Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama342

Do mam dzieci poniżej 3 kg urodzonych w terminie

Polecane posty

Gość Mama342

Powiedzcie mi proszę czy jeśli wasze dziecko urodziło się poniżej 3 kg w 40-42 tyg to czy w trakcie ciazy wielkość dziecka na badaniach usg zawsze  zgadzała się z terminem  porodu wyliczonego z miesiączki? 

Gość Kola

U mnie najpierw było większe o tydzień , dwa tygodnie, później chyba po 30 tygodniu wagowo dużo nie przybierało , inne parametry były w normie , w szpitalu się dziwili że nikt nie zwrócił uwagi na wagę wcześniej, urodziło się w terminie zdrowe i  długie ,wazylo 2830g , też mało ważyłam jak się urodziłam może to genetyczne 

Gość Fgghgg

Mój syn 3 kg. Całą ciążę był do tyłu z wagą i wielkością. Teraz nadal jest mały i chudy.

Gość Lol

U mnie wszystko zgadzało sìe do 24 tygodnia  ,póżniej nie miałam już usg  na NFZ,ale 1 dziecko urodziłam małe po terminie więc poszłam prywatnie. Okazało się że dziecko za małe podejrzewał niewydolność łożyska chociaz przepływy były ok.położyli mnie do szpitala 2 tyg.przed terminem żeby sprawdzać czy z dzieckiem ok.,kto 4 razy dziennie.poród gg na zimno w 39 tyg., dziecko 3 razy owinięte pępowiną więc może to było powodem hipotrofii.(I dzięki Bogu że cc)bo nie mieli pomysłu co tu że mną robić.córeczka 2400 ,10 apgar,zdrowiutka. Teraz ma 15 miesięcy rozwija się bardzo dobrze,waży 14 kg.

8 minut temu, Gość Lol napisał:

U mnie wszystko zgadzało sìe do 24 tygodnia  ,póżniej nie miałam już usg  na NFZ,ale 1 dziecko urodziłam małe po terminie więc poszłam prywatnie. Okazało się że dziecko za małe podejrzewał niewydolność łożyska chociaz przepływy były ok.położyli mnie do szpitala 2 tyg.przed terminem żeby sprawdzać czy z dzieckiem ok.,kto 4 razy dziennie.poród gg na zimno w 39 tyg., dziecko 3 razy owinięte pępowiną więc może to było powodem hipotrofii.(I dzięki Bogu że cc)bo nie mieli pomysłu co tu że mną robić.córeczka 2400 ,10 apgar,zdrowiutka. Teraz ma 15 miesięcy rozwija się bardzo dobrze,waży 14 kg.

Wow,to ładnie waży!moja córeczka urodziła się z wagą 3.550 a 14 kg.ważyła mając 2,5 roku.😮

Gość Uke

Moj syn urodzony w 42 tyg z,waga 2780 g i taka,wagę pokazaywalo usg w 37tg c i juz wiecej nie nabrał wagi .

Gość Lol
24 minuty temu, Wola napisał:

Wow,to ładnie waży!moja córeczka urodziła się z wagą 3.550 a 14 kg.ważyła mając 2,5 roku.😮

Zawsze ładnie jadła,i od urodzenia szybko rosła,pół roku tylko na piersi, karmię ją do tej pory, je wszystko no ...oprócz słoiczków  bo tych nienawidzi.

Gość Gość

Moja do 28tc przybierała przeciętnie, a potem coraz mniej wychodziło. Poza tym wszystko ok. Urodziła się 53cm i 2,5kg w 40tc. Teraz ma 16 miesięcy, waży 10kg i ma 80cm wysokości. Tajfun i lekkośredni jadek 🙂

Gość Gosc m

Mnie kiedys lekarz zapytal ile ja wazylam jak sie urodzilam,i powiedzial ze moje dzieci beda wazyc podobnie i rzeczywiscie,cala czworka ponozej 3 kg.

Gość iga

mój ur.sie z waga  2840 ciaza na usg zgadzała się z miesiaczka ,ale ja tez urodziłam się z taka waga .Mój lekarz twierdził ,że to jest normalan waga ze w ostatnich latach gdy kobiety zaczęły lykac różne witaminy i do tego bardziej zwracać uwagę na to co jedza podczas ciąży te wagi dzieci tak skoczyly.Syn fajnie się rozwijał i teraz bedac w czwartej klasie jest najwyższy w klasie

Gość Lop

Jak się rodzi 2500g w terminie jest oki teraz rodzą się większe dzieci ale to przez chemię która wszędzie jemy i witaminy norma jest od 2500g