Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

feliks89

Jak uratować tę znajomość?

Polecane posty

Hej wszystkim. Założyłem ten temat ponieważ mam problem z dobrą koleżanką, a być może ktoś z forumowiczów przeżył podobną sytuację i może mi coś doradzić. Generalnie w dużym skrócie 1,5 temu poznałem w pracy dziewczynę. Ona ma 23 lata, ja 29. Od początku bardzo się zaprzyjaźniliśmy, dużo rozmawialiśmy, spędzaliśmy ze sobą dużo czasu, nawet po pracy. Dużo jej pomagałem, odwoziłem do domu, podwoziłem w różne miejsca, zawsze starałem się być pod ręką jeśli czegoś potrzebowała. Kupowaliśmy sobie prezenty na gwiazdkę, urodziny, nawet na walentynki. Od razu przyznam, że bardzo mi się spodobała, ale wiedziałem, że ma dłuższy czas chłopaka, więc  traktowałem ją bardziej jak siostrę niż potencjalną dziewczynę i niczego poważnego wobec niej nie próbowałem. I tak to trwało z jakiś rok, aż jakiś czas temu zauważyłem, że coś się w naszej relacji zmieniło. Zaczęła mnie unikać, ignorowała moje próby nawiązania rozmowy, przestała odpisywać na wiadomości. Próbowałem wyjaśnić tę sytuację, ale ona zbywała mnie mówiąc, że przesadzam i że wszytko jest ok, chociaż dobrze widziałem, że ona woli porozmawiać z kimś innym, a mnie unika. Miałem wtedy na głowie poważną chorobę bliskiej osoby, więc nie miałem ochoty ani czasu, żeby ciągnąć z nią dalej ten temat. Ta choroba odbiła się też na moim zachowaniu w pracy, więc to mógł być też jeden z powodów, ale ona wiedziała, że mam problem w domu. Czasem coś porozmawialiśmy ale już nie tak jak na początku znajomości. I tu pytanie do forumowiczów, czy da się tę znajomość jeszcze uratować. Mimo wszystko bardzo mi na niej zależy, dalej uważam ją za swoją przyjaciółkę. Może ma ktoś jakąś dobrą radę co zrobić i jak z nią porozmawiać żeby nasze relacje wróciły na stare tory.

Gość Super Żona

Jeżeli ona nie chce to nie bądź nachalny każdy ma swoje życie. Daj dziewczynie spokój 

Gość Sparks

Odpuść kolego. Ona ma chłopaka. Ty zako...esz się w niej i już w tej chwili nie wyobrażasz sobie ani jednego dnia bez kontaktu z nią. Ona unika ciebie gdyż chce uniknąć niepotrzebnych problemów, które możesz jej stworzyć gdy zakochasz się w niej. 

Pewnie chłopak po wysłuchaniu którejś opowiastki o Tobie zwrócił jej uwagę, że wyglądasz jak absztyfikant in spe, a wtedy postanowiła wychodzić znajomość.

Bo i tym chcesz być, nieprawdaż?

Gość kolezanka

Dowiedziała się o Tobie samych złych rzeczy i dopuściła