Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość Gość

Hej z góry przepraszam jeśli wybrałam złą kategorię. Mam mały problem 😕 miałam zawsze miesiączkę co 29 dni jednak od lipca przestawił się.. Raz jest to 31 innym razem 34, jedynie raz miałam po 29 dniach. Ostatnią miałam 16 grudnia. Kochałam się z partnerem 6 stycznia z prezerwatywą + brak wtrysku jednak pękła nam, zorientowaliśmy się może po minucie.. Ale stwierdziłam, że nie ma się co stresować. Dla pewności po 9 dniach zrobiłam jeden test, wyszła jedna blada kreska, zobaczyłam ją po 11 minutach jednak mogła wyjść trochę wcześniej gdyż widząc jedną kreskę wyraźną tylko kątem oka nie wzięłam go do ręki. Lekkie przerażenie ale uspokoiłam się że po prostu wyszedł po czasie i po kilku dniach zrobiłam jeszcze dwa razy - negatywne. Spokojna czekałam na okres jednak on dalej nie przyszedł. W tą środę i czwartek znowu test negatywny. A dziś mija 41 dni od poprzedniej miesiączki. Zresztą nie widzę żadnych objawów jak na okres. I totalny mętlik w głowie. Ani jakoś dużo stresu, raz jedyny byłam na siłowni ale też nie zmeczyłam się jakoś za bardzo. Czy w takiej sytuacji ciąża w ogóle wchodzi w grę? Nie mam możliwości na razie iść do gina :// co myślicie? 

Gość Aaz

Powtórz test albo zrób beta hcg z krwi.

Gość Ananasa

Może masz puste jajo?

To taki stan kiedy krawienie nie występuje, a test wychodzi N.

Gość E tam ciąża od razu

Przede wszystkim - spokojnie! Testy ciążowe wyszły negatywne, a ich czułość jest przecież bardzo wysoka. Poza tym w cale nie tak łatwo zajść w ciążę. Tak jak ktoś napisał wyżej możesz wykonać w laboratorium badanie beta HCG, żeby się upewnić, w ciągu jednego dnia uzyskasz odpowiedź. 

Gość Łucja

Dokładnie tak, żeby zajść w ciążę nie wystarczy plemnik i komórka jajowa 😜 Jeśli nie jesteś w ciąży, a spóźniający się okres to tylko zaburzenia hormonalne np wynikające ze stresu to zacznij kontrolować swój cykl, tak byś wiedziała, że współżycie bez zabezpieczenia lub z niedostatecznym zabezpieczeniem, w dni płodne może skończyć się ciążą. Ja od wielu lat stosuje tester owulacji ze śliny afrodyta i wiem, kiedy mam dni płodne. Ja swój tester kupiłam na stronie naturalnaplodnosc. 

Gość gość

Mam się czego obawiać jest uprawiałam seks podczas okresu (dokladnie 4 dzien) z prezerwatywą?

weź tu se zamówi i zrób sobie badanie z krwi po 2 tygodniach: https://diag.pl/sklep/. Nikt na forum nie będzie wróżył. Seks z prezerwatywą jest w miarę bezpieczny, okres to niemal szansa. Ale co my wróżki?

Jeśli nie było wytrysku to jak mogłaś zajść?

Gość gość

a jeśli był wytrysk zaraz przed wyciagniecem członka w prezerwatywie?