Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karo

Nie chcę być w ciąży!

Polecane posty

Gość Karo

Dziewczyny, tabletki biorę od kilku lat, 22 dni temu wspolzylam w pierwszy dzień nowego blistra kilka h przed przyjeciem pigułki, z dodatkowym zabezpieczeniem jakim była prezerwatywa. Nic nie pękło, a wszystkie tabletki z nowego blistra brałam prawie że idealnie co do minuty. Jednak przez cały nowy blister kłuje mnie w podbrzuszu. 18 dnia po stosunku zrobilam dwukrotnie test- oba negatywne. Panicznie boję się ciąży, dziś drugi dzień przerwy na krwawienie z odstawienia i jeszcze nie przyszło,  a zwykle właśnie w ten dzień je dostaję. Strasznie się stresuję! Myślicie, że jest szansa, abym była w ciąży?? Inne objawy raczej nie występują: apetyt normalny ( no, może troche mniejszy z tego stresu), śluz też nie wzmożony, temperatura ok, piersi moze odrobine nabrzmiale i tkliwe, ale nie na tyle bolesne, żebym nie spała na brzuchu. Mam się czym niepokoić?? Czy niepotrzebnie się stresuję? Poradźcie! 😞

Witam,

Niech Pani pamięta że stres też może opóźnić miesiączkę. I może warto przemyśleć,czy jest Pani gotowa na współżycie skoro pomimo podwójnego zabezpieczenia "panicznie" boi się Pani ciąży. Może warto poczekać jak będzie Pani w stanie przyjąć nowe życie. Ciąża powinna się kojarzyć z radością, a nie lękiem. Czy jak przez kilkanaście lat będzie Pani żyć w takim stresie pt."Czy to ciąża czy nie?" to czy będzie Pani w stanie kiedyś przyjąć swoje dziecko? Czy nie wpadnie Pani w panikę, nie wiadomo dlaczego?Życzę powodzenia i serdecznie pozdrawiam!

Wątpię, żebyś była w ciąży, ale jak to mówią tylko wstrzemięźliwość daje 100% pewności. 

Zgadzam się z przedmówczynią. Każdy nawet najbardziej bezpieczny seks niesie ze sobą ryzyko, małe ale jest, więc zastanów się czy Twój stres jest tego warty. 

Na 99% nie jesteś w ciąży. Tzn. myślę,   że nawet na 100%, ale cuda się zdarzają.

Ciąża nie zaczyna się od kłucia w brzuchu, praktycznie jest bezbolesna do tego stopnia  że zdarza się, że dziewczyny nawet nie wiedzą, że są w ciąży.

Sygnałem może być opóźnienie miesiączki, ale nie o jeden dzień!  Po tygodniu lub dwóch, możesz zacząć się niepokoić, ale wtedy warto udać się do ginekologa, bo zwykle są to jakieś zaburzenia  organizmu,  które trzeba leczyć.

Seks to jest przyjemność, a jeśli się człowiek zabezpiecza i uprawia go z kochaną osobą, to powinien sprawiać dużo radości.  Niedobrze, że tak panicznie reagujesz na myśl o ciąży.   Może faktycznie  nie jesteś jeszcze  gotowa na seks?

Gość Renia

Musiałabyś miec dużego pecha aby być w ciąży xd
Ale wiem że różnie bywa, dlatego ja zawsze dodatkowo zabezpieczam się żelem plemnikobójczym contragel ;)

Gość gość

A może warto przejść się do lekarza, żebyś była spokojna? Zrobisz badania, lekarz Cię uspokoi i nie będziesz się niepotrzebnie nakręcać.

Gość Karo

U mnie już wszystko okej, krwawienie wreszcie przyszło. Stres jednak potrafi namieszać w organizmie. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady!

Nie ma czym się denerwować jak widzisz. Następnym razem nie panikuj i idź do ginekologa ( medica2000.com.pl/specjalisci/ginekolodzy/ ) . Masz prawo się bać więc zrób dodatkowe badania laboratoryjne.

Gość Gość

Ty serio myślisz, że mogłaś zajść w ciążę? Przecież brałaś tabletki i użyliście prezerwatywy. To jak niby miało dojść do zapłodnienia? Czy to może miało być cudowne poczęcie:p