Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaaamA

NOP obolała rączka po szczepieniu

Polecane posty

Gość MaaamA

Witam

Czy komuś przydarzyło się coś takiego... 

5 dni temu sczepiłam córkę na tężec, błonice i krztusiec. Miała 7 tygodni. Nie była to szczepionka skojarzona tylko zwykła. W lewą rączkę i obie nóżki. W domu po szczepieniu córeczka bardzo płakała, była marudna, ale to normalne. Nie wystąpiła gorączka, obrzęk lub zaczerwienienie. Wydaje mi się że nóżki ją nie bolały bo od razu nimi kopała. Za to rączkę miała cały czas blisko ciała, nie poruszała nią, był a jakby bezładna. Myślałam że to minie. Następnego dnia zaczęła już ruszać dłonią i ruszała nią do łokcia. Część barokowa i przedramie dalej bezładne...co najwyżej kładzie rączkę na piersiątkach, a wcześniej wymachiwała nią nad głową. Bardzo się martwię co to może być? Czy to przejdzie? 

Gość Kaska

To niepożądany odczyn poszczepienny. Powinnas pojsc z dzieckiem do przychodni . Mojej znajomej corka tez miala taki niedowlad po szczepieniu. Minelo.

Gość MaaamA

Dziękuję bardzo za odpowiedź. 

Po jakim czasie to minęło? 

Gość Gość

Może technika wykonania zastrzyku była kiepska...

Gość Ambra

Miejsce po szczepieniu na tężec boli i tyle. Poza tym nie BEZŁADNA tylko jeśli już BEZWŁADNA. 

Kiedy Was coś boli, tez ograniczacie ruchy i dotyk tego miejsca. Przesadzasz z tym NOPem

Gość Gość

Lekarz ci powie, że to normalne.Przecież szczepionki bolą.)

Gość Any matka

TO NIE JEST NORMALNE że dziecko po 5 dniach od szczepienia nie rusza ręką...

Ja nie wiem jak można takie bzdury pisać i być totalnym ignorantem.

Ja bym już dawno u lekarza była i domagała się zgłoszenia NOP.

Odpukac ale jeśli dziecku nie przejdzie to nikomu nie udowodnisz że to od szczepień. I będziesz kolejną wariatka anty szczepionkowa w oczach reszty którym się udało i ich dzieciom po szczepieńiach nic nie jest.

Gość MaaamA

Ręką rusza do zagięcia łokciowego. Nie podniesie jej do góry, za głowę. 

Wiem, że powinnam z nią pójść do przychodni. Jednak teraz jest tyle wirusów, że obawiam się, że może się czymś zarazić....

Gość Ola

To nop zastanów się przed kolejnym szczepieniem ja bym się bała  dalejak szczepić.

Gość Gość

Autorko, dlaczego kłamiesz? Chcesz posiać ferment między zwolennikami i przeciwnikami szczepień?

W Polsce bezpłatna szczepionka to szczepionka skojarzona 3-składnikowa (błonica, tężec, krztusiec). Nie ma możliwości, aby dziecko dostało szczepienie w rękę i obie nóżki, ponieważ jest to jedno ukłucie (najczęściej w udo).

Gość MaaamA

To były szczepionki DTP, WZW B, HiB. Nieskojarzone. W obie nóżki i rączkę. Jaki miałabym cel, żeby kłamać? Nie interesują mnie kłótnie między zwolennikami i przeciwnikami szczepień. Interesuje mnie tylko zdrowie mojej córki. 

Gość Gość
52 minuty temu, Gość MaaamA napisał:

To były szczepionki DTP, WZW B, HiB. Nieskojarzone. W obie nóżki i rączkę. Jaki miałabym cel, żeby kłamać? Nie interesują mnie kłótnie między zwolennikami i przeciwnikami szczepień. Interesuje mnie tylko zdrowie mojej córki. 

To wezwij lekarza do domu jak Ci tak zależy. 

Pisałam wyżej, że to może być równie dobrze kiepsko wykonane wkłucie. Przy pobraniu krwi niektórym też się zdarza.

Gość Gość

Dziwne to szczepienie w rękę u takiego malucha. Niedawno byłam na szczepieniu z dwulatką i miała je w nogę. Pielęgniarka tłumaczyła, że nawet do 3 lat tak szczepią, właśnie ze względu na mniej nopów.