Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmęczonakapitalizmem

Tak bardzo chciałabym żyć w kraju komunistycznym lub przynajmniej socjalistycznym

Polecane posty

Mam dość kapitalizmu :( Nawet nie chodzi strice o kwestie czysto ekonomiczne bo jak na razie zarabiam na tyle, że nie ma tragedii (choć z drugiej strony przykro patrzeć na bezdomnych grzebiących po śmietnikach). Chodzi bardziej o to, że na wskroś przesiąknięty złem kapitalizm takim samym czyni społeczeństwo. Dość mam życia wśród pustych, egoistycznych zombie nastawionych tylko na konsumpcję, w społeczeństwie, w którym najwyższą wartością jest nowy srajfon... :(

Gość gość

Jeżeli PiS wygra następne wybory, będziesz miała socjalizm pełną gębą. Mówiąc dokładniej, narodowy socjalizm. Ta kadencja to dopiero rozgrzewka.

Gość gość

Komunizm to gorsza zaraza od nazizmu, autor to i/d/i/o/t/a.

PiSowcy to wściekli antykomuniści, jakiś marny socjal tego nie zmieni, socjalizmu nie wprowadzą. Może jacyś nawiedzeni korwiniści mogą to tak nazywać, ale dla takich wszystko jest socjalizmem, więc nie dziwota... W każdym razie to co może zaoferować PiS nie jest tym co wg mnie jest dobre i czego chciałabym.

Gość gość

Jedz do Korei Północnej

"Komunizm to gorsza zaraza od nazizmu, autor to i/d/i/o/t/a."

Nie, najgorsi są i(dio)ci, którym najwięksi beneficjenci kapitalizmu (mistrzowie manipulacji przy okazji) tak wyprali mózgi, że zrobili z nich niezdolne do myślenia wściekle antykomunistyczne stworzenia, którym wydaje się, że komunizm jest największym złem i nie potrafią zrozumieć, że tak naprawdę jest największym dobrem i jedyną drogą do prawdziwego szczęścia dla ludzkości. A największym złem istniejącym obecnie na świecie jest kapitalizm. Niestety dziś taki poziom pralności mózgu widać u bardzo wielu ludzi...

8 minut temu, Gość gość napisał:

Jedz do Korei Północnej

W Korei Północnej od dawna socjalizm jest tylko na papierze, tak naprawdę jest tam również kapitalizm. Niestety nie ma dzisiaj już kraju, który chociaż próbowałby budować prawdziwy socjalizm...

:(

Gość gość

To jedz na Białoruś, Korei Północnej czyna Kubę tam będziesz szczęśliwy w komunistycznym dobrobycie.

3 minuty temu, Gość gość napisał:

To jedz na Białoruś, Korei Północnej czyna Kubę tam będziesz szczęśliwy w komunistycznym dobrobycie.

Napisałam powyżej co sądzę o Korei Północnej, pozostałych wymienionych państw to samo się tyczy.

Gość gość

To znaczy że nie ma jeszcze na świecie państwa komunistycznego czy socjalistycznego w którym chciałbyś mieszkać?

Gość gość

Komunizm największym dobrem? Naprawdę odpowiada ci podejście "W goowno, ale równo"? Nie twierdzę, że kapitalizm jest idealnym ustrojem, ale prawda jest taka, że niezależnie od systemu politycznego, zwykły człowiek z każdej strony dostaje po doopie. Nieważne, czy rządzi król, prezydent czy szef partii. 

1 minutę temu, Gość gość napisał:

To znaczy że nie ma jeszcze na świecie państwa komunistycznego czy socjalistycznego w którym chciałbyś mieszkać?

Nie ma, niestety :( Kiedyś niektóre państwa zabierały się niby do budowy socjalizmu, ale przez ludzką głupotę (to się tyczy jednej, największej grupy ludzi) a z drugiej strony chciwość i podłość (to się tyczy kolejnej grupy) zarówno w tych państwach jak i poza nimi nic z tego nie wyszło :(

Gość gość

Ty pracujesz czy nie?

Pracuję, pisałam przecież o tym. Akurat teraz jestem stosunkowo zadowolona z mojej pracy, ale to nie zmienia mojego stosunku do systemu kapitalistycznego

Gość przem

autorka tematu po prostu ma co tydzien nowego partnera seksualnego

Gość gość

Autorka czy czytałeś jakieś książki historyczne na temat komunizmu ?

Gość gość

Miało być : czy czytałaś..........

19 minut temu, Gość przem napisał:

autorka tematu po prostu ma co tydzien nowego partnera seksualnego

Mam jednego partnera od wielu lat, jeśli to cię ciekawi, trollu.

11 minut temu, Gość gość napisał:

Autorka czy czytałeś jakieś książki historyczne na temat komunizmu ?

Oczywiście, bardzo wiele. I jeśli chcesz mi mówić o "zbrodniach komunistycznych" lub podobnych rzeczach to od razu uprzedzając takie uwagi mówię, że nie ma czegoś takiego, zbrodnie mogły być winą tylko konkretnych osób a nie komunizmu. A przez kapitalizm (i tu już faktycznie przez ten system) rocznie umierają miliony, a cierpią miliardy.

Gość pravi

gdybym byl twoim cuckiem to bym sie wyhustal xDD

jaki desperat, siedzi w jednym mieszkaniu z socjalistka tylko po to aby zamoczyc xD

Gość gość

Demokracjia to najgorszy  system ale nie wymyślono nic lepszego - Winson Churchill

Gość Xdf

To jedź do Wenezueli!

Gość gość

Nie sądziłam że w Polsce umierają ludzie z powodu kapitalizmu,