Ann98 2 Napisano Styczeń 23, 2019 Mamusie kochane kiedy można rozszerzyć dziecku dietę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rutka31oli 0 Napisano Kwiecień 23, 2021 moje kolejne dziecko zaczęło swoją przygodę ze stałymi posiłkami, kupuję mu gotowe Hipp Bio, wiem, że ekologiczne produkty mają bardziej wyśrubowane normy produkcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czeko_Czeko_Lada 10 Napisano Kwiecień 23, 2021 Jeżeli karmione MM to od 4 miesiąca, jeżeli piersią to od 6 miesiąca. Ja zaczęłam rozszerzać dietę po 3 miesiącu ; marchewka gotowana, ziemniaczki, dynia , żółtko, i musy tak żeby coś na słodko też dostała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justynka81 0 Napisano Kwiecień 25, 2021 Dnia 23.01.2019 o 22:17, Ann98 napisał: Mamusie kochane kiedy można rozszerzyć dziecku dietę? Pomiędzy 4. a 6. miesiącem życia (w zależności od indywidualnego tempa rozwoju) samo mleko przestaje wystarczać, aby zaspokoić wszystkie potrzeby rozwijającego się organizmu. Dlatego Twoje dziecko oprócz mleka powinno otrzymywać także inne rodzaje pożywienia - tak piszą mądre źródła- wiadomo każde dziecko jest inne i matka raczej sama decyduje o tym kiedy dokładnie. Na początek warto faktycznie podawać posiłki jednoskładnikowe - Hipp ma fajną opcje bio - seria pierwsza łyżeczka - małe słoiczki w sam raz dla maluszka na jeden posiłek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tikamthe 0 Napisano Kwiecień 26, 2021 Też korzystałam przy rozszerzaniu diety dziecka z tych słoiczków pierwsza łyżeczka z Hippa, najpierw dynia i marchewka, później już sięgaliśmy po "bogatsze składy". Ja zaczęłam rozszerzać po 6 miesiącu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alesja12 0 Napisano Listopad 7, 2021 Hipp ma bardzo dobre produkty, sama od nich zaczynałam rozszerzanie diety u dziecka, składy są świetne, produkty ekologiczne mają bardziej zaostrzone normy produkcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach