsiaka mam jedną odpowiedź : Jak  ciebie oburza organizuj sam podobną akcję. I pokaż, że można z takim rozmachem działać. Zawsze też możesz w razie gdy ty czy twoi najbliżsi będą w szpitalu, zrezygnowac ze sprzętu ratującym życie, z czerwonym serduszkiem WOŚP.

SZCZĘŚĆ BOŻE !

nie po to płacimy podatki żeby jeszcze dawać melonowi "na sprzęt medyczny" (do jego kieszeni)!!!!