Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pęd Sosny

Przed otwarciem internetów puszczam ruch przez dwa VPNy, rozważam ostatnio też bramkę TOR na routerze

Polecane posty

Gość Pęd Sosny

Zanim wstawię jakieś zdjęcie do sieci czyszczę exif, ciasteczka ze stron na których szpąciłem zawsze usuwam. Pewnego dnia sprawdziłem, czy to wszystko działa (bo zazwyczaj to grzeczny jestem w internetach, ale mimo wszystko) i owszem, działa, sprawę umorzono niemal z miejsca. 

Przezorny zawsze ubezpieczony, zwłaszcza dzisiaj, gdy można mieć nieprzyjemności za najmniejszą nawet głupotę. Polecam takie podejście do życia. 

Gość Pęd Sosny
3 minuty temu, dwajedentrzysiedem napisał:

no a na youtube jak wchodzisz i szukasz na google to twoje routery i vpny ci nic nie daja, baranie XDD

Oczywiście, że dają, pomijając już, że nie korzystam z usług google kiedy włączam anonima. :classic_ninja:

Gość komandor kek

wy dwoje jestecie takimi ...ami, ze na tych vpnach i torach wchodzicie na swoje maile facebooki i kafe xD na konta ktore zalozyliscie na wlasnym ip xD

Gość Pęd Sosny
Przed chwilą, Gość komandor kek napisał:

wy dwoje jestecie takimi ...ami, ze na tych vpnach i torach wchodzicie na swoje maile facebooki i kafe xD na konta ktore zalozyliscie na wlasnym ip xD

Nie jesteśmy tak głupi, jak ty. 😎 Przynajmniej ja, a ten drugi to nie wiem do kogo pijesz. 😎

PS. Wchodzę na swoje maile w tutanota i co? Oni ip nie logują. Szach i mat. 

Gość komandor kek
13 minut temu, Pęd Sosny napisał:

Nie jesteśmy tak głupi, jak ty. 😎 Przynajmniej ja, a ten drugi to nie wiem do kogo pijesz. 😎

PS. Wchodzę na swoje maile w tutanota i co? Oni ip nie logują. Szach i mat. 

ty to jesteś ...oliną pierwszego sortu xD

Gość przem

pedofil dostal paranoi z powodu tepienia jego ohydnego zboczenia

pedofili powinno sie krzyzowac do gory nogami i podpalac

karma czyni cuda ...

Gość przem

a vpn jest tylko po to aby skafander cisnioniowy mogl laske opi'erdolic swoimi smiesznymi blokami na ip

ja znam i mam lepsze zabezpieczenia niz te zalosne vpny i tory

wylaczyc internet w komputerze, odlaczyc kabel ethernet. to sa najlepsze zabezpieczenia, nie ma lepszych

Gość Pęd Sosny
36 minut temu, Gość przem napisał:

a vpn jest tylko po to aby skafander cisnioniowy mogl laske opi'erdolic swoimi smiesznymi blokami na ip

Ja na szczęście używam płatnych VPN-ów i ludzie tacy jak ty, nie uszczuplają swoją głupotą ajpików. W ogóle to wypierdalaj z tymi mądrościami, bo ewidentnie czuć tu pana negacje. Masz tora, którego mam nadzieje wytną z kafe tak jak wycieli wszędzie indziej. 😆

Gość Pęd Sosny
1 minutę temu, dwajedentrzysiedem napisał:

nie wiem jakim trzeba byc zj3bem zeby placic za jakies vpny, kiedy mozna po prostu wylaczyc internet i jest sie 100% secure.

dlatego siema nara

Ktoś bez konta w banku, bez samochodu, bez jakichkolwiek zobowiązań, faktycznie, mógłby wyłączyć internet. 

O ile nie słuchałby muzyki z youtube i spotify 😎, nie sprawdzał co się dzieje na świecie, używając telewizora tylko do gry w Forza. 😎

Gość WeźTyWracajDoSzkoły

Ty w ogóle orientujesz się jak działa internet i komunikacja sieciowa? Każdy podmiot działający w internecie (dostawca łącza, właściciel serwerowni, dostawca VPN) ma prawny nakaz logować cały ruch sieciowy idący przez jego łącze/komputery. Co ci po tym VPN czy TORze jak twój router na bieżąco zapisuje każdy ruch sieciowy jaki wykonujesz i wysyła do dostawcy. Wiesz jak działa TOR? Na skrajnych punktach sieci - wejściowym i wyjściowym ruch jest na powrót łączony.  Wystarczy, że jeden z węzłów wyjściowych jest kontrolowany przez służby i bam, jesteś śliwka w kompocie. Kolejną kwestią pozostaje to, z jakiego urządzenia się łączysz. Bo wiesz, od ponad dekady twórcy procesorów (bez wyjątku czy to Intel czy AMD) montują w nich dodatkowy układ będący niezależnym komputerem, który umożliwią pełną i zdalną kontrolę nad komputerem. Poczytaj o Intel Management Engine czy AMDowskim TrustZone. Używanie Tails'a czy innego systemu operacyjnego dedykowanego anonimowości w żaden sposób cię nie zabezpieczy.

Gość ????
2 minuty temu, Gość WeźTyWracajDoSzkoły napisał:

jak twój router na bieżąco zapisuje każdy ruch sieciowy jaki wykonujesz i wysyła do dostawcy

a skąd router wie co ja robie gdy połączenie jest szyfrowane? 

Gość Pęd Sosny
1 minutę temu, Gość ???? napisał:

https://openwrt.org/

Gość Pęd Sosny
4 minuty temu, Gość WeźTyWracajDoSzkoły napisał:

Ty w ogóle orientujesz się jak działa internet i komunikacja sieciowa? Każdy podmiot działający w internecie (dostawca łącza, właściciel serwerowni, dostawca VPN) ma prawny nakaz logować cały ruch sieciowy idący przez jego łącze/komputery. 

Mlask. Owszem, gdzieniegdzie w Europie. Na pewno nie w Panamie, a np. w Moskwie już tylko na radzieckie potrzeby, aczkolwiek Windscribe zdaje się właśnie tam działalność prowadzi i jeszcze nigdy Rosja o logi nie wystąpiła, których zresztą nie ma. 

A teraz, co mnie obchodzi, że nie wiem Netia? Może sobie patrzeć na zaszyfrowany ruch lecący z mojego kompa i telefonu do ...onego Pakistanu, może go nawet logować (czego nie robią, drogi kolego)? 

Gość WeźTyWracajDoSzkoły
1 minutę temu, Gość ???? napisał:

Bo, kurcze, ma pełną kontrolę nad tym połączeniem.

Gość ???

Bo, kurcze, ma pełną kontrolę nad tym połączeniem.

w jaki sposób kontroluje połączenie skoro nie wie co wysyłam i odbieram? 

Gość WeźTyWracajDoSzkoły
5 minut temu, Pęd Sosny napisał:

A teraz, co mnie obchodzi, że nie wiem Netia? Może sobie patrzeć na zaszyfrowany ruch lecący z mojego kompa i telefonu do ...onego Pakistanu, może go nawet logować (czego nie robią, drogi kolego)? 

A to obchodzi, że sam fakt tego, iż łączysz się z TORem czy tunelujesz VPN uprawnia policję do wjechania ci na chatę.

Gość kek
16 minut temu, Gość WeźTyWracajDoSzkoły napisał:

Ty w ogóle orientujesz się jak działa internet i komunikacja sieciowa? Każdy podmiot działający w internecie (dostawca łącza, właściciel serwerowni, dostawca VPN) ma prawny nakaz logować cały ruch sieciowy idący przez jego łącze/komputery. Co ci po tym VPN czy TORze jak twój router na bieżąco zapisuje każdy ruch sieciowy jaki wykonujesz i wysyła do dostawcy. Wiesz jak działa TOR? Na skrajnych punktach sieci - wejściowym i wyjściowym ruch jest na powrót łączony.  Wystarczy, że jeden z węzłów wyjściowych jest kontrolowany przez służby i bam, jesteś śliwka w kompocie. Kolejną kwestią pozostaje to, z jakiego urządzenia się łączysz. Bo wiesz, od ponad dekady twórcy procesorów (bez wyjątku czy to Intel czy AMD) montują w nich dodatkowy układ będący niezależnym komputerem, który umożliwią pełną i zdalną kontrolę nad komputerem. Poczytaj o Intel Management Engine czy AMDowskim TrustZone. Używanie Tails'a czy innego systemu operacyjnego dedykowanego anonimowości w żaden sposób cię nie zabezpieczy.

takie bajki opowiadaj swoim kolegom z paranoicznego forum

Gość WeźTyWracajDoSzkoły
4 minuty temu, Gość ??? napisał:

w jaki sposób kontroluje połączenie skoro nie wie co wysyłam i odbieram? 

Atak typu Man-in-the-Middle, fałszywe proxy i twoje szyfrowanie idzie się j... a cały ruch sieciowy stoi otworem przed routerem.

Gość Pęd Sosny

A to obchodzi, że sam fakt tego, iż łączysz się z TORem czy tunelujesz VPN uprawnia policję do wjechania ci na chatę.

O ile połączenie z TORem, w tym samym czasie, którym ktoś wywołał alarm bombowy na wiejskiej faktycznie byłby uzasadniony dla policji, tak weź przestań. 😄 Łączę się 24/7 z Rosją (VPN), stamtąd wracam do Polski na przeglądarkę i tak od lat, a jeszcze nikt o szpiegostwo mnie nie oskarżył. Policji nie było. Choć jak napisałem na wstępie - był raz, że powinna być, bo faktycznie nasmrodziłem po pijaku dla zabawy (ale nie dotykało to państwa). [cool]

Gość WeźTyWracajDoSzkoły
3 minuty temu, Gość kek napisał:

takie bajki opowiadaj swoim kolegom z paranoicznego forum

To są fakty a nie bajki.

Gość gość

Autor mieszka w Krakowie vpna ma na nordvpn. Czyta nałogowo niebezpiecznika

Gość gość

Jest prawiczkiem na utrzymaniu matki

Gość Pęd Sosny
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Autor mieszka w Krakowie vpna ma na nordvpn. Czyta nałogowo niebezpiecznika

Auto mieszka w górach, nordvpn mi się skończył, niebezpiecznikiem-pudelkiem gardzę. Tylko zaufana trzecia strona. 

Gość WeźTyWracajDoSzkoły

Tutaj artykuł po angielsku dokładniej opisujący czym jest Intelowy ME. https://www.zdnet.com/article/minix-intels-hidden-in-chip-operating-system/

Gość gość

Dojście do takiej osoby nie jest problemem.

Gość gosc

tor jest w 100% bezpieczny jezeli uzywa sie go zgodnie z zaleceniami CIA, takie randomy jak wy mogą o tym nie wiedzieć, ale to prawda

Gość jaka beka
14 minut temu, Gość WeźTyWracajDoSzkoły napisał:

XDDDDDDD SKISLEM Z DAUNA XDDDDDD